Ticket to Ride – lautapelien ystäville

Kuten olen luvannut, kerromme edelleen iOS: n mielenkiintoisista työpöydistä. Ja tänään päätin esitellä sinulle yhden suosikkipeleistani – Ticket to Ride (se on “Junalippu”). Tämä peli loi Alan Munin ja tuli ulos 10 vuotta sitten, vuonna 2004. Välittömästi hän sai monet aateliset ja palkintoja kuten “Best lautapeli 2004″ alkuperästä palkinnon versio ja «Spiel des Jahres 2004″ , ranskalainen palkinto«As d’Or 2005»,« Diana Jones Award 2005” , toiseksi nimitysprosessiin “Perhe pelit” mukaan Schweizer Spielepreis 2004. Menolippu: Eurooppa, yksi lajikkeiden peli on saanut vuoden 2005 palkinnon «International Gamers Awards», ja vuonna 2007 – “The Best perheen peli” ja “vuoden peli” mukaan sivuston boardgamer.ru.

Kuten Carcassonnen tapauksessa, soitin sekä työpöydällä että sähköisessä muodossa Ticket to Ride. Ja voin vakuuttaa teille, että iOS: n alla peli toteutuu yksinkertaisesti erinomaisesti, alkaen grafiikasta ja kätevästä objektin sijainnista, joka päättyy musiikilliseen säestykseen.

Kuva 16.10.14, 10 12 59

Pelissä on rakennettava rautatie, joka yhdistää kaupungit ja pisteet useimmilla pisteillä. On olemassa useita vaihtoehtoja Ticket to Ride, ja lähes jokaisella on omat erityispiirteensä. Voit tutustua USA: n, Euroopan, Aasian ja Sveitsin karttaan. Työpöytäversion osalta Days of Wonder julkaisi myös Afrikan, Skandinavian, Saksan, Hollannin ja Intian karttoja.

Ensinnäkin, säännöt saattavat tuntua hieman hämmentävältä, mutta ensimmäisen erän jälkeen kaikki tulee paikalleen. Peli on suunniteltu 2-5 pelaajalle, joista jokainen kääntyy vuorotellen. Sinulla on mahdollisuus pelata tietokoneella, verkossa sekä useilla pelaajilla yhdellä tai useammalla laitteella.

Mielestäni soittaminen yhdellä laitteella ei ole kovin kätevää, koska iPadin siirtäminen kädestä käsiin vie paljon aikaa. Verkkopelien etuna on mahdollisuus käyttää useita pelejä samanaikaisesti.

Harkitse pelikenttää. Oikeassa alakulmassa on kuvake ja jäljellä olevien vaunujen määrä, näet myös kerätyt kohdat. Muiden pelaajien kuvakkeet ovat kentän yläpuolella.

Kuva 16.10.14, 10 13 42

Jokaiselle pelaajalle annetaan kortteja: 4 perävaunua ja 3 tehtävää. Ne sijaitsevat alla kuvakkeen vasemmalla puolella. Muiden pelaajien ei näy näitä kortteja, koska niiden on pysyttävä mysteerinä seitsemän sinetillä.

Sitten jokainen pelaaja valitsee kortit, jotka hänelle määrätään, vähimmäismäärä on kaksi, mutta jos on halu, voit ottaa kolme korttia. Jokainen suoritettu tehtävä voi tuoda eri pisteitä, polun pituus ja rakennuksen monimutkaisuus ovat täällä tärkeitä. Kortti voi maksaa 5 tai jopa 20 pistettä, sinun on vain päätettävä, mistä valita.

Kuva 16.10.14, 10 14 20

Voit napsauttaa jokaista tehtäväkorttia ja korostaa sen kaupungin sinisen värin, johon haluat muodostaa yhteyden. Jos se ei sovi sinulle – toinen klikkaus, kaupungit häviävät, eikä tätä korttia ole valittu. Kun päätät, paina “Valmis” -painiketta ja siirry peliin.

Valittuja kaupunkeja korostetaan vihreänä, sinun tarvitsee vain miettiä reittiä, joka liittää ne. Voit mennä lyhyen matkan tai pitemmän ajan, riippuen siitä, mihin tavoitteeseen olet ryhtynyt. Joskus suunnitelmissasi toinen pelaaja voi häiritä ja pilata tietyn reitin. Tässä tapauksessa sinun täytyy vaihtaa se ja ohittaa ohitus.

Kuva 16.10.14, 10 14 29

Kuvakkeen vieressä, kuten mainitsin, autosi määrä näkyy. 45 on enimmäismäärä, jonka voit asettaa kentälle. Kun jollakin pelaajista on vähemmän kuin kolme autoa, sinua varoitetaan, ja teet viimeisen siirron. Tämän jälkeen peli päättyy ja pisteytys alkaa. Samassa paikassa kuvakkeen vasemmalla puolella näkyvät 4 korttisi autoja, jotka jaettiin sinulle alusta alkaen. Kortilla oleva numero ilmoittaa, kuinka monta tämän värin autoa on käsissäsi.

