7 praktiske tips om, hvordan man kommer sammen med andres barn

Forestil dig, at du er i en situation, hvor du bliver bedt om at passe på naboens barn, mens forældrene er væk i akut forretning. Eller du gik til besøg, og mens værtinden er i køkkenet, er din opgave at underholde barnet. Eller måske involverer dit arbejde kommunikation med børn – ofte eller ej (for eksempel en lærer eller en frisør).

Hvordan vil du etablere kontakt med barnet i sådanne situationer?

Vi har udarbejdet en liste over praktiske tips, der hjælper dig med hurtigt at finde et fælles sprog med dit barn. Disse tips er for dem, der ikke har en erhvervserfaring, der arbejder med børn. Og med ordet “børn” menes børn af førskolealderen.

1. Behandle barnet som en almindelig person, kun en lille

Måske er dette det vigtigste råd, der ligger til grund for de resterende tips fra denne artikel.

Bemærk, at de mennesker, der er mest succesfulde i at etablere kontakt med børn (jeg overværede det på eksemplet med lærere, læger, trænere, med hvem kontakte mit barn), kommunikere med dem roligt, afbalanceret, normal tone, forklare dem den hårde ting. Disse mennesker fra begyndelsen opfatter barnet som en fuldvundig person, men kun rabat på, at han stadig er lille. Og denne tilgang modvirker børnene.

Du kan tage denne strategi i brug og stoppe lisping med børn, hvis det ikke allerede er babyer. Opret en fuld dialog med dem, ikke kun fra “voksen-voksen”, men fra stillingen “børnebarn”. Bemærk, at børn altid nemt finder et fælles sprog med hinanden, vanskeligheder begynder når vi vokser op. Derfor “sænk” dig selv for en tid til barnets niveau. Det betyder, at der ikke er tvivl om at tvivle offentligt, hvis du hører sådanne udsagn: “I går fløj en stor flyvemaskine til vores have”. I stedet udvikle samtalen: “Alvorligt? Vil du fortælle mig om dette? “.

2. Gå ned til barnets øjenhøjde

Når vi kommer til børneklubben med et barn, læner læreren altid eller krøller for at hilse eller noget at spørge barnet. Ifølge hende hjælper det hende med at bevæge sig væk fra kommunikationsmønsteret “voksenbarn” og demonstrere hendes respekt og lighed. At dømme efter hvor godt hun kan komme i kontakt med børnene, er dette fremragende råd.

3. Ikke prise barnet direkte

Hvis du ønsker at komplimentere et barn på et møde, skal du fokusere på hans tøj eller på emnet, han holder i hænderne. Når fremmede berører noget personligt, risikerer de at gøre barnet endnu mere selvbevidst.

Alt, hvad der kræves ved det første møde, er at lindre den spænding, som barnet har, når han kommer i kontakt med en fremmed. Du kan f.eks. Opbygge en dialog som denne:

“Wow, hvilken smuk lastbil har du!” Sandsynligvis bærer han sand til byggepladsen.

Så du skifter barnets syn på legetøjet i stedet for den fremmede skræmmende ansigt. Dette trick hjælper dig med at få tid, så barnet er vant til din stemme.

Eller her er et andet trick, der kan hjælpe. Hvis du ser på tøjet eller i hænderne på et barnkarakter fra tegneserien, som er kendt for jer begge, er det en glimrende undskyldning at lave en samtale.

“Wow, er det fast?” Du spørger.

“En løsning” svarer barnet efter en kort pause.

– Og hvad hedder denne fixering? – Udvikle en dialog dig.

Emnet af fælles interesse er altid en god grund til at finde gensidig forståelse med både voksne og børn.

Eller en anden måde, som vores bedstefar bruger, når mine venner besøger deres børn. Han med vilje indeholder en fejl i, hvad han siger:

“Hvilke smukke gule sandaler har du,” siger han til barnet.

“De er blå,” siger han.

“Præcis, blå.” Jeg har mistet mine briller, og uden dem ser jeg ikke godt ud. Har du set dem?

“De er ved din næse,” svarer barnet med et smil.

Efter denne joke går børnene let med ham for at kontakte.

4. Udtryk barnets følelser på dit ansigt

Ofte kan du møde situationer, hvor folk griner, når barnet græder, i et forsøg på at opmuntre ham. Hvad sker der virkelig? Barnet græder endnu højere og falder mere i fortvivlelse, som om man siger: “Hvorfor forstår ingen mig?”.

Næste gang du møder et barn i frustrerede følelser, så prøv at gøre et trist ansigt og sympatisere. I de fleste tilfælde hjælper dette, og barnet er lettere at kontakte.

5. Tal om hans ting og legetøj

Hvis du er hjemme med et barn, være interesseret i hans legetøj og bøger: “Kan du lide at læse? Hvad er din yndlingsbog? Kan du vise mig? “.

Dette trick virker godt ikke bare med børn, men også med voksne, fordi vi alle elsker en øget interesse for vores person.

Eller hvis du har brug for noget at tage barnet, mens hans forældre er væk, er der en fremragende udvej at tilbyde at male. Og hvis barnet pludselig finder dette erhverv for kedeligt, beder han om at tegne med lukkede øjne. Og så gætte sammen hvad han skrev.

6. Bliv dit barn

Den bedste måde at komme sammen med børn er at give barnet det fri, der lever i dig.

Bliv din egen blandt de børn, der omgiver dig. Accepter deres regler, og ikke pålæg din egen. Spil de spil, de ønsker at spille. Tal med dem om, hvad de er interesserede i at lytte til. Læs de bøger, de kan lide.

7. En universel måde at komme sammen med børn i alle situationer

Der er et trick, der næsten altid virker sammen med alle børn. Du så sikkert, hvordan andre voksne bruger det, og måske selv brugt det selv.

Luk dine øjne med dine hænder. Hold dem så i et stykke tid. Så langsomt sprede dine fingre og se på barnet. Et smil vises på hans ansigt. Efter nogle gentagelser fylder latter og glæde barnet.

Denne liste kan ikke gennemføres uden din deltagelse. Hvis du har noget at tilføje, skriv om det i kommentarerne nedenfor.

Loading...