8 правила, които не могат да бъдат нарушени на първата дата

Първата среща е нещо като приемно изпитание в университет или интервю. Разбира се, не става въпрос за основното събитие в живота ви – забавлението просто започва. Въпреки това, една успешна първа среща – един вид пропуск, давайки правото да продължи играта и да достигне следващото ниво. За да направите приятно впечатление, опитайте се да спазвате няколко прости правила.

Правило номер 1. Не се напийте, преди да загубите пулса си

Слабото количество алкохол е перфектно семе за всеки емоционален разговор. Ключовата дума в това изречение е умереност.

Разбира се, животът има място за различни истории. Понякога успешното съвместно пиене на първата дата става ключът към щастливи и здрави отношения за много години напред. Това развитие на събитията обаче е по-скоро изключение от правилата.

първа среща: не се напийте

Истината е, че ако си спътник (или спътник) имаше твърде много на първата среща, а се държи като нахален чудовище, не бихте искали да се намери по-добър спътник, дори и ако лицето пред вас една голяма и ослепителен душа. Вътрешна красота, можете просто нямат време (и след това не искат) да се види зад завесата на пияни разкритията, че изглежда да е от значение само за високоговорителя. Всъщност те са обичайно пияни глупости.

Правило номер 2. Не се притеснявайте от таксиметровия шофьор и не флиртувайте със сервитьорката

На първата среща ние често сме водени от желанието да угодим на нашия събеседник. Като правило, в общество на някой, който ни харесва, ние се държим малко по-различно от обикновено. Надяваме се да направим приятно впечатление и да получим одобрение.

Но че първата дата не е последната, не е достатъчно да се спазват елементарните правила за учтивост единствено по отношение на неговия спътник. Често заключение за това, което всъщност може да се направи в комуникацията с други – сервитьори, гардеробна санитарите, доставчици, таксиметрови шофьори и други хора, които са близо до тази точка.

първа дата: грубост

Дори и във връзка с неговата партньорка ви държат като конте Лондон, всяка грубост към персонала може да се разглежда като лакмус, което показва естествените си на лошо възпитание. Същото важи и за момичетата. Дори и ако сте замрял красота с усмивка на котката Cheshire, това не е извинение, а не причина да бъда груб гардероб.

Друга очевидно лоша стратегия за дадена среща е да се флиртуват с други хора. Повярвайте, че вашият спътник (спътник) планира да осигури жетони ли го (я), а не човек на съседната маса и сервитьорката, като заповед.

Правило номер 3. Не говорете само за себе си – задайте въпроси

Назначението не включва монолог, а диалог. Всеки разговор включва обратна връзка. Ако вашият събеседник говори само за себе си, той не задавате въпроси, и вече успя да ви представя подробни ми биография, описващ детски болести, възрастни алергии и недостатъци най-добър приятел – може би това казва за манията му от себе си (или банална личния интерес), и по- за пълното безразличие в човека.

първа среща: не говори само за себе си

Срещата за такъв спътник, като всяка среща, е възможност да намерите свободни уши. Решете какво ви приляга и какво не, само вие. Но е малко вероятно, че искате да губите време за човек, който иска само да бъде послушен.

Коренът на проблема може да се крие в пълното несъответствие на темперамента или в елементарната липса на интерес към насрещното лице.

Правило номер 4. Не разговаряйте с първия

Богатото минало е добър източник на теми за разговори на първата дата, освен ако не се качите на хлъзгав път на обсъждане на бивши привързаности. Темата за първите е като цяло тиха и много двойки никога не са постигнали консенсус дали да обсъждат предишните си отношения.

Ако по тази тема все още можете да обсъдите, а след това започнете разговор за бившите им на първата дата – Moveton. В дългосрочен план такава тактика е доста неуспешна.

