15 radioaktive steder i Rusland og nabolandene, hvorfra det er bedre at holde sig væk

Produktion Association “Mayak”, Ozersk, Rusland

Produktionsforeningen
dic.academic.ru

“Mayak” er et kolossalt kompleks til fremstilling af komponenter af atomvåben, isotoper, opbevaring og regenerering af brugt nukleart brændsel. I 1957 var der en tredje ulykke (efter katastroferne i Tjernobyl og i Fukushima), en ulykke, hvor omkring 100 tons radioaktivt affald landede i miljøet. Herefter kom en eksplosion, der forurenede et stort område.

Siden da har der været mange nødsituationer på fabrikken ledsaget af emissioner.

Koordinater: 55 ° 42’44 “s. w. 60 ° 50’53 “in. d.

Siberian Chemical Combine, Seversk, Rusland

atomic-energy.ru

Virksomheden producerer 125.000 tons fast affald, som forurener grundvandets omkreds. Ifølge uofficielle data bærer vind og regn dette affald i lang afstand.

I 1993 var der frigivelse af radioaktive stoffer i atmosfæren, og 1.946 mennesker blev udsat for stråling.

Koordinater: 56 ° 38 ‘s. w. 84 ° 54 ‘in. d.

Testplads, byen Semipalatinsk (Semey), Kasakhstan

Teststed
lifeisphoto.ru

En velkendt Kasakhstan-polygon optager et stort område, hvor der er mange inficerede genstande. Her gennemførte de den første atomeksplosion i Sovjetunionen. Denne polygon er rekordindehaveren for den største koncentration af nukleare eksplosioner i verden. Der er en kunstig sø, der opstod som følge af en nuklear eksplosion, og mange andre overraskende interessante men meget farlige steder.

Koordinater: 50 ° 07’00 “s. w. 78 ° 43’00 “in. d.

Western Mining and Chemical Combine, Mailuu-Suu City, Kirgisistan

facebook.com

Mailuu-Suu er et af de mest forurenede steder i verden. Uran er mined her. Årligt producerer og lagrer virksomheden nær 2 millioner kubikmeter radioaktivt affald.

Koordinater: 41 ° 16’00 “s. w. 72 ° 27’00 “i. d.

Tjernobyl atomkraftværk, Pripyat, Ukraine

Tjernobyl kernekraftværk
vilingstore.net

Pripyatfloden og byen med samme navn er stadig en sort obelisk af menneskelig aktivitet. Emissioner, der opstod som følge af den største menneskeskabte katastrofe, dækkede endda Volga-regionen, men kun området omkring stationen til i dag er en død zone. I de omkringliggende områder er der i øjeblikket mere end 6 millioner mennesker, som hele tiden er ramt af stråling. Nuklear katastrofen i Tjernobyl har udsendt 100 gange mere stråling ind i atmosfæren end den blev kastet ud som følge af eksplosionen af ​​atomvåben i Nagasaki og Hiroshima.

Koordinater: 51 ° 23’22 “s. w. 30 ° 05’59 “in. d.

Urta-Bulak-gasfeltet, Usbekistan

På dette gasfelt den 1. december 1963 opstod der en ulykke med udslip af naturgas. Under boringen blev et unormalt højt reservoirtryk (AVPD) punkteret, der indeholdt naturgas ved et tryk på ca. 300 atmosfærer. Konsekvenserne af ulykken blev elimineret den 30. september 1966 ved hjælp af en rettet atomafgift. Som følge heraf blev brønden fastspændt, ulykken blev elimineret, men de nærliggende områder blev udsat for strålingsforurening.

Koordinater: 38,97 ° N. w. 64,52 ° in. d.

Afvikling Aikhal, Rusland

dnevniki.ykt.ru

På 50 km øst for landsbyen Aikhal, den 24. august 1978, under projektet “Kraton-3” blev der foretaget en underjordisk eksplosion for at studere seismisk aktivitet. Strømmen var 19 kiloton. Som et resultat af disse handlinger opstod en stor radioaktiv frigivelse til overfladen. Så stor at hændelsen blev anerkendt af regeringen. Men der er mange underjordiske atomeksplosioner i Yakutia. Den hævede baggrund er typisk for mange steder og nu.

Koordinater: 65 ° 56’00 “s. w. 111 ° 29’00 “in. d.

Udachninsky malm minedrift og forarbejdning virksomhed, by Udachny, Rusland

Udachninsky malm minedrift og forarbejdning virksomhed
gelio.livejournal.com

Inden for rammerne af “Crystal” -projektet blev den 2. oktober 1974 en overjordisk eksplosion med en kapacitet på 1,7 kilotoner lavet 2 kilometer fra byen Udachny. Målet var at skabe en dæmning til Udachninsky malm minedrift og forarbejdning virksomhed. Desværre var der også en stor udgivelse.

