Как да не се отчайвате, когато търсите работа

1. Намерете нещо, което ще ви помогне да запазите вярата си в себе си и вашите силни страни

Това може да бъде всичко. Вашият успешен опит в работата. Получено образование. Група за подкрепа, състояща се от семейство и приятели. Опитайте се да си спомня всичките си качества, всички от които можете да се гордеем, от победа в училище футболен мач и завършва с голям спечели търга за последното място на работа.

Ако всичко това не ви помогне, излезте от дълбините на семейни албуми на детската градина. Погледни в очите на това дете и си спомни колко обещания му бяха дадени тогава: да станеш пилот, велик шеф, щастлив мъж. Със сигурност не можеш да го заблудиш, нали?

2. Подредете всички точки горе i

Понякога не можем да си намерим работа, просто защото не знаем какво търсим. Ние мърмореше нещо като: “. Искам да работя по специалността си в университета” “Искам да плати не по-малко от N хиляди” или Когато съдбата на толкова услужливо ни учи нещо за това, което сме в действителност, тя поиска, ние имаме един куп оплаквания и съмнения: “Не, заплатата със сигурност е достоен, и аз го учил в продължение на пет години, но аз не съм сигурен Мога да поема тази отговорност / всеки делничен ден, за да дойда в офиса, която се намира от другата страна на града / процеса “и т.н.

За да не попаднат в този капан, с кодово име “Това, което се изисква за това получавате”, не трябва да бъде замъглен изявления относно бъдещата си работа. Вземете лист хартия и опише подробно всичко, което се очаква от сделката на живота си, като се започне от размера на работата и заплатата и завършва присъствието на код и кафе машини офис рокля.

Може би, като направите подобен списък, ще разберете, че искате твърде много. Поне засега. И това не е трагедия и това не означава, че трябва да погребвате мечтите си, дори и без да им давате възможност да станете реалност.

В такъв случай е много важно да си спомните идеал. И знайте за какво сте готови, докато не ви го предложат.

3. Не забравяйте, че вашият живот не е просто търсене на работа

Когато джоба са последните 500 рубли, когато всички ваши приятели в социалните мрежи, не разбира техния морален дълг да ви питам: “Е, аз не съм намерил работа?” Когато отидете на всеки час до сайтове с свободни работни места – много лесно да се направи нервна криза.

Да, търсенето на работа е вашият най-важен приоритет в момента. Но не забравяйте, че вашият живот минава. И в описаните по-горе случаи тя преминава в болка. Да, търсите работа, но това не означава, че трябва да хвърляте тренировки, хобита, приятели – всичко, което ви носи радост. И е малко вероятно вашият бъдещ работодател да иска да види в екипа си нервен, изтощен, мрачен човек, към който скоро ще се обърнете, ако живеете само една мисъл – да си намерите работа.

Не се утешавайте, като живеете в най-голяма степен веднага щом намерите работа. Ако не знаете как да бъдете щастливи всяка минута от живота си, дори и тези минути да са паднали в тежки времена, вие не знаете как да бъдете щастливи по принцип. И веднага щом получиш дългоочакваната работа, веднага ще намериш много други причини за страдание.

4. Потърсете решения

Липсата на пари е основната причина, поради която се съгласяваме да работим, която ще донесе приходи, но не и радост. Ако смятате, че не всичко е изгубено и имате силата да се биете – не се отказвайте, не се задоволявайте с по-малко. Осигурете си финансова помощ: опитайте се като на свободна практика или намирайте временна работа със свободен график. Така че можете спокойно да търсите нещо, което ви харесва, без да се притеснявате, че когато сте поканени за друго интервю, просто няма да имате пари за пътуването.

Има още едно решение – да се върнете на предишното място на работа, ако вашата позиция все още е свободна, разбира се. Начин, който за много хора изглежда като бедствие. Самата мисъл за връщане към това, в което някога сте израснали, е само най-дивия кошмар. Направете крачка назад. Отдайте. Да загубиш. Подпишете своята собствена импотентност.

Но не забравяйте:

Няма нищо по-чудовищно от това, което можем да вдъхновим.

Джон Стейнбек

Повечето от вашите колеги за една седмица вече не помнят, че за известно време бяхте навън. Земята се обръща, животът продължава, всеки има свои собствени проблеми и ако не се наречеш губещ, никой няма да го направи.

Независимо от стратегията, която избирате, основното е да знаете собствената си стойност. Парелизинг страх, а не нашата неспособност – в повечето случаи е истинската причина за нашите неуспехи. Бъдете достатъчно смели, за да работите не само защото “това е необходимо” и “те ми плащат за това”, а защото наистина се радвате на това, което правите.

И какво ви помогна, или ви помага ли да не се отчайвате, когато търсите работа?