Kako kuhati krumpir u stilu zemlje s hrskavom koricom

Koji krumpir odabrati

Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka! Ako želite dobiti istinski ukusnu jelo, pažljivo procijenite sljedeće čimbenike.

štirkan

Poznati kuhar Heston Blumenthal (Heston Blumenthal) uvjeravaHeston Blumenthal ima 10 trikova do savršenog krumpira , da se najukusniji krumpir na rustikalni način dobiva od suhih, najviše škroba, onih koje se lako kuha. U pravilu, takvi korjenasti usjevi imaju svijetlosmeđu kožu i gotovo bijelo meso. Starchiness će postići najdojmljiviji kontrast između hrskavog kora i doslovno se topi u usta sredine gotove jela.

No, to je jasno žućkasto, vlažno, gusta, kao što je voštani krumpir treba odgoditi za neke druge recepte.

oblik

Mali okrugli krumpir nije vaš izbor. Teško je rezati na način da se dobije što više ravnih lica što je više moguće. Ali pržene hrskave stranice u krumpiru su rustikalni – ključ, možda najljepši trenutak!

Bolje je odabrati izduženi krumpir veličine avokadnog medija. Lako je rezati u osam komada, od kojih će svaki imati tri velika ravna lica.

Kako izrezati krumpir

Ovdje postoje različiti pristupi. Ali oni su ujedinjeni jednim ciljem: čuvajući kožu i prepoznatljivu, važnu za krumpir u selu poput trokutastog oblika, napravite što više ravnih lica što je više moguće.

Isti majstor kuhanja Heston Blumenthal, na primjer, sugerira rezanje krumpira criss-crosswise. Prvo – uz dvije polovice. Zatim, krenuvši u krumpir za 90 stupnjeva, opet zajedno – dobit ćete četiri identične izdužene “kriške”. I onda jedan pokret – preko.

To je stvarno jednostavno i brzo, ali nije najbolja opcija. Studenti Sveučilišta u Essexu je jednostavan geometrijski analizu krumpira, a shvatili kako smanjiti korijen, kako bi dobili maksimalnu površinu od hrskav.

Prvi korak u njihovoj koncepciji ponavlja praksu Blumenthal: krumpir se polaže. Ali onda morate razviti krumpir za 90 stupnjeva i izrezati ih s ventilatorom.

Krumpir u seljački recept: Kako smanjiti krumpir

Ova tehnika rezanja se naziva rubni rez. Možete saznati više o matematičkim proračunima i raditi nožem u videu koju pripremaju učenici.

Učenici su rekli da su krumpiri sjeći na taj način više ukusni. I nisu bili neutemeljeni. Eksperimentatori nisu bili previše lijeni kuhati nekoliko stotina porcija krumpira na rustikalni način u tradicionalnim i novim rezovima. A onda su poslali rezultirajuća jela za kušanje na kampuskinje i nekoliko obližnjih restorana. Apsolutno besplatno, tražeći samo da potrošači uspoređuju i procjenjuju različite sjeckani dijelovi krumpira.

Rezultat: kušači su se sviđali krumpirom u rezu rezanja. Zato upotrijebite vrijeme rada i nemojte se zahvaljivati!

Kako kuhati krumpir u stilu zemlje

1. Riješite se višak škroba

Unatoč činjenici da je bolje odabrati vrste škroba kao blaže od početka, neki škrob još treba ukloniti. Prvo, to će omogućiti da krumpir zadrži svoj oblik bolje kada se toplinski obrađuje. Drugo, škrob je suvišna glukoza, koja nije potrebna svima. Naravno, na prvom mjestu, to je pitanje onih koji slijede lik ili pate od dijabetesa.

Dobar način dobivanja osloboditi od viška škroba – staviti brušenog i izrezati krumpir u posudu i staviti 5 minuta pod hladnom tekućom vodom.

2. Kuhajte

Dovesti vodu na čir i stavite ga u pripremljene kriške krumpira, tako da im se tekućina pokriva najmanje 1 cm. Za slanoj vodi može biti, ali ne nužno. Ako ste ljubitelj suptilnih okusa, dodajte malu količinu timijana i malo limuna.

Stavite u kipuću vodu, ovo je važno. Što su dulji gomolji u vodi, to su korisnije tvari koje gube, pa imamo zadatak zavarivati ​​ih što je brže moguće.

