Всичко в Бали! Как да се отпуснете на остров

Спомняте ли си героинята “Яжте, молете се, обичайте”? Крайната точка на пътуването й беше остров Бали. Защо? На този остров можете да намерите хармонията, която тя търси. Това е много лесно, когато има хубава атмосфера около вас, безкрайни оризови полета и океана. И да, тук можете лесно да следвате съвета на Кетют Лийър “Усмивка дори с черен дроб”.

Звучи красиво, нали? Но мнозинството сега си помисли: “Всичко това, разбира се, е страхотно, но колко ще трябва да платите за хармония? В кое време ще пътувам до Бали?

На остров Бали живеех два месеца. Мечтах за това няколко години. Това беше най-високата цел за две години. И сега пиша тази статия с усмивка на лицето ми. Бали ме промени много и ме накара да преразгледа живота си.

В тази статия ще споделя моите lifhakas, което много ще помогне за спасяването и правилното организиране на вашето пътуване.

Почивка в Бали
magicinfoto / Depositphotos.com

билети

Именно поради скъпите билети, че остров Бали не е толкова достъпен като Тайланд. Цената е от 80 000 рубли за двама души там и обратно. За да спестите е много просто. Регистрирайте се в бюлетина на Skyscanner или Aviasales. Един ден в два часа сутринта получих съобщение, че продажбата в Азия е била открита с 50% отстъпка.

виза

Ако отидете в Бали за по-малко от месец, визата е безплатна безплатно на летището. Ако е повече от месец, тогава 35 долара на човек. Разширението за следващия месец ще струва $ 35.

настаняване

Има два варианта: хотел или квартира с местните хора. Това означава, че резервация или Airbnb. Аз съм всички ръце за втория вариант. Първо, ако отидете в продължение на три седмици или повече, можете спокойно да поискате 30-40% отстъпка. На второ място, комуникация с местни вас как да помогне. Те ще ви покажат всички магазини, където можете да си купите евтини продукти, да ви разкаже за места, недостъпни за обикновен турист. Независимо колко зловещо звучи, е много изгодно да бъдете приятели с местните хора!

Разходите за живот зависи от района и комфорта. Първият месец, в който живехме близо до океана, наехме стая във вилата за 10 000 рубли.

За втория месец се преместихме в центъра на острова и наехме целия етаж за 11 000 рубли. Имахме изглед към джунглата и оризовите полета, басейна и кафенето надолу, където взехме всичко на местните цени.

Едноетажна вила може да бъде наета за 20 000 рубли.

Пътувайки из острова

Преместването може да е огромна дупка в бюджета ви. За да спестите е много проста: преди да изтеглите приложението Uber, GrabTaxi или най-евтината версия GO-JEK (велосипед). Цената е 5-6 пъти по-ниска от обикновеното такси. Може да се изисква индонезийски номер за регистрация. SIM-карта може да бъде закупена на летището, цената е около 150-300 рубли.

След като се настаните на острова, можете да наемете велосипед или кола. Наемът за един месец е по-изгоден, дори ако планирате да останете само за 18 дни. Наемът за месеца е 650 000 рупии (3 250 рубли), а за три седмици – 850 000 рупии (4 250 рубли). Можете да се предадете предварително, никой няма да ви каже нищо.

Колата се наема за 500 рубли на ден. Необходимо е да имаме международни права.

Захранване

Най-евтиното нещо, което трябва да ядете във варгун. Това е кафене, където хората се хранят на местно ниво. Няма надценени туристически цени. Средната цена на пържен ориз с подправки и пиле е 50-70 рубли. Прясно изцеден сок – 35-60 рубли.

Магазини за пазаруване и сувенири

Пазар в Бали
urf / Depositphotos.com

Изгодни! Докато треперенето в коленете си се пазари! Тук ще трябва да се сблъскате с дискриминация: цените за белите са надценени 5-10 пъти. Типичен разговор на пазара:

Харесва ми очилата. Колко? – Харесвам тези очила. Колко са те?

Само за вас 200 000 рупии. – Само за вас 200 000 рупии (1 000 рубли).

Какво? Това е скъпо. Мога да ви дам 30 000 души. – Какво? Това е скъпо. Мога да ви дам 30 000 рупии (150 рубли).

Не, дайте повече. – Не, още.

Съжалявам. Това е скъпо. Чао. – Съжалявам, че е скъпо. Довиждане.

Добре. Добре. 30 000. – Това е добре. Добре. 30 000.

екскурзии

Цената на турнето е 50-100 долара. В действителност, в допълнение към ръководството и трансфера, нямате нищо. Layfak simple: отидете на Google, прочетете историята на това място и отидете там. Понякога дори и такси е по-евтино, отколкото да се направи турне.

мисли

Това е неочаквана позиция в този списък. Остров Бали е наситено. Три пъти дневно балинейците предлагат на духовете. Можете да повярвате, не можете, но всичко, което се случва в главата ви, ще бъде изпълнено.

– Pf, помисли си сега. – Искам сто хиляди утре. Точно така.

Мислехме по същия начин. И един ден го искаха. Вярвайте или не, но на сутринта на картата дойде сумата от 160 000 рубли. Грешен превод. За съжаление парите бяха замразени и не можаха да бъдат използвани.

Заключение: правилно формулирайте желанията и наблюдавайте какво се случва в главата ви.

Резултатът

Ако обобщим, в един месец прекарахме 30 000-33 000 рубли за двама. Това включва храна, настаняване, наем, разходи за бензин и т.н. Но заслужава да се отбележи, че ние не смели и не живеем лошо. Нещо средно.

Моят личен съвет: не излизайте по-малко от месец. Изглежда, че това е много и тук няма нищо общо. Но това не е вярно. Живеех тук в продължение на два месеца и е много малък. Туристическата зона (Kuta, Seminyak, Changgu, Nusa Dua) ​​е много подобна на другите курортни места. Но веднага щом си тръгнете, ще попаднете в съвсем различен свят.

С пътуването животът става много по-интересен, има жажда за живот. Жаждата за недвижими емоции, когато можете да се повиши ръцете си високо на скоростта и въздушните потоци улов да видите безлюдни плажове, разположени в една и съща гора с маймуни че и се опитват всичко, за да крадат.

Жаждата да се научиш, да видиш нещо ново. Жаждата да се възхищаваме на природата. И попийте всичко в себе си като гъба. Има вътрешна енергия, която наистина започва да бие ключа. Няма семинар, който да направи това.

Надявам се, че моята статия е полезна за вас.