5 obećavajuće ideje za ulaganje novca

Doista, više ljudi dolazi na burzu. To je zbog rasta financijske pismenosti stanovništva, brige za njezinu financijsku budućnost i smanjenja atraktivnosti tradicionalnih metoda ulaganja. Osim toga, postupno se razgrađuje mit o tome da je novac ulaganja u vrijednosne papire vrlo težak, a za to je potreban ogroman kapital.

Otvoriti brokerski račun sada može biti online, praktički nema ograničenja na minimalni iznos. Što se tiče rada s softverom, putem kojeg se transakcije provode na razmjeni, tehničkoj i temeljnoj analizi, lako je pronaći mnogo videa za obuku. Na primjer, na našem portalu za učenje na daljinu.

Stvarna poteškoća s novim investitorom je izbor alata. Doista, stotine vrijednosnih papira se trguje na Moskovskoj burzi. Ali ovdje postoje gotova rješenja, više o tome – u video ispod. Osim toga, kako bih pomogao novajlijim investitorima, dat ću nekoliko obećavajućih investicijskih ideja.

Ideja broj 1. Dijamanti su uvijek u cijeni

Nakon rezultata 2016 dijamanata tvrtke „Alrosa” * primio je rekordnih financijske rezultate, a danas je dionica znatno podcijenjena na glavnim tržišnim COMBI. Osim toga, krajem prošle godine, „Alrosa” isplaćena dioničarima 50% konsolidirane dobiti u obliku dividende, a ako tvrtka će nastaviti ovu praksu, dividendni prinos od njezinih dionica može biti oko 9%.

Ideja # 2: Aluminijska groznica

Cijene za aluminij, koje odrastaju tijekom cijele 2016. godine, i dalje se penju. U prvom tromjesečju 2017., unatoč uvažavanje rublje, će biti vrlo jaki u pogledu financijskih rezultata za „Rusal”, tvrtka koja proizvodi samo 13-element periodnog sustava elemenata.

Ideja broj 3. Naš sve!

Moskovska burza igra ključnu ulogu u organiziranju obrta u različitim financijskim instrumentima na području Rusije. Takva raznolika struktura stvara stabilnu osnovu za stalno povećanje profita, jer je usporavanje u jednom smjeru gotovo uvijek nadoknađeno povećanjem aktivnosti s druge strane. Dionice Moskve burze zanimljiva su priča o dividendama: za godinu 2016. dioničari mogu dobiti dividendni prinos od 7%.

Ideja broj 4. Tu je sve

“Yandex” je bila prva javna ruska internetska tvrtka koja se oporavila od krize u domaćem gospodarstvu. Tvrtka se već vratila na stopu rasta od oko 30% godišnje, znatno premašivši vlastite prognoze i najoptimističnija očekivanja. Izgledi za rastom prihoda za tražilicu za iduću godinu također su vrlo pozitivni, jer se rusko tržište oglašavanja ubrzano oporavlja.

Ideja broj 5. Problemi u prošlosti!

AFK Sistema se vraća na broj najzanimljivijih tržišnih dobara. Upravni odbor Sistema odobrio je povećanje prinosa na 6%. Sveukupno, to je 7,8 milijardi rubalja do kraja 2016. godine AFK Cistema objavljuje financijske rezultate za IFRS za četvrto tromjesečje i puni 2016. godine .

Zaključno, želim napomenuti da brojne ideje ukazuju na prinos dividende, koji na prvi pogled može izgledati nepresušno. Međutim, ona ne uzima u obzir potencijalnu dobit u slučaju povećanja cijena samih dionica.

Profitabilna ulaganja za vas!

* “Alrosa” (PAO) (www.alrosa.ru), UC Rusal PLC (UCR) (www.rusal.ru), PJSC Moskva Exchange (moex.com), Yandex N.V. (tvrtka.yandex.com), PJSC AFK Sistema (www.sistema.ru). Stranice objavljivanje: www.disclosure.ru, www.e-disclosure.ru, disclosure.1prime.ru.

¹ Prema AFK Sistema.

JSC „Otvaranje Broker” licence profesionalnog tržište vrijednosnih papira sudionika za brokerske 045-06097-100000 broj, izdane od strane Savezne komisije za vrijednosne papire u Rusiji 28.06.2002 (nema datum isteka).

Loading...