Kako ukloniti oglase na računalu: 5 učinkovitih programa

Čuli ste o ovoj kategoriji neželjenog softvera, poput Adwarea. Obuhvaća programe za oglašavanje koji se prenose na računalo bez znanja vlasnika i mijenjaju postavke preglednika (rjeđe drugi softver), prikazuju skočne oglase i obavljaju mnoge manje ugodne stvari. Takvi programi najčešće su bezopasni – zašto ih obični antivirusni programi mogu ignorirati – ali užasno neugodno.

Da biste uklonili oglase, koristite posebne uslužne programe koji mogu funkcionirati zajedno s antivirusnim programom. Pokrenite jedan od njih i započnite skeniranje – program će skenirati računalo i zatražiti da izbrišete sve otkrivene prijetnje. Ako se ne riješi svih problema, odaberite drugi alat s popisa. Provjera nekoliko uslužnih programa zasigurno će dati rezultat.

1. AdwCleaner

Kako ukloniti oglase na računalu: AdwCleaner

Jednostavan, jednostavan i instalacijski besplatni program. AdwCleaner uklanja neželjene objekte poput otmičara preglednika (softver koji presreće kontrolu preglednika i spontano otvara web stranice) i sumnjive alatne trake.

AdwCleaner nedavno je stekao poznati malwarebyware programer. Srećom, to nije utjecalo na cijenu i ostalo je besplatno.

AdwCleaner za Windows →

2. Avast Free Antivirus

Kako ukloniti oglase na računalu: Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus je popularan antivirus sa izgrađen-in adware čišćenje modula. Pored standardnih funkcija poput zaštite od virusa i napada hakera, ovaj program redovito pregledava preglednike za sumnjive dodatke. Avast Free Antivirus uklanja ekstenzije s lošim ugledom koji može ukrasti podatke i promijeniti postavke tražilica.

Uslužni program dostupan je besplatno, ali da biste dobili dodatnu razinu zaštite od programa iznude, web mjesta za krađu identiteta i drugih prijetnji s mreže, možete se prijaviti na plaćenu verziju programa Avast Internet Security.

Avast Free Antivirus za Windows →

3. Zemana AntiMalware

Kako ukloniti oglase na računalu pomoću programa Zemana AntiMalware

Zemana AntiMalware bori se protiv deinstaliranih ekstenzija, otmičara preglednika i drugih vrsta Adwarea. Osim toga, program pruža zaštitu od zlonamjernog softvera, kao što su rootkiti i programi iznuđivanja. U roku od 15 dana Zemana AntiMalware se može koristiti besplatno, nakon čega se program nudi za pretplatu po cijeni od 11 dolara godišnje.

Zemana AntiMalware za Windows →

4. HitmanPro

Kako ukloniti oglase na računalu pomoću programa HitmanPro

Poput Zemana AntiMalware, ovaj program pruža sveobuhvatnu zaštitu. Pored čišćenja svih vrsta adwarea, on blokira napade za phishing, akcije programa iznude i štiti web kameru od pristupa izvana. Osim toga, HitmanPro ne mora biti instaliran.

30 dana program je dostupan besplatno, a potom pretplatu, koja košta 25 dolara godišnje.

HitmanPro za Windows →

5. Bitdefender Adware Alat za uklanjanje

Kako ukloniti oglase na računalu pomoću alata za uklanjanje Bitdefender Adwarea

Ovaj uslužni program iz Bitdefendera je jedini program s popisa dostupnih na Mac računalu. Bitdefender Adware Removal Tool bori se protiv takvih poznatih prijetnji kao što su Genieo i Vsearch koji prikazuju oglase u preglednicima na MacOS-u. Verzija Maca dostupna je besplatno. Ali program Windows će koštati 10 dolara.

Bitdefender Adware Alat za uklanjanje za macOS →

Bitdefender Adware Alat za uklanjanje za Windows →