6 важни съвета за начинаещи предприемачи

1. Не слушайте скептиците

Андрю Грифитс признава: повечето от неговите приятели от маркетинговия свят бяха категорични и препоръчаха да не пишат книги. Той обаче пренебрегна скептичните си забележки и направи това, което искаше. Първата книга е написана и публикувана в края на краищата. Тя се превърна в търговски успех по целия свят и донесе популярност и богатство на Грифитс. Оттогава той публикува още 10 бестселъри.

2. Следвайте целите си

Ставайки сутрин в леглото, трябва ясно да разберете защо правите това. Проверявайте целите си и стремежите си всеки ден. Понякога ще почувствате, че вашите желания се променят. В този случай трябва да разберете защо това се случва.

Вашите ежедневни задачи и задачи трябва да бъдат организирани в съответствие с глобалната цел. Ако се промени, тогава и вашият график.

3. Не правете обикновени грешки

Съвременните предприемачи са нетърпеливи и често пускат ръцете си дълго преди бизнеса им да стане успешен. Трябва да намерите вашата ниша и да направите всичко, за да я вземете. Тогава бизнесът ще работи.

Друга често срещана грешка: предприемачите не говорят за себе си и за бизнеса си. Но много потребители искат да знаят всичко.

Между другото, Angela Ahrendts, старши вицепрезидент на Apple за търговия на дребно и интернет, също говори за значението на историята за собствената й компания:

Докато светът става все по-сложен и свързан, историите получават огромна способност да се грижат, обединяват и вдъхновяват. Вярвам, че с инструментите на цифровата ера в услуга бъдещето на разказването на истории може да бъде още по-богато и по-важно от миналото.

Андрю Грифитс съветва: трябва да разберете как се различава бизнеса ви от всеки друг и да разкажете на клиентите си за това, за да се откроите сред останалите.

4. Възприемат проблемите като възможности

Проблемът трябва да се разглежда като нова възможност. Но трябва да сте готови за това. Определете лошите сценарии и разберете как можете да реагирате на тях във всеки отделен случай. Какви ще са най-големите щети? Може би вашата компания ще се подобри само в ситуация на бедствие? Не гледайте проблемите като знак, че е време фирмата ви да се промени. Трябва да научите как да използвате критични ситуации за развитието на вашата компания.

Когато бях на 20 години, загубих 50 000 долара. Малко по-късно осъзнах, че това е инвестиция в бъдеще, което ще ми спести щастие след няколко години.

Андрю Грифитс

5. Не забравяйте репутацията

Честността и добрата репутация са много важни за предприемача: те ще ви хранят. Така че бъдете внимателни, когато избирате партньори. Уважавайте хората. Непрекъснато работете върху себе си. Положете основите за бъдещи стъпки и перспективи. Бъдете търпеливи. Направи приятели.

Помогнете на хората да получат това, което искат, и те със сигурност ще ви дадат това, което искате.

6. Научете се да симпатизирате

Поставете се в обувките на други хора. Не мислете за себе си, а как да помогнете на хората, които слушат вас. Преди да започнете да говорите, попитайте себе си какво можете да направите за вашия събеседник.