Kako onemogućiti pretplatu za automatsku obnovu za Apple Music

Apple je bio vrlo velikodušan i pod uvjetom da svi dolaze s tri mjeseca besplatne probne pretplate na Apple Music. Letjeli su poput jednoga dana, a sad je vrijeme za odlučivanje. Ako iz nekog razloga više ne želite koristiti ovu uslugu, potrebno je isključiti (ili bi bili sigurni da ste već isključen) pretplatu automatsko obnavljanje.

To možete učiniti s računala ili izravno s iOS uređaja. Pokazat ćemo oba načina.

Onemogućite pretplatu za automatsku obnovu s Mac računala ili računala

Snimak zaslona od 2015-09-28 na 12.27.10

  1. Pokrenite iTunes i otvorite izbornik računa. Ovdje trebamo najnoviju stavku – “Podaci o računu”.Snimak zaslona od 2015-09-28 u 12.27.30
  2. iTunes od vas traži da unesete lozinku iz našeg Apple ID-a.Snimak zaslona 2015-09-28 u 12.30.15
  3. Na izborniku koji se otvori zanima se odjeljak “Postavke”, koji se nalazi na samom dnu. Nasuprot reda “Pretplate” nalazi se gumb “Upravljanje”, kliknite na njega.Snimak zaslona od 2015-09-28 u 12.30.48
  4. Ovdje vidimo razdoblje valjanosti vaše pretplate, njezinog tipa (pojedinca ili obitelji) i opcije automatskog obnavljanja, koje morate onemogućiti.

Ako se to ne dogodi (kao u mom snimku zaslona), već ste onemogućili automatsku obnovu. Ne morate se brinuti.

Onemogućivanje automatske obnove pretplate s iPhonea ili iPada

Pomoću iOS uređaja još je jednostavnije provjeriti i onemogućiti automatsku obnovu.

amsubdisable-0001

  1. U aplikaciji “Music” otvorite izbornik “Account” i kliknite “View Apple ID”.amsubdisable-002
  2. Na dnu se nalazi odjeljak “Pretplate” s jednim gumbom “Upravljanje”. Pritisnemo na njemu. Ako je pretplata aktivna, ispred nje će biti kvačica, a ispod nje će se prebaciti automatska obnova. Onemogućite je.

Opet, ako nema takvog prekidača prekidača, već ste odjavili pretplatu i isključili automatsku obnovu. U redu, novac će biti siguran.


Recite nam u komentarima, zašto odbijete Apple Music? Usluga je zapravo vrlo dobra, a ako nešto ne možete skuhati, prvo pokušajte riješiti probleme.