ICloud – leži na policama

Još uvijek ne mogu u potpunosti razumjeti sve zamršene značajke novog iCloud pogona. Gdje je aplikacija za iOS, zašto ga mogu slobodno koristiti na računalu i na iOS-u samo uz pomoć aplikacija treće strane? No još je teže razumjeti sve prednosti usluge iCloud Drive i biblioteke iCloud (koja je još uvijek u beta verziji) za fotografije. Shvatili smo sve zamršene nove usluge i kako to utječe na fotografije.

Nema više ograničenja za prijenos fotografija u oblak

Prije toga, iCloud je spremio samo 1.000 fotografija. Preuzimanje novih dogodilo se automatski i prvih tisuću fotografija zamijenilo je prvo. Sada, prema podacima na web stranici tvrtke Apple, broj prenesenih fotografija ograničen je samo količinom prostora na vašem iCloud pogonu.

To je glavni razlog za kupnju dodatnog prostora u iCloudu. Kupnjom dodatnih 20 gigabajta po dolaru mjesečno, moći ćete pohraniti sve fotografije u oblaku.

Bilo je prilike optimizirati prostor zauzet fotografijama na uređaju

Nakon uključivanja biblioteke iCloud možete označiti opciju “Optimiziraj pohranu iPhonea”. Ova značajka omogućuje učitavanje izvornika fotografija u oblaku, ostavljajući komprimirane kopije na gadgetu. Razlike između njih na malom zaslonu iPhone-a nećete primijetiti, a pojavit će se dodatni prostor. Ako imate veliku knjižnicu, tada može biti puno praznih mjesta.

IMG_2483-310x550

Videozapisi se također prenose u oblak

Ali, kao što znate, zahtijevaju mnogo više prostora. Ako imate puno videozapisa, minimalni tarifni plan od 20 gigabajta možda neće biti dovoljan. O besplatnom 5 gigabajta nije ni vrijedno razgovarati. Ali ovo je sjajna vijest za one koji imaju puno videozapisa koje ne bih želio izgubiti.

Fotografije možete pregledati u pregledniku

Idite na iCloud.com, na kartici “Fotografije” možete pregledati sve svoje fotografije koje su već sinkronizirane. Također možete prenijeti fotografije s drugih uređaja, na primjer, s računala.

Izvornici su uvijek sigurni

Ako želite urediti fotografiju, ne možete se brinuti o izvorniku – ona će uvijek biti pohranjena u oblaku. Štoviše, sve izmjene na fotografiji bit će sinkronizirane i dostupne na svim uređajima.

30 dana za izbrisane fotografije

Izbrisane fotografije nisu izbrisane, ispričavamo se. Sve izbrisane fotografije premještaju se u mapu “Nedavno izbrisane”, gdje su dostupne još 30 dana. Tijekom tog vremena mogu se vratiti. Ako želite izbrisati fotografiju jednom zauvijek, morat ćete je ponovno izbrisati, ali iz tog albuma.

Isti 30 dana vam se daje kada isključite funkciju “iCloud Media Library”. Sve fotografije bit će dostupne za prijenos unutar 30 dana, a bit će uklonjene s Appleovih poslužitelja.

zaključak

To su sve promjene koje smo pronašli. Općenito, knjižnica iCloud je puno pluses i gotovo nijedan nedostatak. Nema ulova, ali da biste u potpunosti iskoristili tu funkciju, morat ćete kupiti dodatni prostor na iCloud pogonu.

Carine kreću od 0,99 dolara za 20 gigabajta mjesečno i to bi trebalo biti dovoljno za većinu ljudi. Ako ste strastveni fotograf, a vaša medijska knjižnica ima tisuće fotografija ili puno videozapisa, morat ćete Appleu dati malo više novca. Ali ovaj novac za sigurnost i pouzdanost.

Upotrebljavate li trenutno iCloud knjižnicu i hoćete li kupiti dodatni prostor na iCloud pogonu?

Loading...