Koordinater: 66 ° 26’04 “s. w. 112 ° 18’58 “in. d.

Pechora-Kama-kanalen, Krasnovishersk, Rusland

På 100 km nord for Krasnovishersk i Cherdynsky-distriktet i Perm-regionen den 23. marts 1971 blev “Taiga” -projektet implementeret. Inden for rammerne blev der sprængt tre afgifter på 5 kiloton til opførelsen af ​​Pechora-Kama-kanalen. Da eksplosionen var overfladisk, var der en udstødning. Infektion har gennemgået et stort område, hvorimod i dag bor folk.

Koordinater: 61 ° 18’22 “med. w. 56 ° 35’54 “in. d.

569 kysttekniske base, Andreeva Bay, Rusland

569 kystnære tekniske base
b-port.com

Placeringen af ​​brugt oplagring af nukleart brændsel ligger 55 kilometer nord for Murmansk og 60 kilometer fra den norske grænse på West Face Bay. I februar 1982 var der en strålingsulykke – en lækage af radioaktivt vand fra poolen. Afviklingen af ​​konsekvenserne tog seks år. I løbet af denne periode strømmede mere end 700 tusind tons stærkt radioaktivt vand ind i Barentshavet. Nu er dette sted tomt. Infektionen var så alvorlig, at dens virkninger vil mærkes i meget lang tid.

koordinater: 69 ° 27 ‘s. w. 32 ° 21 ‘in. d.

Polygon “Globus-1”, landsbyen Galkino, Rusland

Her i 1971 blev der udført en anden fredelig underjordisk eksplosion under Globus-1-projektet. Igen med henblik på seismisk lyding. På grund af dårlig sårbarhed af borehullet for at placere ladningen blev stofferne frigivet til atmosfæren og ind i Shachu-floden. Dette sted er den teknologiske forurening zone, der er tættest på Moskva, officielt anerkendt.

Koordinater: 57 ° 31’00 “s. w. 42 ° 36’43 “in. d.

Mine “Yunkom”, byen Donetsk, Ukraine

frankensstein.livejournal.com

Det såkaldte Cleavage-objekt. Bag det smukke navn ligger en underjordisk atomeksplosion med en kapacitet på 0,3 kiloton, som blev udført på Donetsk-regionen i det ukrainske SSR på den østlige fløj af Yunkom-minen. Der er ikke alvorlige emissioner, men i øjeblikket er minen fyldt med vand, og miljøforkæmpere er rimeligt bange for at forurene grundvand over et stort område.

Koordinater: 48 ° 13’14 “s. w. 38 ° 16’26 “in. d.

Chazhma Bay, Nakhodka, Rusland

Chazhma Bay
topwar.ru

Her i august 1985 fandt en ulykke på atomvands ubåd K-431 i Project 675 sted ved havnens skibsværft. Forureningen besidder et areal på ca. 100 tusind kvadratmeter. Efter fjernelse af ulykken blev båden trukket til langvarig opbevaring til Pavlovsky Bay sammen med K-42 Rostov Rostov Komsomolets ubåd i Project 627A på grund af strålingsforurening som følge af samme ulykke.

Koordinater: 42 ° 54’02 “s. w. 132 ° 21’08 “in. d.

Gaskondensatfelt, Krestishche landsby, Ukraine

Her blev der udført et andet mislykket forsøg for at anvende en nuklear eksplosion til fredelige formål. Mere præcist, for at eliminere udslip af gas fra marken, som ikke kunne stoppes i et helt år. Eksplosionen blev ledsaget af en frigivelse, en karakteristisk svamp og forurening af nærliggende områder. Der er ingen officielle data om strålingsbakgrunden for det og det nuværende øjeblik.

koordinater: 49 ° 33’33 “sek. w. 35 ° 28’25 “in. d.

Totsky polygon, byen Buzuluk, Rusland

http://varandej.livejournal.com

Engang var der et eksperiment kaldet “Snowball” – den første test af konsekvenserne af en nuklear eksplosion på mennesker. Under øvelserne faldt Tu-4 bombefly en atomvåben med en kapacitet på 38 kiloton i TNT-ækvivalent. Ca. tre timer efter eksplosionen blev 45.000 soldater sendt til det forurenede område. Enhederne er i live. Den deaktiverede polygon er i øjeblikket ukendt.

koordinater: 52 ° 38 ‘s. w. 52 ° 48 ‘in. d.

En mere detaljeret liste over radioaktive steder kan findes her.