Kako dobiti izravnu vezu na stream bilo koje on-line radio postaje

Na internetu postoji tisuće on-line stanica, koje emitiraju najrazličitiju glazbu tijekom cijelog dana. Možete ih slušati izravno na odgovarajućim mjestima ili posebnim direktorijima kao što su Shoutcast ili TuneIn, ali to je mnogo praktičniji za rad u redovitom stolnom računalu. Prvo, to vam omogućuje stvaranje popisa s različitih stanica prema žanru ili raspoloženju, a drugi, neki igrači također mogu snimati emitiranje uživo.

Mnogi kanali izravno na svojim web stranicama osiguravaju veze za reprodukciju u uređaju, ali ne svi. I sasvim je razumljivo, autori web mjesta ne žele pustiti te od svoje web stranice da bi vam pokazali više oglašavanja. Naravno, možete tražiti potrebnu vezu u izvornom kodu, ali ponekad je tako umjetno skriveno da je osoba bez znanja o HTML-u teško otkriti. Stoga vas želimo upoznati s jednostavnim načinom za dobivanje adrese protoka gotovo bilo koje postaje.

Za korisnike preglednika Google Chrome

1. Otvorite stranicu postaje u pregledniku.

2. Pritisnite F12. Otvara se alatna traka za programere.

3. Ponovno učitajte stranicu, a zatim započnite reprodukciju.

4. Na otvorenoj ploči pri dnu idite na karticu Mreža i potražite najdužu vezu u stupcu Vremenska traka.

Dobiti vezu na radio

5. Desnom tipkom miša kliknite vezu i kopirajte ga u međuspremnik.

Ovdje je potrebno reći da postoje različite opcije, a ponekad i dobivena veza treba malo promijeniti. Na primjer, u gornjem slučaju ima oblik http://pub5.sky.fm/sky_tophits_aacplus?type=.flv i neće raditi. Ali ako uklonite rep, nakon uključivanja upitnika, sve će igrati. Zato morate eksperimentirati.

Za korisnike Firefoxa

Ako koristite ovaj prekrasan preglednik, vjerojatno imate proširenje Adblock Plus. A ako ne, onda ga definitivno instalirajte jer to ne samo da smanjuje oglašavanje vrlo dobro, već nam pomaže i pronaći pravu vezu za glazbu.

1. Otvorite stanicu postaje u Mozilla Firefoxu.

2. Pritisnite kombinaciju tipki CTRL + SHIFT + V Nakon toga otvara se popis elemenata pregledane stranice.

3. U ovoj tablici obraćamo pozornost na stupac Tip i pronađemo vrijednost u njemu objekt ili Zahtjev za objektom.

Screen-18-15

4. Često postoji nekoliko takvih zapisa, tako da smo doživjeli pravu po iskustvu. U slučaju prikazanoj na snimci zaslona vidjet ćemo link koji je već poznat iz gornjeg opisa, koji se mora skratiti na isti način.

Još uvijek ne igram, što je?

Najvjerojatnije imate radio stanicu koja određuje način na koji se povezujete s njegovim kanalom – putem preglednika ili samo iz uređaja i blokira takvu vezu.

U tom slučaju morate upotrijebiti prekrasnu AIMP audioplayer koji se može prikriti kao preglednik. U tu svrhu, u programskim postavkama (Postavke -> Reprodukcija -> Postavke veze -> Korisnički agent) unesite Mozilla / 5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) i svi bi trebali zaraditi.

Uživajte u slušanju!