Kako i zašto postavljam pretraživanje Spotlight na iOS-u

U središtu pažnje na iOS-u izuzetno je korisno. Prethodno se pretraživanje nalazilo s lijeve strane prvog zaslona, ​​međutim, nakon objavljivanja iOS 7, pristupi se jednostavnom ispuštanju s vrha na dno na bilo kojem početnom zaslonu, što čini korištenje Spotlighta bržim i prikladnijim. Parametri pretraživanja možete prilagoditi vašim potrebama da brže pronađu tražene objekte.

To možete učiniti onemogućavanjem prikaza rezultata za funkcije koje ne upotrebljavate ili promjenom redoslijeda prikazivanja najčešćih aplikacija. Spotlight proizvodi rezultate pomoću pretraživanja u nekim od najpopularnijih kategorija: aplikacije, kontakti, glazba, podcasti i drugi.

IMG_0989

Da biste promijenili kategorije i redoslijed rezultata pretraživanja, idite na Postavke> Općenito> Traženje osvjetljenja. Prema zadanim postavkama, uključeno je i sva moguća mjesta za pretraživanje u Spotlightu, kao što pokazuje plavi kvačica ispred svih elemenata. Isključite neželjene stavke uklanjanjem oznaka s jednim klikom. Povucite stavke pomoću sidra na desnoj strani kako biste promijenili redoslijed prikazivanja rezultata.

IMG_0988

Imajte na umu da onemogućavanje pretraživanja po aplikaciji ne isključuje pretraživanje u svakom od njih. Na primjer, možete otvoriti aplikaciju Notes i potražiti svoje bilješke tako da povučete popis s unosima, a time uključite i redak unosa za upite za pretraživanje.

preko Finerthingsa