Kuhajte dok ne završite. Dovoljno je da krumpir postane mekano i lako probušen, na primjer, s nožem ili čačkalicom. To će trajati 7-10 minuta.

Nemojte pustiti povrće kuhati! Potrebna vam je cijela kriška.

3. Izrežite krumpir

Ulijte kuhani krumpir u cjedilo. Ako se bojite da se krumpir raspadne, upotrijebite buku. Uz pomoć, nježno stavite lobule u cjedilu ili na pripremljenu ručnik. Budite oprezni, nemojte se spaliti.

Pričekajte da se voda potpuno isprazni, a rebra će se ohladiti.

4. Provjerite važne pukotine

Ako sve dobro obavljaš, kad se hladi, ravne strane krumpira idu u plitke pukotine. U sljedećoj fazi, ove pukotine pomoći će krumpir upijati masnoću i postati stvarno hrskav.

Ako nisu, nježno radite s vilicom: učinite plitku rupu na ravnim stranama svakog lobula.

5. Pržite u svoje omiljeno ulje

Netko voli likvidni kikiriki, netko voli masline, netko ne trik i tretira obični suncokret. Nema preporuka za odabir.

Proces pečenja može varirati ovisno o tome gdje točno ćete kuhati krumpir.

Krumpir u stilu zemlje u tavi

Krumpir u stilu zemlje u tavi

Posuda za prženje treba biti dovoljno duboka i široka, tako da dio krumpira stane na njega u jednom sloju. Na ulje možete uštedjeti malo: dovoljno 0,5-0,7 cm.

Donesite ulje na jakoj vatri do kuhati, staviti kriške krumpira po cijeloj površini i ostavite da se pečena minuta 5. Ne okrećite kako ne razbiti kriške prije nego što je uhvatio kore! I pobrinite se da krumpir nije izgorio.

Nakon određenog vremena okrenite krumpir tako da dotakne dno pečenih rubova.

Peče na visokoj vatri, s vremena na vrijeme okreće i traži uniformu zlatnu boju sa svih strana. Pokušajte ne preklopiti, inače će krumpir dobiti karakterističan plameni okus.

Krumpir u stilu zemlje u pećnici

Trebat će vam duboki i široki oblik, tako da se svi lobuli uklapaju na nju u jednom sloju. Ulje treba uliti više, a ne na suho krumpir.

Zagrijte pećnicu na 180 ° C, ulijte ulje i pričekajte 15 minuta. Kad se ulje zagrije, stavite kriške krumpira u nju, nježno ga promiješajte i vratite obrazac u pećnicu. Ostavite 60-75 minuta, okreću se svakih 20 minuta i postižući ravnomjerno prženje sa svih strana.

Rustikalni krumpir u multivarhu

Rustikalni krumpir u multivarhu

Odmah je upozorio da je vrlo, svjež ne uspije, jer je temperatura u multivarka malim krumpir i kuhano, ali ne porumeni. Međutim, kora – iako nije savršena – i dalje će biti, ali jelo će i dalje biti ukusno.

Napunite čašu Multivarki ulje odabrano tako da je dno nadvije nad oko 1 cm. Odaberite „Multipovar” način ili „pečenje” temperature ne niže od 125 do 130 ° C i donijeti ulje na čir. Lagano stavite krumpir u zdjelu i, bez smanjenja temperature i ne okretanja lobula, ostavite 20 minuta. Ako je moguće, nemojte prekrivati ​​poklopac tako da se krumpir riješi viška vlage.

Zatim okrenite kriške i ostavite ih 20 minuta. Ovisno o željenom stupnju pečenja i pripremljenosti, možete se ponovno okrenuti i ostaviti da peče 10-15 minuta.

6. Dajte jelo ukusu

Uništite nekoliko češnjaka, pomiješajte s finom sjeckanom ružmarinom i dodajte krumpir 3-5 minuta prije kuhanja. Također možete dodati nekoliko cjelovitih češnjaka i prstenasti luk. Nemojte zaboraviti promiješati!

7. Poslužite vrući krumpir

Krumpir se mora poslužiti u stilu zemlje
goodfood.com.au

Ako ne kuhate slanu vodu, poslužujte krumpire s velikom soli i kušajte okus. Svako posluživanje ukrašeno je ogrankom ružmarina.

Loading...