Pelikentällä voi havaita moniväriset linjat, jotka yhdistävät kaupungit – nämä ovat reitin segmentejä, jotka sinun on rakennettava. Kukin segmentti voi koostua 1-8 vaunusta. Annan yksinkertaisen esimerkin siitä, kuinka rakentaa reitin segmenttejä. Jos haluat rakentaa mustan segmentin, joka koostuu kolmesta vaunusta, sinun on kerättävä kolme mustaa korttia vaunuista. Jos rakentamiseen ei ole tarpeeksi mustia kortteja, voit vetää veturin. Tämä kortti toimii jokerina ja voi korvata auton värin.

Jokaista liikettä varten sinun on tehtävä yksi kolmesta toiminnosta:

 • ottaa kortit autojen
 • laittaa autojen kortit pelikentille
 • ottakaa työpaikkakortti

Oikealla näet 5 avointa vaunukorttia ja nippua alla. Vaihtoehtoja on kaksi: joko otat jo avattuja kortteja tai luotat onnea ja saatat ne julkistamattomasta paalusta. Tietenkin voit ottaa vain kaksi korttia autoja tai yksi veturi. Jos otat kortteja julkistamattomasta paalusta, saatat joutua kahden veturin kiinni.

Kuva 16.10.14, 10 15 52

Jos sinulla on jo oikea määrä vaunukortteja, voit laittaa ne kenttiin. Jos tien segmentti näkyy harmaana, voit laittaa samanlaatuisia autoja siihen. Jos harmaa segmentti koostuu kahdesta autosta, voit esimerkiksi asettaa kaksi mustaa, kaksi vihreää tai kaksi punaista korttia. Jos polun segmentti on keltainen, siihen voidaan sijoittaa vain keltaisia ​​vaunuja. Kaksi kaupunkia voidaan liittää yhdellä tai kahdella rinnakkaisella segmentillä. Ja vielä tiedossa, kenellä pelaajista on aikaa miehittää tämä yksittäinen segmentti, koska ei ole selvää, minkä reitin vastustajasi on valinnut.

Lopuksi voit valita useampia työkortteja. Alussa olet jo ottanut tällaiset kortit, jos yhtäkkiä se tuntui sinulle vähän, niin pelin aikana saat enemmän ja enemmän … ja sitten rakentaa reittejä, jotka yhdistävät kaupungit. Tehtäväpöytä on autojen avattujen korttien yläpuolella. Tällä kertaa voit säilyttää vain yhden kortin, jos muut eivät sovi sinulle. Mutta jos päätät ottaa ylimääräisiä tehtäviä, et voi peruuttaa päätöstäsi ja sinun on pidettävä vähintään yksi kortti kädessäsi.

16.10.14, 10 17 02

Tehdessään näitä tai näitä liikkeitä, yrität pistää eniten pisteitä. Niitä voidaan saada kolmella tavalla:

 • laittaa autojen kortit pelikentille
 • täydelliset työkortit
 • rakentaa pisimmän polun

Jokaisen rakentaman tien segmentille saat pisteitä:

 • 1 auton segmentti – 1 piste
 • 2 auton segmentti – 2 pistettä
 • segmentti 3 autoa – 4 pistettä
 • 4 auton segmentti – 7 pistettä
 • segmentti 5 autoa – 10 pistettä
 • 6 auton segmentti – 15 pistettä

Kun suoritat tehtävän, saat kortissa esitetyt pistet. Jos et, ne vähennetään summasta, jonka olet kerännyt. Ja on toinen bonus: kortti on “pisin tapa”, sillä saat 10 pistettä.

Kuva 16.10.14, 10 29 02

Ajan myötä sinulla on oma strategiasi, ja tunnet, kuinka parhaiten toimisi tässä tai siinä tilanteessa. Lisäksi on hyvin helppoa ymmärtää muiden karttojen erityispiirteitä (Eurooppa tai Sveitsi). Kerron vain teille, että eurooppalaisilla karttoilla on myös tunneleita ja tien segmenttejä, joiden rakentamiseen tarvitaan varmasti veturi. Voin vakuuttaa teille, että aloittaessasi Lippujen Risteilyä, et voi repätä itsesi pois siitä useita tunteja. Henkilökohtaisesti vietin paljon aikaa tämän tapauksen takia. IPadissa on muita kortteja:

 • Eurooppa – 169 ruplaa
 • Sveitsi – 129 ruplaa
 • Aasia -129 ruplaa
 • Yhdysvaltain kartan laajennukset – 33 ruplaa

Hinta ei ole pieni, ja tämän pelin myynti on hyvin harvinaista. Sinulla voi olla yksi Yhdysvaltain kortti, mutta yritin kokeilla kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Usko minua, tämä peli kannattaa rahaa!