Gdje preuzeti i kako instalirati tehnički pregled sustava Windows 10

Prošlo je nekoliko dana od predstavljanja novog Microsoft Windows po iznenađujući broj 10. MS koji nisu, Windows osuđeno na stagnaciju, sve ukradeno iz OS X. Ono što nisu razgovarali o bilo kojem od ove neobjavljene proizvoda stručnjaka kauč! Međutim, struja kritika postupno se smanjuje, nije tako smiješno čitati, pa zauzmimo nešto stvarno zanimljivo i pogledajmo Windows 10 osobno, vlastitim očima. Ne znate gdje ga preuzeti i kako ga instalirati? Nije važno, jer je ovaj priručnik napravljen samo za takve situacije.

Prije nego što počnete

Morate shvatiti da je trenutna verzija sustava Windows 10 tehnički pregled. Ova je verzija izrađena ne za svakodnevnu upotrebu, već za pregled, testiranje i slanje povratnih informacija razvojnom programeru. Ukratko, to je skup za techies, administratore i napredne korisnike. Sustav može trajno morphirati, nešto će biti dodano u sljedećem ažuriranju, nešto će nestati, nešto će se promijeniti, nešto će prestati raditi. Ovo je sirovi proizvod, i ni u kom slučaju to ne može uočiti kao okruženje za udoban rad. U njoj, čak i ruski.

MS upozorava na to i savjetovao da ne stavi TP na glavnom računalu, ali ako ste jedan od onih hrabrih entuzijasta, svakako napravite sigurnosnu kopiju svih podataka (za korisnike Windows 8 i 8.1 imaju poseban recovery utility od Microsofta) i biti spreman na bol.

Čak i ako ste instalirali sustav Windows 10 i sve vam se čini dobro, zapamtite – u roku od minute sve se može slomiti pa se nemojte opustiti i ne pretvoriti TP u glavno radno okruženje.

Zahtjevi sustava

Prije nego preuzmete sustav Windows 10, morate osigurati da računalo na kojemu će se instalirati OS ispunjava minimalne zahtjeve sustava:

 • Procesor: 1 GHz ili brži.
 • RAM: 1 GB za 32-bitnu verziju i 2 GB za 64-bitnu verziju.
 • Tvrdi disk: 16 GB slobodnog prostora.
 • Grafika: MS DirectX 9 kompatibilni uređaj s podrškom za WDDM upravljačke programe.
 • Microsoft račun.
 • Pristup Internetu.

Ako je sve u redu, onda idite na preuzimanje.

Gdje i kako preuzeti Windows 10 tehnički pregled

Preuzimanje sustava Windows 10 TP je potpuno besplatan, službeni i pravni. Nije važno kakva je vaša trenutačna verzija sustava Windows, kako je primljena i ako uopće imate sustav Windows.

Idemo na stranicu http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview i registrirate se kao sudionik u sustavu Windows Insider. Da biste to učinili, potreban vam je Microsoft račun.

Gdje preuzeti i kako instalirati tehnički pregled sustava Windows 10

Prijelazom možete ponovno upoznati sve nijanse upotrebe TP-a i ponovno razmislite trebate li to.

Ako se želja ne izgubi, prihvatite korisnički ugovor i idite na stranicu za preuzimanje.

Gdje preuzeti i kako instalirati tehnički pregled sustava Windows 10

Ključ proizvoda je jedan uopće: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR.

Veze su također česte. Windows 10 Tehnički pregled je skinuti kao najčešći ISO-slika, koji je tada snimljen na DVD-ROM-a ili USB-stick jedan od više stotina besplatnih programa dostupnih na Internetu (npr ImgBurn):

 • Windows 10 US Engleski 32-bitni;
 • Windows 10 US Engleski 64-bitni;
 • Windows 10 UK Engleski 32-bitni;
 • Windows 10 UK Engleski 64-bitni.

Ovdje ne trebamo reference na kineske i portugalske slike.

Ostaje za umetanje rezultirajućeg diska za podizanje sustava u računalo i pokretanje datoteke setup.exe.

Gdje preuzeti i kako instalirati tehnički pregled sustava Windows 10

Uživajte u testiranju. Imajte na umu da je to tehnički pregled, a iako korisnici izviru izvrsne performanse i bez problema s igrama i aplikacijama, morate biti spremni za pojavu / pojavu kritičnih grešaka.

TP ne dopušta da onemogućite automatska ažuriranja, ali često će biti. Ova će inačica funkcionirati do 15. travnja 2015. Približno u ovom trenutku bit ćemo dostupni za Windows 10 Pregled za masovnog korisnika – mnogo potpuniji, stabilniji i lizali.

Korisne upute na Microsoftovu web mjestu:

 • Priprema za instalaciju tehničkog pregleda sustava Windows.
 • Korištenje tehničkog pregleda sustava Windows.