Kako pronaći glazbu s videozapisa: 14 potvrđenih načina

Kako pronaći glazbu s videozapisa pomoću bilo kojeg uređaja

1. Potražite pjesmu prema riječima na webu

Ovo je najlakši i najočitiji način da saznate koja je glazba upotrijebljena u videozapisu. Sigurno ste ga počeli tražiti. Ali ako ne, samo pokušajte upisivati ​​u preglednik nekoliko riječi iz pjesme. Za pojašnjenje, možete dodati “pjesmu”, “lyrics” ili lyrics, ako je pjesma na stranom jeziku.

2. Pogledajte zvučni zapis

Kako pronaći glazbu s videozapisa: pogledajte glazbeni zapis

Ako govorimo o filmu, uvijek se možete obratiti službenom zvučnom zapisu. Obično uključuje sve kompozicije koje se koriste na slici. U pretraživanju upišite naziv filma + OST ili glazbeni zapis. Problem može biti veza na cijeli popis pjesama.

3. Provjerite opis i komentare na usluzi YouTube

Gotovo bilo koji isječak, komercijalni ili prikolica za film možete pronaći na usluzi YouTube. Otvorite ovu uslugu i pronađite videozapis prema ključnim riječima. Zatim provjerite njegov opis. Tu su autori često upućuju na glazbu koju koriste. Da biste došli do opisa u videozapisu, kliknite “Više”.

Kako pronaći glazbu s videozapisa: provjerite opis i komentare na usluzi YouTube

Ako pjesma nije navedena u opisu, provjerite komentare na videozapisu. Moguće je da je jedan od korisnika već pokušavao saznati ime pjesme i postavio je pitanje autora. Ako nema odgovora, možete se zapitati.

4. Koristite Midomi web servis

Ova internetska usluga pomoći će vam da saznate kakvu glazbu zvuči upravo sada. Da biste to učinili, na glavnoj stranici stranice samo trebate kliknuti mikrofon i omogućiti slušanje. U slučaju istog YouTubea, možete pokrenuti videozapis na jednoj kartici preglednika, a Midomi u drugoj.

Kako pronaći glazbu s videozapisa. Midomi

Ako nema videozapisa pri ruci, pjesma se može pjevati, zviždati ili nagnjati – Midomi će pokušati pogoditi.

Idite na Midomi →

5. Pokrenite Yandex.Music bot u telegramu

Ako ste aktivni korisnik Telegrama, dodajte bot popularnoj glazbenoj usluzi. Utipkajte mikrofon u liniji za slanje poruka i pustite bot da sluša pjesmu. Svaka pronađena staza je dopunjena linkom na “Yandex.Muzyku”.

Dodaj bot “Yandex.Muzyki” →

6. Zatražite bot potvrdi u telegramu

Manje popularna, ali prilično radna opcija je Acknow bot. Također je prilično precizan i brz, ali za svoj rad potrebno je pretplatiti se na Bassmuzic kanal. Praćenje Acknow nadopunjuje veze na Spotify i YouTube.

Dodajte bot Acknow →

Kako zaobići zaključavanje telegrama →

7. Pogledajte audio zapise “VKontakte”

Kako pronaći glazbu s videozapisa: Pretraživanje audio zapisa

Bez obzira na to je li to oglašavanje na TV-u, nečijem izradi videozapisa ili glazbi iz filma, uvijek možete upisati naziv videozapisa izravno u potrazi za zvučnim zapisima “VKontakte”. U izdanju može biti audio zapis s videozapisa s naznakom umjetnika ili jednostavno naziv pjesme s napomenom u kojoj je videozapis upotrijebljen.

8. Pitajte u posebnim skupinama “VKontakte”

Na primjer, ovdje i ovdje izravno na zidu jednostavno postavite vezu ili priložite sami videozapis. Vaša će poruka pregledavati tisuće korisnika, a postoji velika vjerojatnost da će netko moći odgovoriti.

Pokušajte, pogotovo ako tražite malo poznatu pjesmu koja ne prepoznaje posebne usluge.

Kako pronaći glazbu s vašeg videozapisa pomoću pametnog telefona

1. Upotrijebite Google pretraživanje zvuka na Androidu

Kako pronaći glazbu s videozapisa. Google Audio Search na Androidu Kako pronaći glazbu s videozapisa. Google Audio Search na Androidu

Standardni widget za pretraživanje zvuka dostupan je zajedno s Googleovom aplikacijom. Samo uključite audiciju tijekom reprodukcije videozapisa, a vaš će problem biti riješen.

2. Pitajte Siri za iOS

Za vlasnike iPhonea, kada gledate videozapis, dovoljno je pitati Sirija: “Kakvu pjesmu svira?” Ili “Tko pjeva?”.

3. Pitajte “Alice”

Kako pronaći glazbu s videozapisa: pitajte Kako pronaći glazbu s videozapisa: pitajte

Korisnici mobilnog pretraživanja “Yandex” mogu postaviti pitanje pomoćniku, koji je također naučio prepoznati glazbu koju je dugo slušao. Dovoljno je reći: “Pogodi pjesmu” ili “Tko pjeva?” – i neka “Alice” posluša snimku.

4. Pokrenite program Shazam

Pomoću Shazam ne samo da možete odrediti ime i izvođača pjesme, već i pronaći tekst i saznati gdje se pjesma može kupiti.

5. Ili SoundHound

Kako pronaći glazbu s videozapisa: Pokreni zvuk Kako pronaći glazbu s videozapisa: Pokreni zvuk

Poznati analogni Shazam, koji može prepoznati čak i pjevajući pjesmu. Svaki zapis nadopunjen je podacima o izvođaču i vezu za kupnju na usluzi Google Play.

Kako pronaći glazbu s videozapisa pomoću računala

1. Koristite Shazam na macOS-u

Nositelji računala na MacOS-u mogu koristiti službenu aplikaciju Shazam, dostupnu u App Storeu. Samo ga uključite prilikom gledanja videozapisa – a zapis, ako postoji jedan u bazi podataka, prepoznat će se.