Kako ispraviti pogreške preuzimanja aplikacije na iPhone i iPad

Pokušavate preuzeti aplikaciju iz App Storea, a postupak preuzimanja stalno je zaključan? Ili ste možda dovršili vraćanje iz sigurnosne kopije iClouda i čini se da preuzimanje aplikacija traje zauvijek i nikad neće završiti? Takve pogreške prilikom preuzimanja aplikacija povremeno se pojavljuju na iPhoneu i iPadu. Međutim, postoji nekoliko načina kako ih riješiti, a u ovom članku ću vam reći o njima.


1. Provjerite mrežnu vezu

Prije nastavka daljnjih pretraživanja provjerite učinkovitost vaše internetske veze. Najjednostavniji način za to je da ga testirate u drugim aplikacijama. Na primjer, otvorite bilo koju stranicu u Safariju ili pošaljite poruku u iMessage.

Ako je problem u stvarnosti mrežna veza, čim se obnovi, učitavanje aplikacije nastavit će se od točke na kojoj je zaustavljen. Ako druge aplikacije funkcioniraju normalno – idite na drugu metodu.

2. Ponovno pokrenite preuzimanje

2014-08-18 15.57.08 2014-08-18 15.57.14

Ponekad korisnici slučajno kliknu ikonu aplikacije koja još nije učitana i ona se zaustavlja. To je vrlo lako razumjeti, jer ikona ikone označava status “Pauza”. Jednostavno kliknite ikonu da biste ponovo pokrenuli preuzimanje. Čak i ako preuzimanje nije obustavljeno, već je samo objesio – ovo ponovno pokretanje može pomoći i opterećenje aplikacije nastavit će se.

Ako dodirnete ikonu ne daje ništa, pričekajte neko vrijeme, a zatim ponovite. Ako nema rezultata, prijeđite na sljedeću metodu.

3. Ponovo pokrenite iOS uređaj

Snimak zaslona od 2014-08-18 u 17.20.19

Ponovno pokretanje može pomoći u rješavanju mnogih grešaka, uključujući i neuspjeh u preuzimanju aplikacije. Jednostavno pritisnite i držite gumb istovremeno dom i gumb snaga. Čim se pojavi logotip  otpustite oba gumba, pričekajte da se vaš iPhone ili iPad uključi i provjerite preuzimanja.

Ako se učitavanje aplikacije nastavlja – sve je u redu, ako ne i – vratite se u App Store i pokušajte ponovo preuzeti aplikaciju. Ako se opet visi – idite na sljedeću metodu.

4. Pokušajte deinstalirati i ponovo instalirati aplikaciju

2014-08-18 15.56.48 2014-08-18 16.14.17

Ponekad može pomoći uklanjanje neopterećene aplikacije i ponovno pokretanje preuzimanja. Ako nakon ponovnog pokretanja aplikacija nije bila očišćena – pokušajte ga ukloniti ručno. Da biste to učinili, držite pritisak držite li ikonu sve dok ne počnu kliznuti, kliknite “križ” u gornjem lijevom kutu ikone zastoje i potvrdite brisanje.

Ako je program deinstaliran, pokušajte ga ponovo instalirati. Ako se ništa ne dogodi i ikona i dalje ostaje na zaslonu – idite na sljedeći korak.

5. Preuzmite drugu aplikaciju

Ne znam zašto, ali ponekad preuzimanje neke druge aplikacije iz App Storea može vam pomoći da “promiješate” zaglavljene aplikacije. Pokušaj nije mučenje, stoga pokušajte preuzeti neku aplikaciju. To može biti bilo koja besplatna aplikacija ili ona koja ste ranije kupili. Pričekajte malo da provjerite rezultat, a ako to ne pomogne – idite na sljedeći korak.

6. Odjavite se s iTunes računa i ponovo pokrenite iOS uređaj

2014-08-18 16.28.43 2014-08-18 16.28.46

Ako ništa ne pomaže, pokušajte se odjaviti s iTunes računa. To bi trebalo prestati s preuzimanjem bilo kojeg sadržaja na iPhoneu ili iPadu. Osim toga, poželjno je ponovno pokrenuti uređaj prije nego što nastavite s ponovljenim postupkom za preuzimanje aplikacije. Prestanak iTunes računa prilično je jednostavan:

  • Otvorite karticu App Store izbor.
  • Pomaknite se prema dolje na dno i kliknite gumb pomoću Apple ID.
  • Na skočnom izborniku odaberite Odjavite se.

7. Sinkronizirajte svoj iOS uređaj s iTunesom

Snimak zaslona od 2014-08-18 u 17.30.29

Čak i ako koristite iCloud za backup, i dalje možete sinkronizirati svoj iPhone ili iPad s iTunesom. Ponekad sinkronizacija i prijenos vaših kupnji mogu pomoći pri problemu zastoja preuzimanja. Jednostavno povežite svoj iOS uređaj s računalom s iTunesom i sinkronizirajte ga, kao što obično činite prilikom prijenosa glazbe ili filmova. Pričekajte do kraja postupka i provjerite postoje li aplikacije na početnom zaslonu iPhonea ili iPada kojega niste mogli preuzeti iz trgovine App Store.

8. Samo čekaj

Ponekad se preuzimanje može objesiti zbog promjena na poslužiteljima App Storea. Možda ste pokušali preuzeti aplikaciju samo kada je ažuriran. To se događa vrlo rijetko, ali, ipak, to može biti. Nakon nekog vremena vratite se na aplikaciju i provjerite je li učitana.


Jeste li naišli na problem zamrzavanja postupka preuzimanja aplikacija iz App Storea? Kakvu odluku ste koristili za ovo? Podijelite svoje iskustvo u komentarima.

(preko)

Loading...