Kako koristiti Google dokumente bez mrežne veze

Online uredski paket tvrtke Google izvrstan je rješenje za rad s tekstovima, stolovima i prezentacijama, koji u potpunosti zadovoljava potrebe većine korisnika. Uz cijeli niz osnovnih funkcija plus hrpa jedinstvenih značajki, u kombinaciji s besplatno, ova usluga ima potencijal da postane najpopularniji alat za rad s uredskim dokumentima.

Jedina stvar koja zaustavlja mnoge korisnike od potpunog i konačnog prijelaza na Google Dokumente je njegov privitak na mrežu. “A kako ću raditi s mojim dokumentima ako nema pristupa mreži?” Sumnjivaci traže i vraćaju se u poznati Microsoft Office. U međuvremenu, da biste radili izvanmrežno, Googleov uredski program je u mogućnosti i vrlo divno.

Da biste omogućili korištenje Google uredskog paketa bez mrežne veze, trebat će vam vjeran preglednik iz iste tvrtke, ne ognelisy, opere i magarci ne održavaju. Otvorite Chrome u svojem prostoru za pohranu na Google disku i u lijevom navigacijskom stupcu proširite dodatne opcije klikom na vezu više.

2013-05-08_12h57_00

Odaberite stavku izbornika autonoman, Zatim, prije nego što ćete biti uputa o tome kako aktivirati izvanmrežni način rada, koji se sastoji od što većeg broja dvaju koraka. Prvo ćete morati instalirati posebnu aplikaciju u preglednik, a zatim kliknite gumb da biste omogućili izvanmrežni pristup.

2013-05-08_13h07_20

Nakon toga morat ćete malo pričekati da se sadržaj pohrane na Google disku preuzme i spremaju za izvanmrežnu upotrebu. Kada je postupak sinkronizacije dovršen, možete se bez prekida povezati s mrežom i izvanmrežno raditi s datotekama u uredskom uredu za Google dokumente. Sva uređivanja ili novi dokumenti koje ste napravili automatski će se sinkronizirati s mrežnom trgovinom čim budete imali pristup mreži.

2013-05-08_13h19_31

Na taj način dobivamo od mrežne usluge Google Drive zgodan uredski paket koji se pokreće izravno u vašem pregledniku i zna raditi bez obvezivanja na internet. Argumenti protiv upotrebe Google dokumenata kao glavnog programa za rad s dokumentima više ne postoje?