Proširenje Wappalyzer može odrediti tehnologije koje koristi web stranica

Ubrzam se odmah složiti s onima koji tvrde da ideja Wappalyzera nije nimalo nova. Istina je, imat ću samo tri natjecatelja, koji na prvi pogled znaju kako to učiniti: BuiltWith, LeadLedger i SimilarTech. Ipak, prva dva ne uvijek se suočavaju s mjestima Runeta i nemaju proširenje preglednika, što ozbiljno smanjuje korisnost u mojim očima. Usluga SimilarTech već je imala vremena privući popularnost među korisnicima, ima sve prednosti Wappalyzera, što me potaknulo da usporedim njihovu učinkovitost i jednostavnost korištenja.

Važno je napomenuti da je SimilarTech mnogo više promišljena u pitanju vizualnog podnošenja. Osim toga, statistika za svaki od web alata prikazana je u detaljnijem obliku. Na primjer, ovdje možete vidjeti geografsku uporabu, kategoriju web stranica i njihove vrhunske, slične tehnologije i statistiku instalacija i deinstalacije. Za usporedbu: Wappalyzer prikazuje samo gornje stranice i prilično neinformativni raspored instalacija.

Osim toga, SimilarTech pruža detaljniji popis tehnologija koje koristi web stranica. Može se pregledati razvrstanim po kategorijama ili u obliku rešetke elemenata, kao u Wappalyzeru. Klik na svaki od elemenata preusmjerava na stranicu s statistikom.

Ova usporedba mogla bi vas navesti da vjerujete da je Wappalyzer nedovršen analog od gore navedenog i napredniji alat sličnog web developera. Međutim, to nije sasvim točno. Kao što je moje osobno iskustvo pokazalo, oni se međusobno nadopunjuju, stvarajući detaljnije popise tehnologija i statistike web stranica koje koriste ove mogućnosti.

Loading...