Pass denne simple test for at teste din evne til at skelne farver

Vidste du, at omkring 75% af folk ikke kan skelne hele spektret af farver?

Hvorfor sker det her? Faktum er, at vores evne til at skelne farver direkte afhænger af antallet af kegler (fotoreceptorer) i øjets nethinden.

Og for at teste dig selv og bestemme, hvor godt du kan skelne farver, kan du bruge en simpel test. Bare beregne hvor mange farver og deres nuancer du ser på billedet (tælle striber).

Hvor mange farver har du talt?

1. Du tællede mindre end 20 striber. Det betyder at du har to typer af lysfølsomme kegler. Du, som 25% af alle mennesker på planeten, tilhører kategorien af ​​mennesker, der kaldes dichromater. Forresten er hunde også dichromater.

2. Du ser fra 20 til 32 forskellige striber. I dette tilfælde er du et trichromat. Det vil sige, du har til rådighed tre forskellige typer af kegler, og du er i stand til at skelne ikke kun de grundlæggende farver, men de fleste af deres nuancer. Omkring 50% af verdens befolkning tilhører denne kategori af mennesker.

3. Du tællede fra 32 til 39 striber. Hvis ja, så tilhører du antallet af tetrachromater og kan se et meget stort udvalg af farver. Denne evne ligner bier, som også er tetrachromater.

4. Hvis du tællede mere end 39 striber, Jeg anbefaler at tage testen igen. Der er kun 39 forskellige farver på billedet, og hvis du tager højde for at du ser på skærmen, kan du se endnu mindre.

Forfatteren af ​​denne publikation tællede 36 forskellige striber, men hvor mange ser du?