6 načina za izračunavanje oglasa od auto prodavača

1. Pogledajte tko je prodavatelj

Gotovo na svim stranicama najave moguće je staviti filter na prodavatelja: tvrtke ili privatnog trgovca. Odabirom samo privatnih oglasa, precizno ćete isključiti salone službenih trgovaca, ali trgovci i neslužbeni saloni najvjerojatnije će se pretvarati da su privatni do posljednjeg. Zato se ne opustimo.

Obično privatni trgovci uvijek potpišu svoje pravo ime i napišu im velikim slovom. Ponovno pozivanje i “sivi” dileri automobila, u pravilu, pišu “prodavatelj”, “vlasnik”, “privatna osoba” i tako dalje.

2. Obratite pažnju na mjesto pregleda

Drugi pokazatelj je mjesto inspekcije. Privatni vlasnici uvijek naznačuju točnu adresu, ili barem područje na kojem će se provesti inspekcija, ili metro stanicu. Prodavači su ograničeni samo na grad.

3. Pročitajte opis

Prodavači i više zastupnici automobila pišu vrlo slabo, bez detalja. Ovo je odmah vidljivo. Njihove omiljene fraze: “Stroj je u izvrsnom stanju”, “Sva pitanja na telefonu” i tako dalje. Često rabljeni dileri pišu opće informacije o modelu: “Izvrsni obiteljski automobil, ekonomičan, praktičan, nikada nije uspio”. Ili jednostavno navedite opcije zarezom.

4. Pogledajte fotografije

Razlikovati auto show, koji se pretvara da je privatni trgovac, od prave privatne trgovac je vrlo lako na fotografijama. Motorski koncerti često fotografiraju automobile na pozadini bijelog zida, na pozadini servisnog centra automobila ili vlastitom automobilskom zastupstvu. Ponekad čak postoje fotografije na pozadini brand-valle.

Također, zastupništvo će izdati oznaku na ključevima, gumama koje obrađuje inkman, uklonjene brojeve, kristalno čistom unutrašnjosti, zaštitnim papirom na sagovima, oprati motor.

Automobili rijetko prenose više od sedam fotografija. Štoviše, izložene slike izrađuju se u pravilu iz tradicionalnih skokova: prednje, natrag, nekoliko fotografija s prikazom od tri četvrtine, fotografiju salona. Nikada neće biti detaljne fotografije problemskih područja ili bilo kojih značajki. To se lako može objasniti činjenicom da prodavači automobila jednostavno nemaju vremena za shvaćanje malih stvari, a fotografija je stavljena u struju.

Da biste razlikovali rabljene trgovce – privatni trgovci, koji imaju samo jedan ili dva automobila u prometu, teže su. Ponekad je nemoguće to učiniti bez pozivanja. Ipak sam pronašao takav uzorak: ako je stroj fotografiran u pozadini punjenja gorivom, tada je vjerojatnost od 80% drugo trgovac. Ne znam zašto, samo jedno iskustvo. I još više: rabljeni trgovci pokrivaju brojeve automobila. I iako privatni trgovci često to rade, trgovci su uvijek preciznije oslikani.

Na primjer, napravio sam nekoliko snimaka zaslona oglasa, što odmah pokazuje da su od prodavača. Želim vam skrenuti pozornost na činjenicu da zaključke o tome je li oglasni zastupnik oglas ili ne treba učiniti samo na temelju nekoliko znakova. Ako se oglas ne smeta ili vas neugodno, ali sumnjate u to, vrijeme je za poziv.

Postoje odmah četiri znaka da je najava prodavača rabljenih:

  1. Umjesto naziva nije jasno što.
  2. Umjesto adrese inspekcije, označen je samo grad.
  3. Brojevi na fotografiji su zatvoreni s urednom bijelom pločom.
  4. U opisu nema nikakvih specifičnosti, samo što se može reći o automobilu na prvi pogled, a prema dokumentima je naznačeno.

Postoje dva vidljiva znaka da automobil prodaje prodavač rabljenih vozila:

  1. Na polju “Prodavatelj” piše “na solariju”. To odmah jasno daje prodavaču nekoliko automobila dostupnih istovremeno.
  2. U komentarima prodavatelja ponovno nema pojedinosti, bez interpunkcije, gotovo sve s malim slovom. Privatni vlasnici obično pokušavaju točno izraditi oglase.

5. Nazovite telefon

Nikada nemojte povlačiti zvono, odmah to učinite. Kad zovem, obično kažem nešto poput “Pozdrav, zovem se za automobilom”.

Ako navedete, o određenom automobilu koji zovete, možete odmah prekinuti vezu: to je prodavač.

Ako oglas označava ime žene, na primjer Natalia, nazovite i namjerno promijenite naziv. Započnite razgovor, na primjer, ovako: “Pozdrav, Olga. Zovem o automobilu. ” Ako vas djevojka ne ispravi, najvjerojatnije je operater pozivnog centra neke “sive” zastupnice automobila. Iako postoje iznimke.

A ovdje je još jedna verzija razvoja događaja. U oglasu kao prodavaču označeno je ime muškarca, a žena odgovara na poziv. Ona kaže da je ona sestra, supruga ili kći, da može ispričati o automobilu, ali vlasnik će doći do pregleda. Najčešće to je opet operator pozivnih centara. Da biste je provjerili, pitajte je kada možete nazvati razgovor s vlasnikom (s muškarcem koji je naveden u oglasu). Ako vam sigurno ne odgovara, možete prekinuti razgovor.

6. Postavljajte pitanja

Mnogi iz nekog razloga ne ustručavaju postavljati pitanja telefonom. Nemojte se sramiti. Što više naučite telefonom, to je bolje za vas i za prodavatelja (ako to, naravno, nije prodavač rabljenih).

Pitajte određene stvari. Na primjer, gdje je inspekcija provedena, što se posljednji put dogodilo u automobilu, koje su probleme i prepreke, koji je alarmni sustav instaliran, koje su dodatne opcije u automobilu. Najbolje od svega, ako zovete mnogo oglasa, zapišite odgovore tako da ih možete osobno provjeriti (tako da ćete imati tlo vjerovati ili ne vjerovati prodavatelju u cjelini).

Obavezno pitajte hoće li vlasnik razgovarati s vama ili samo pomoćnik za prodaju (brat, dopisnik, sin, muž, prijatelj, posrednik). O broju vlasnika vozila, bilo izvornom PTS-u ili duplikatu. Nemojte se ustručavati pitati i što je napisano u oglasu.

Važnost ove faze je da trgovci razgovaraju kao nevoljko. Oni u pravilu ne znaju sve o automobilu pa rijetko mogu čuti bilo što specifično. Često kažu: “Dođite na inspekciju, reći ću sve” ili “Sve je napisano u najavi”.

Privatnik će gotovo uvijek strpljivo odgovoriti na sva vaša glupa i trivijalna pitanja.

Istodobno, mnogi, odgovarajući na jedno pitanje, odmah idu u detalje o kojima niste pitali: gdje i koja matica su se promijenila, što su rekli u centru za njegu automobila, kakvo je ulje izliveno i tako dalje i tako dalje. S takvim je prodavačima potrebno dogovoriti sastanak.