Kako brtviti pukotinu na staklu

Što ako kamen ostavlja podmuklog pukotina na vjetrobranu, i nema vremena za službu? Što ako vam istu nesretnu pukotinu ne dopustite da uživate u prekrasnom jutarnjem pejzažu?

Algoritam je jednostavan: čišćenje stakla od prašine i prljavštine, odmašćivanje i punjenje pukotina šupljina popravljajući pripravak.

Kako pripremiti staklo za popravak

Temeljito isperite staklo vodom i deterdžentom, a zatim obrišite čistom krpom. Važno je ukloniti prašinu i vlagu iz šupljine pukotine: to će osigurati dobro prianjanje na ljepilo. Nakon potpunog sušenja potrebno je odmašćivanje površine. Upotrijebite aceton, otapalo ili alkohol i sintetičku tkaninu: neće ostaviti vlakna i živce.

Pukotina na staklu: kako pripremiti staklo za popravak
thodonal / depositphotos.com

Kako brtviti pukotinu na staklu

Metoda 1. Silikonsko ljepilo

Najjednostavnija i najbolja opcija. Ljepilo se može nanijeti izravno iz cijevi ili s medicinskom štrcaljkom. Napunite šupljinu polako i postupno, izbjegavajući mjehuriće zraka. Ovisno o tipu silikona, popravljeno područje će se sušiti 12 do 24 sata. Nakon toga možete pokriti mjesto prethodnog pukotine tankim slojem čistih lakova za pouzdanost.

Takvi popravci su izdržljivi i ne boje se vode ili deterdženata.

Metoda 2. Poliamid + aceton + terpentin

U staklenoj posudi miješajte aceton i terpentin u omjeru od tri do jedan. U otopini smo odrezali pjenu u male dijelove: što je manja, to je brža reakcija. Umiješajte i pričekajte potpuno otapanje pjene. Kao rezultat, dobivate prozirnu viskoznu masu.

Ovo ljepilo brzo zamrzne. Stoga, učinite to u malim obrocima i koristite odmah nakon pripreme. Stavite kist na štrcaljku ili tanku četku.

3. metoda: Obrišite lak za nokte

Ako je pukotina na staklu plitak ili vrlo tanak, takva će zaštita biti dovoljna da spriječi njegovu proliferaciju. Nanesite tanki sloj lakova s ​​obje strane i pričekajte da se potpuno osuši.

Metoda 4. Presvlačna magnetska vrpca

Ako hitna potreba da se zaustavi pukotine na vjetrobranskom staklu, pomoći će obični tiskanice trake, što je uvijek korisno imati u svom automobilu samo u slučaju. Dovoljno je zapečatiti mjesto oštećenja s obje strane. Takvi popravci su kratkotrajni: ljepljiva traka će se ukloniti nakon prve hladne noći zbog kondenzacije.

Brtvljenje vjetrobranskog stakla nije panaceja. Scotch će zaštititi od prašine i prljavštine i spriječiti rast pucanja, ali ne i više. Poduzmite ozbiljnije mjere ili kontaktirajte servisnu stanicu što je prije moguće. Do tada pokušati voziti preciznije, izbjegavanje nasilnog potres, jakog kočenja, i velike brzine kako bi se spriječilo daljnje uništavanje auto stakla.

Zapamtite: ako postoje određene štete na vjetrobranskom staklu, nije moguće proći pregled vozila.

4.7.2 Prisutnost pukotina na burzama vjetar naočale u području čišćenja brisača stakla polovina se nalazi na dijelu vozača nije dopušteno (GOST R 51709-2001 „motornih vozila. Sigurnosni zahtjevi za tehničkom stanju i ispitne metode”).

Loading...