Vrlo jednostavan način instaliranja upravljačkih programa na Windows

Vozači su posebni posredni programi koji uspostavljaju interakciju između operativnog sustava i hardverskih dijelova računala. Ako je vozač zastario ili nedostaje, hardverski dio računala za koji reagira možda neće raditi ispravno ili uopće ne funkcionira. To objašnjava zašto računalo uvijek treba imati aktualne upravljačke programe.

DriverPack automatizira proces instaliranja i ažuriranja upravljačkih programa za Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 i 10. Može uštedjeti vaše vrijeme i živce: cijeli proces instalacije i konfiguracije pakira se u nekoliko jednostavnih koraka.

DriverPack nudi različite opcije za preuzimanje upravljačkih programa. Koji odabir ovisi o tome radi li Internet ili ne.

Kako instalirati upravljačke programe na Windows s aktivnom vezom na web

Ako računalo na koje želite instalirati upravljačke programe već je povezano s internetom, postupak će biti vrlo jednostavan.

Otvorite web stranicu DriverPack Solution i preuzmite DriverPack Online alat. Pronaći će vam potrebne upravljačke programe na webu, preuzeti ih i instalirati na računalo.

Privremeno onemogućite antivirusni program tako da se ne ometa i pokrenite preuzetu datoteku. U programu koji se izvodi kliknite na “Expert Mode” – natpis na dnu prozora.

Kako instalirati upravljačke programe na Windows: DriverPack Online

Otvorite karticu “Softver” i uklonite gaće ispred nepotrebnih aplikacija. Ako to ne učinite, DriverPack Online instalirat će Yandex.Browser, Opera i druge programe zajedno s upravljačkim programima, što vjerojatno ne trebate.

Kliknite karticu “Upravljački programi” i kliknite “Instaliraj sve”.

Pričekajte da se instalacija dovrši i ponovno pokrenite računalo. Nakon ponovnog pokretanja, moraju se instalirati svi potrebni upravljački programi.

Kako instalirati upravljačke programe ako postoje problemi s Internetom

Ako računalo na koje treba instalirati upravljačke programe ne može biti povezano s mrežom (što se često događa nakon ponovne instalacije sustava Windows), vjerojatno postoji problem s upravljačkim programima za mrežnu opremu. U tom slučaju možete ih zasebno preuzeti pomoću rezervnog računala za kopiranje i instaliranje na glavnom računalu. Nakon toga, internet na računalu mora zaraditi, tako da ostali upravljački programi možete instalirati na mreži.

Zato idite na web stranicu DriverPack Solution pomoću bilo kojeg prikladnog uređaja i preuzmite arhivu DriverPack Network. Sadrži vozače potrebne za rad mrežne opreme i program za njihovu automatsku instalaciju.

Kopirajte arhivu na računalo na kojem želite instalirati nove upravljačke programe i otpakirati ih. Onemogućite antivirusni program i pokrenite datoteku DriverPack.exe koja je bila u arhivi.

U prozoru pokrenutog programa pritisnite “Expert Mode”.

Kako instalirati upravljačke programe na Windows: DriverPack Network

Kada se nalazite na kartici Upravljač, kliknite “Instaliraj sve”.

Pričekajte da se instalacija dovrši i ponovno pokrenite računalo. Nakon ponovnog pokretanja Internet bi trebao zaraditi, a ostatak upravljačkog programa možete instalirati u skladu s uputama iz prvog stavka članka.

DriverPack rješenje →