10 образователни и когнитивни подкасти на руски език

1. История на културата

Абонамент: iTunes, RSS.

Подкаст на образователен ресурс “Arzamas”. Изданията са аудиоолекции по различни хуманитарни теми от религията на древния Рим до съвременните танци. Материалите се подготвят от поканени учени и редактори на проекта.

2. Теорията на големите бради

Абонамент: iTunes, RSS.

Теорията за големите брада или “The Big Beard Theory” е популярен научен подкаст за пространство, физика и високи технологии. Домакинът, заедно с поканените гости, обсъждат и представят на слушателите сложни, но важни и интересни теми.

3. Хоби разговори

Абонамент: iTunes, RSS.

Авторите на този емоционален подкаст повдигат редица теми, за да увеличат максимално вашите и вашите хоризонти. Но повечето от епизодите са посветени на въпроси от историята и популярната култура. Любителите на художествени игри, настолни и ролеви игри трябва да слушат.

4. Ще бъде направено!

Абонамент: iTunes, RSS.

Аудио за производителността и тайните на успеха. Епизодите идват във формата на интервюта с предприемачи, мениджъри и други професионалисти от различни отрасли.

5. Newochem

Абонамент: iTunes, RSS.

Подкаст на интернет проекта със същото име, чиито членове избират най-добрите статии от чуждестранни публикации и ги превеждат на руски език. Аудио версии на тези текстове, които можете да чуете в подкаста “Newooch”. Сред темите, които се появяват в проблемите – общество, наука, технологии и култура.

6. Brendyutina

Абонамент: iTunes, RSS.

Лидерите на това шоу разказват на аудиторията историята на марките. От тях можете да чуете как започнаха добре известните компании, какво постигнаха и какви промени в обществото това доведе.

Случай на делото

Абонамент: iTunes, RSS.

Програмата “The Case of the Case” съдържа социално важни теми, свързани с последните световни събития. За слушателите редакторите на сайтовете “Post-Science” и “Medusa” говорят. “Кой трябва да повярва в историите за насилието?”, “За какво са родителите?”, “Защо нямаме право на личен живот?” – въпроси, повдигнати от водещия.

8. Голи науки

Абонамент: iTunes, RSS.

Подкаст на популярната научно-популярна публикация. Всеки брой е кратък аудио разработен с основните новини от света на науката и технологиите през изминалата седмица. Информативно и без вода.

9. Премахване на неграмотността

Абонамент: iTunes, RSS.

Изложбата от радио “Маяк”, чийто лидер – доктор по филология – изследва нюансите на руския език и култура на речта. Понякога – на пример за класически или съвременни произведения.

10. Подкаст за Lifehacker

Абонамент: iTunes, RSS.

Не забравяйте да се абонирате за нашия подкаст за продуктивност, образование, здравословен начин на живот и други традиционни теми за Lifhhaker.

Loading...