Kako igrati igre s Dandy na iPhone bez jailbroken

Ranije je pokretanje ROM-ova starih konzola bilo moguće samo na jailbroken iOS uređajima, ali danas se situacija promijenila. Sada, uz pomoć posebnog webn.es stranice, bilo tko može igrati Super Mario ili Battletoads izravno u programu Safari na iPhone! A što je važno, osim nekoliko ROM-ova koji su poslani na pregled, možete preuzeti i pokrenuti sve svoje omiljene igre. O svemu tome, ali ću vam reći više o ovom u ovom članku.

* * *

Mijenja veličina-webnes-sučeljeDa biste koristili webNES, morate se prijaviti na web-mjesto webn.es pomoću mobilnog Safari jer ne funkcionira s preglednicima na stolnim računalima (iako je vjerojatno da će se zaobići). Na webNES-u postoji nekoliko uobičajenih igara za demonstraciju, ali ne brinite, možete preuzeti sve svoje igre i igrati ih tiho. To se radi na vrlo jednostavan način – preko Dropboxa. Preklopite se u nekom omiljenom tatinu i spojite svoj račun na webNES na glavnoj stranici (kliknite + i autorizirati Dropbox). Sada samo odaberite pravu rom iz naše mape i idi!

webNES-igreProvjerio sam webNES s nekim od svojih omiljenih igara i svi su bili prilično glumiti, iako je bilo nekih trzanje i logove (ne zaboravite da je to još uvijek web emulator). Nadalje portret, webNES također podržava način krajolik, ona se aktivira odmah nakon okretanja uređaja (u ovom slučaju su virtualne tipke igra pad proziran tako da se ne preklapaju sliku). U pejzažnom načinu rada, igrati malo nezgodno, kao da su tipke transparentni, ali još uvijek malo zatvoriti pregled. Osobno, ja radije za pokretanje igre na emulatora (kao što je meka i hardvarnogo) u prirodnoj razlučivosti, bez skaliranja i zamućenje slike, te stoga u webNES igrati u portretnom načinu.

Rad-racerUsput, ako ste započeli svoju omiljenu igru ​​i niste čuli zvuk, nemojte misliti da webNES ne podržava emulaciju zvukom – jednostavno se ne igra putem iPhone zvučnika iz nekog razloga. Stoga, ako želite reproducirati zvuk, koristite slušalice. Kao iu slučaju videa, zvuk će se povremeno usporavati, ali to je vrlo očekivano jer emulacija 100% brzine trenutno nije dostupna.

Očigledno, webNES treba raditi ne samo u Safari na iOS-u, već iu drugim mobilnim preglednicima. Uređaji na Androidu pri ruci nisu bili, pa sam i ja nisam mogao provjeriti – ako to pokušate, poništite pretplatu na komentare. No, najugodnija stvar oko webNES je ta da radi isključivo u pregledniku. To znači da ne morate preuzeti nikakve aplikacije iz App Storea ili napraviti jailbreak da biste instalirali bilo kakav ugađanje.

* * *

Da, ne možete nazvati webNES idealnim emulatorom, ali se slažete da je ovo svakako korak naprijed. Ako je projekt za razvoj, moguće je da će u budućnosti to će biti moguće udobno igrati igre sa NES, a možda čak i GBA i SEGA. Što mislite o ovome, dragi čitatelji? Lijepa stvar, zar ne?