Ако говорите непочтително в предишното си, събеседник може да бъде няколко разумен въпрос: “Защо трябва с него, ако всичко е толкова лошо?”. Освен това, описанието на трагичната болезнено почивка едва ли може да разчита на потопа от негативни емоции, че още на първата среща не се нуждаят от вас или вашия спътник.

Правило номер 5. Не дойдете на първата среща в компанията на приятел или приятел

Изглежда, че е очевидно: ако сте поканени на среща, предполагате, че ще бъдете сами или сами. Независимо от това, половината от моите събеседници призна, че живота им са били случаите, когато едно и също момиче дойде на среща не една, а с един приятел, и приветстват млади хора идват на срещата в компанията на няколко приятели.

Животът е интересно нещо. Може би съдбата ти не е просто тази, която те покани на среща след кратък познан, а приятелката му изведнъж се появи тази вечер в същия бар. Но ако сте поканени на среща, се очаква да присъствате на срещата. Така че, ако има желание да продължите партията и да получите покана за втора среща, може би си заслужава да оставите армията от приятели да излиза без теб.

Правило номер 6. Не прекарвайте цялото време, като погребвате себе си в телефона

Живеем в променящия се свят на джаджите, където смартфоните са спечелили нашето внимание и напълно заловени съзнание. Но романтиката от първата дата предполага, че ще се откажете от момента на нуждата от момента и няма да хванете телефона при най-малкото намек за вибрация.

Представете си, че сте поканени на интервю на момичето, а тя е очарован само от факта, че проверява разговори в моментални съобщения, поставя хъскита в Instagram и четене на състоянията на другите хора във Фейсбук. Не е много приятно, нали? Всичко това, както и всички неотложни въпроси, може да изчака няколко часа, когато е заложен вашият личен живот. По време на срещата имат своите ограничения, и ако решите да отидете на големите спортове, а след това играе по правилата.

Правило номер 7. Не се държи като изрод

Неотдавна един от моите приятели в цветовете ми разказа за една незабравима среща с красиво момиче, което на първата дата се показа с малко странна страна.

В бара момичето постоянно поръчваше снимки на текила и напоени неприлични вицове. След това започна да разкопча ризата на човек и каза, че като цяло вече е готова да се “забавлява”.

Изненадващо, човекът не беше готов за такова бързо развитие на събитията. Той нареди такси да напусне бара, тъй като момичето вече беше на практика част от него на публично място. В такси, дамата по всякакъв начин показа, че е готова за всичко и точно сега, но по някаква причина моят познат учтиво й отказал.

първа дата: странно

Момичето беше ужасно ядосано, започна да го обижда, удря бузата си. Веднага след като таксито спря в къщата му, тя излезе с човек и гордо заяви, че няма да се откаже и да си тръгне.

Може би за някои, главата на такова момиче е истинска мечта, но практиката показва, че не всички момчета искат такова развитие на първата дата. Съгласието на страните може да бъде постигнато само по взаимно желание.

Правило номер 8. Не казвайте твърде много и не се молете за подаръци

Не приемайте първата дата като последната възможност да говорите и да бъдете чути. Не е необходимо да запълвате събеседника с проблемите и сложните истории от живота на вашите приятели и роднини.

Интересният разговор предполага наличието на интересни истории, но не поставяйте своя събеседник в ситуация, в която след първата среща той знае твърде много за вас.

първа дата: подаръци

Друг важен момент – не е нужно да демонстрирате потребителската си същност, да поискате подаръци и да поръчате най-скъпите в ресторанта.

Първата дата не е последният шанс да излезе, а не привличането на подаръци, а не демонстрирането на съществуващите ползи. Това е просто възможност да се опознаете и да се опознаете по-добре. Човек, който смята, че е видял парична крава, ще избяга по-бързо, отколкото имате време да помислите за втора дата.


Изглежда, че изброихме доста банална и очевидна мъдрост. Обаче не всички околни хора знаят тези правила, а ако го направят, те не винаги го наблюдават. И напразно!