Uštedite novac u obitelji: 10 jednostavnih savjeta

Čak i kad se možete usredotočiti samo na sebe, još uvijek ponekad novac ide nezapaženo. A kad obitelj već ima dijete koje brzinom svjetlosti izlazi iz odjeće, ili ona samo “gori” na njemu? Zatim se počinje činiti da nema dovoljno novca za bilo što. Pa, pokušajmo ponovno vidjeti gdje možete malo spasiti.

1. Interakcija s prijateljima

Sve više i više ljudi uključeno je u sustav međusobne razmjene i kupnje. Ne želiš uzeti stvari od stranaca, ujediniti se sa svojim prijateljima!

Možda ste dugo sanjali o dobrom stolu, dok se vaš prijatelj samo zaustavlja u kuhinji, a on, pak, ne mrzi dobivanje mekog naslonjača koji se u vašoj dnevnoj sobi koristi osim kao vješalica za odjeću.

Promijenite odjeću za djecu, pokušajte zaposliti dadilju za dvije obitelji, zajedno sudjelovati u promocijama, kada se dvije stvari prodaju po cijeni jedne. Postoje mnoge mogućnosti!

2. Platite račune na vrijeme

Mjesečni računi za stan i komunalije plaše. I želim ih odgoditi do sljedećeg mjeseca. To je sljedeći mjesec kad dobijem bonus … Zaustavi! Jednom kada ne platite, a dugovi će rasti poput gruda snijega!

Uvijek imajte na umu da morate platiti te troškove, a početkom mjeseca odgoditi potrebni iznos.

3. Koristite kartice

Proučite sve popust kartice koje imate i ne zaboravite ih koristiti. Osim toga, sada se razvijaju partnerski programi. Na primjer, ako platite benzinu s plastičnom karticom određene banke, dobivate popust. Prije nego što kupite nešto, razmislite o tome kako je više isplativo za plaćanje: gotovinom ili karticom.

4. Pogledajte prodaju

Sigurno imate poznanika koji je kupio zimske jakne za troje djece po cijeni jedne, a zatim kupio polugodišnju opskrbu muesli za novčana sredstva. Kakva čarobna prašina sprječava blagare i prodavače, da mu daju dar ove stvari?

To, naravno, prava je umjetnost da pronađe dobru prodaju, a ne onu gdje je ispod nove cijene “70% popusta” skrivena stara, gdje je cijena niža od prodaje. Redovito nadzirite cijene u nekim trgovinama, gdje stalno kupujete nešto, tako da možete vidjeti kada se cijena stvarno smanjuje.

Ako sudjelujete u divljoj prodaji nakon poroda, bolje je ne biti lijen i doći rano. Možete sigurno mjeriti sve, usporediti cijene u buticima i odabrati ono što vam treba. Osim toga, izbjeći ćete tu želju da kupite nešto po svaku cijenu, koja pokriva osobu kad ulazi u mnoštvo kupaca koji su gladni za kupovinu.

5. Kupnja na mreži

Kupnja na internetu dobiva zamah. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme i novac koji će potrošiti na benzin za kupovinu, pa čak i odjeću možete kupiti mnogo jeftinije. Posebno djeca.

6. Više neovisnosti!

Je li dodir trčanje? Prije nego nazovete vodoinstalatera, uključite računalo. Sada možete pronaći mnoge detaljne upute o tome kako napraviti sami manje popravke. I ne samo sitni. Vrlo ste u stanju zalijepiti pozadinu ili napraviti luk od gips kartona, kojeg ste dugo sanjali. Budite hrabri!

A možete potrošiti malo manje na kozmetiku i kemikalije za kućanstvo. Budući da se uobičajeno biljno ulje savršeno vlazi, a pranje rublja pranje odjeće dječje odjeće bolje od praha.

7. Uštedite lijekove

Odlazak liječniku pretvara se u kupnju lijekova za tisuće rubalja. Možda će biti jeftinije ojačati zdravlje, a ne liječiti.

Naravno, ako se razbolite, onda se ne može izbjeći posjet liječniku. Usput, često liječnici surađuju s ljekarnama i pišu skupe modni lijekovi. Pitajte svog ljekarnika ili liječnika ako ovaj lijek ima jeftiniji analog. Često, takav analog još je učinkovitiji od reklamiranog lijeka.

Pročitajte internetske recenzije o propisanoj medicini, možda će vam savjetovati dobru zamjenu. Naravno, sve bi trebalo biti učinjeno u razumnim granicama i ne smije se primjenjivati ​​samo-lijekovima.

8. Mi spasiti na hranu, ali ne na zdravlje

U idealnom svijetu mi sami uzgajamo piliće i povrće i jedemo samo one ekološki prihvatljive proizvode. U našem svijetu, ne svaka obitelj može provesti cijelo ljeto u vikend, uzgajajući repa. Međutim, sasvim je moguće razbiti mali vrt na prozoru i uzgajati luk, kopar, bosiljak, pa čak i rajčicu. Uštedite na kupnji zelenila, a dok ćete uvijek imati svježe mirisne začine.

Ne želiš rasti? Kupnja zelenila u ljeto i zamrzavanje, ili suha. U svakom slučaju, bit će jeftiniji od kupnje svježih u supermarketima.

A ukusna domaća hrana je uvijek jeftinija od gotove hrane, kupljene u trgovini.

9. Idite u trgovinu jednom tjedno

Vaša kampanja za mlijeko pretvara se u kupnju bečkih kobasica i plišana za čaj? Da ne spominjem da ste i dalje zaboravili kupiti mlijeko?

Da, ovo je možda najpoznatiji i najpoznatiji savjet: planirati izbornik tjedan dana i jednom tjedno posjetiti trgovinu s točnim popisom.

10. Spremanje – ne znači živjeti dosadno

Riječ “ekonomizacija” potiče ljude. Čini se da, ako spasiš, život će postati nepodnošljivo dosadan. Mi uštedimo i ne možemo si priuštiti obiteljsku zabavu, to je preskupo.

I uvijek se želimo hvaliti! Ako stvarno ići u kino – tako da u najskuplje i biti sigurni da kupiti najveći kantu kokice. Vjerujte mi, nećete imati manje zadovoljstvo gledati film u kinu lakše i s manjim kantom 🙂 A možete ići na jutarnju sesiju, kada su ulaznice jeftinije.

Nema potrebe za spašavanjem obiteljske komunikacije: hodajte zajedno u parku, glasno pročitajte knjigu ili idite na besplatnu izložbu. A onda nećete osjećati da je ušteda novca potpuno odbijanje svih vrsta zabave.