Kako izračunati lažne račune “VKontakte”

Utvrdite starost stranice

Svaka stranica “VKontakte” nakon registracije dodjeljuje serijski broj – ID. Uz to možemo odrediti koliko je stara stranica korisnika u kojoj sumnjamo da je lažna.

Da biste saznali ID, idite na stranicu koju trebamo i pogledajte adresnu traku preglednika:

ID

Ako vidimo takvu sliku, onda bismo trebali postupiti drugačije:

Kharlamov

Idite na popis prijatelja korisnika i vidjet ćete njegov ID u adresnoj traci:

Popis prijatelja

ID u adresnoj traci

Kao rezultat toga, dobili smo ID jednak 80 491 907.

Nakon što naučite ID stranice, možete grubo utvrditi koliko je dugo stvoreno. Na primjer, ako se radi o ID-u stranice 100 000 000, onda to ukazuje da je uspostavljena 2010., a ako je o tome 180 000 000, zatim u 2012. godini. Pa, ako ID približi, na primjer, 280 933 146, to znači da je stranica nedavno stvorena.

Dakle, ako ste odredili približan datum registracije stranice i shvatili da je izrađen ne tako davno – nekoliko tjedana, a možda čak i prije nekoliko dana, ne biste se trebali pouzdati u takvog korisnika.

Nije također potrebno vjerovati u različite priče s kojima se osoba koja se pretvara da je netko tko nije, pokušat će izaći. Ovdje su najpopularniji od njih:

  • Moja stara stranica je bila blokirana, stvorila sam novu. ” Pristup vašoj stranici vraćen je vrlo brzo pomoću mobilnog telefona.
  • Posebno sam stvorio drugu stranicu. “ Zamolite korisnika da vam pošalje poruku s prve stranice.

Pogledajte je li korisnik aktivan na svojoj stranici

Da biste stvorili vidljivost stranice “uživo”, često se lažno šalju mnoge avatare i fotografije u album, napisati hrpu postova na zidu i izvršiti stotine ponavljanja. Ali obratite pažnju ne na količinu, već na datum položaja. Ako se fotografije i zapisi na zidu stavljaju u jedan dan ili za bilo koje kratko vrijeme, onda je to vrlo sumnjivo. Ispunjene su stranice stvarnih korisnika postupno, ne u jednom danu. Pa, ako je stranica potpuno prazna, onda je sumnjičavo dvostruko.

Provjera autentičnosti fotografija

Lažni, u pravilu, kradu fotografije od stvarnih korisnika ili “posuđuju” fotografije na iste lažne račune. Od stalnog re-castinga, kvaliteta fotografija značajno se pogoršava – one su pikselirane.

Primjer vrlo popularnih fotografija podvrgnutih učestalijem ponovnom punjenju:

2 1

Možete provjeriti autentičnost fotografija pretraživanjem slika s Googlea. Da biste to učinili, odaberite jednu od fotografija korisnika i spremite ovu fotografiju na svoje računalo.

Feick

Nakon toga idemo u potragu za Google slike, prenesemo fotografiju i dobijemo rezultat: ta se fotografija često nalazi na internetu, što znači da nije prava fotografija korisnika.

Pretraživanje po slikama

Lažni mogu biti prilično lukav i staviti na avu fotografiju, koja nije tako popularna. Dakle, za pouzdane rezultate provjerite nekoliko njegovih fotografija.

Obratite pažnju na aktivnost svojih prijatelja na stranici

Svaka osoba ima prijatelje i poznanike koji uživaju u svojim fotografijama, ponavljaju i komentiraju svoje zapise. Provjerite postoje li takvi “tragovi prijatelja” na korisničkoj stranici. No, budite oprezni, jer lažni mogu biti prijatelji s istim krivotvorinama koje su aktivne na njegovoj stranici. Stoga provjerite i stranice prijatelja, neće biti suvišne.

Vkontakte

Miramo ispitivanje sa strastima

Ako je korisnik naznačio da živi s vama u istom gradu, a zatim mu postavite nekoliko pitanja koja neki domaći stanovnici mogu lako odgovoriti. Držite se bilo kakve informacije – mjesto rada, mjesto studija i tako dalje. Pitajte što je moguće više pitanja i slijedite ponašanje osobe: da li izbjegava odgovor, da li on odgovara dovoljno detaljno i brzo.

Imajte na umu da lažan za svaki zahtjev da nekako potvrdi autentičnost svoje stranice reagira kao standard:

Neću ti ništa dokazati! Ne želim – ne vjerujem!

Jeste li upoznati s načinima na kojima možete prepoznati lažnu stranicu? Dijelite u komentarima.