Sådan trøste du en elsket

1. “Vidne” fortalerenes følelser

Vi ved alle, hvor svært det er at være i en situation, hvor du skal konsolere nogen, men du har ikke de rigtige ord.

Heldigvis forventer de fleste ikke specifikke råd fra os. Det er vigtigt for dem at føle, at nogen forstår, at de ikke er alene. Så først, beskriv bare hvordan du føler. For eksempel ved hjælp af sådanne sætninger: “Jeg ved, at du nu er meget hård”, “Jeg er ked af at du skal være så svært.” Så du vil lade vide, at du virkelig ser, hvad der nu er en elsket.

2. Bekræft, at disse følelser er klare for dig

Vi skal ikke blot vise, at vi ved om samtalepartnerens oplevelser, men også for at bekræfte, at disse oplevelser også er tæt på os og forståelige. Til dette kan du dele din egen oplevelse.

Men pas på, lad ikke være opmærksom på dig selv, prøv ikke at bevise at du var endnu værre. Beskriv kort, hvad der skete tidligere også i en sådan situation, og spørg mere om tilstanden til den person, du er trøstende.

3. Hjælp en tæt person til at forstå problemet

Selv hvis en person søger måder at løse en vanskelig situation på, skal han først tale. Dette gælder især for kvinder.

Så vent på at foreslå løsninger på problemet og lyt. Dette vil hjælpe nogen, du trøster, forstå dine følelser. Efterhånden er det lettere at forstå deres egne oplevelser og fortælle dem om andre. Besvarelsen af ​​dine spørgsmål kan samtalepartneren finde nogle løsninger selv, forstå, at alt ikke er så slemt som det ser ud til, og bare føler sig lettet.

Her er et par sætninger og spørgsmål, som du kan bruge i dette tilfælde:

  • Fortæl mig, hvad der skete.
  • Fortæl mig, hvad der generer dig.
  • Hvad førte til dette?
  • Hjælp mig med at forstå, hvordan du føler.
  • Hvad skræmmer dig mest?

På samme tid forsøger du at undgå spørgsmål med ordet “hvorfor”, de er for ligner fordømmelse og vil kun vride samtaleren.

4. Minimér ikke fortalernes lidelser og prøv ikke at få ham til at grine

Når vi støder på en elskedes tårer, vil vi naturligvis opmuntre ham eller overbevise ham om, at hans problemer ikke er så forfærdelige. Men hvad der virker for os en lille smule, kan ofte forstyrre andre. Så minimér ikke en anden persons lidelser.

Og hvis nogen virkelig bekymrer sig om en bagatell? Spørg om der er data, der afviger fra hans syn på situationen. Giv derefter din mening og del en alternativ vej ud. Det er meget vigtigt at afklare, om du vil høre din mening, ellers kan det virke for aggressiv.

5. Tilbyde fysisk støtte, hvis det er relevant

Nogle gange vil folk slet ikke snakke, de skal bare føle, at der er en nær person i nærheden. I sådanne tilfælde er det ikke altid let at bestemme, hvordan man skal opføre sig.

Dine handlinger skal svare til den sædvanlige adfærd med denne eller den pågældende person. Hvis du ikke er for tæt, vil det være nok at lægge din hånd på skulderen eller let omfavne. Se også på en anden persons adfærd, måske vil han lade ham vide, hvad han har brug for.

Husk at du ikke bør være for ivrig, når du trøstede den anden halvdel: partneren kan tage det til at flirte og tage fornærmelse.

6. Foreslå måder at løse problemet på

Hvis en person kun har brug for din støtte og ikke specifik rådgivning, kan ovenstående trin være nok. Dele dine erfaringer vil din samtalepartner føle lettelse.

Spørg om du kan gøre noget andet. Hvis samtalen foregår om aftenen, og oftere end ikke, foreslår du at gå i seng. Som du ved, er morgenen klogere end aftenen.

Hvis dit råd er nødvendigt, spørg først, hvis samtalepartneren har nogle ideer. Afgørelser gøres mere villigt, når de kommer fra en person, der er i en stridssituation. Hvis den, du er trøstende, er uvidende om, hvad der kan gøres i hans position, hjælper du med at udvikle konkrete trin. Hvis han ikke ved hvad han skal gøre, tilbyder han sine muligheder.

Hvis en person er trist ikke på grund af en bestemt begivenhed, men fordi han er deprimeret, går straks til diskussionen om specifikke handlinger, der kan hjælpe. Eller tilbud om at gøre noget, for eksempel sammen gå en tur. Overdreven tænkning vil ikke kun hjælpe med at slippe af med depression, men omvendt forværre det.

7. lover at fortsætte med at støtte

I slutningen af ​​samtalen skal du sørge for at nævne igen, at du forstår, hvor svært det er for en elsket nu, og at du er klar til at fortsætte med at støtte ham i alt.