Ticket to Ride – til fans af brætspil

Som jeg lovede, vil jeg fortsætte med at fortælle dig om de interessante desktops implementeret til iOS. Og i dag har jeg besluttet at introducere dig til en af ​​mine foretrukne spil – Ticket to Ride (aka “Ticket to Ride”). Dette spil blev opfundet af Alan Mun og kom ud for 10 år siden, i 2004. Straks fik hun mange hædersbevisninger og priser som “Bedste brætspil 2004″ på den Origins Award-versionen og «Spiel des Jahres 2004″ , en fransk award«Som d’Or 2005»,«Diana Jones award 2005” , det andet sted i nomineringen “familie spil” ifølge Schweizer Spielepreis 2004. Ticket to Ride: Europe, en af ​​de sorter af spillet, har modtaget 2005 award «International Gamers Awards», og i 2007 – “den bedste familie spil” og “spil af året” i henhold til dette site boardgamer.ru.

Som i tilfældet med Carcassonne spillede jeg både på skrivebordet og i den elektroniske version af Ticket to Ride. Og jeg kan forsikre dig om, at under iOS bliver spillet simpelthen klar, begyndende med grafik og praktisk placering af genstande, der slutter med musikalsk akkompagnement.

Foto 16.10.14, 10 12 59

I spillet skal vi bygge en jernbaneforbindelse med byer og score flest point. Der er flere varianter af Ticket to Ride, og næsten hver af dem har sine egne særegenheder. Du kan få bekendtskab med kortet over USA, Europa, Asien og separat Schweiz. Med hensyn til desktop versionen udgav selskabet Days of Wonder også kort over Afrika, Skandinavien, Tyskland, Holland og Indien.

For det første kan reglerne virke lidt forvirrende for dig, men efter det første parti vil alt falde på plads. Spillet er designet til 2-5 spillere, der hver især skiftes. Du får mulighed for at spille med en computer, online, samt med flere spillere på en eller flere enheder.

Efter min mening er det ikke meget praktisk at spille på en enhed, da det tager meget tid at overføre iPad fra hånd til hånd. Fordelen ved onlinespil er evnen til at køre flere spil på samme tid.

Overvej spillereglerne. Nederst til højre er dit ikon og antallet af resterende vogne, du vil også se de punkter, du har samlet. Ikoner af andre spillere er over feltet.

Foto 16.10.14, 10 13 42

Hver spiller er uddelt kort: 4 trailere og 3 opgaver. De er placeret under, til venstre for dit ikon. Disse kort kan ikke ses af andre spillere, for for dem må det forblive et mysterium med syv segl.

Så vælger hver spiller hvilke kort der skal tildeles ham, minimumsnummeret er to, men hvis der er et ønske, kan du tage tre kort. Hver udført opgave kan bringe et andet antal punkter, længden af ​​stien og kompleksiteten af ​​konstruktionen er vigtige her. Kortet kan koste 5 eller så meget som 20 point, du skal bare bestemme hvilken vej du skal vælge.

Foto 16.10.14, 10 14 20

Du kan klikke på hvert visitkort og dermed fremhæve den blå farve af den by, du vil forbinde. Hvis det ikke passer dig – et andet klik, vil byerne falme, og dette kort vil ikke blive valgt. Når du beslutter, tryk på knappen “Udført” og fortsæt til spillet.

De udvalgte byer bliver markeret i grønt, du skal kun tænke på den rute, der vil forbinde dem. Du kan gå kort eller længere, afhængigt af hvilket formål du forfølger. Nogle gange i dine planer kan en anden spiller forstyrre og ødelægge den givne rute. I dette tilfælde skal du ændre det og gå til bypasset.

Foto 16.10.14, 10 14 29

Ved siden af ​​dit ikon, som jeg nævnte, vises antallet af dine biler. 45 er det maksimale beløb, du kan sætte på feltet. Når en af ​​spillerne har mindre end tre biler, bliver du advaret om dette, og du laver dit sidste træk. Herefter slutter spillet og scoring begynder. På samme sted nedenunder til venstre for ikonet vises dine 4 kort af biler, som blev distribueret til dig fra begyndelsen. Nummeret på kortet angiver, hvor mange biler i denne farve er på dine hænder.

På spillebanen kan du bemærke de flerfarvede linjer, der forbinder byerne – disse er de segmenter af stien, som du skal bygge. Hvert segment kan bestå af 1-8 vogne. Jeg vil give et simpelt eksempel på, hvordan man bygger segmenter af en rute. Hvis du skal bygge et sort segment bestående af 3 vogne, skal du samle 3 sorte kort på vognene. Hvis du ikke har nok sorte kort til byggeri, kan du tage lokomotivet. Dette kort tjener som en joker og kan erstatte enhver farve i bilen.

For hvert træk skal du udføre en af ​​tre handlinger:

 • tag kortene i bilerne
 • sæt kortene på bilerne på banen
 • tag et jobkort

Til højre ses 5 åbne vognkort og en bunke under dem. Der er to muligheder: Du tager enten allerede åbnede kort eller stoler på held og får dem fra en ikke-frigivet bunke. Til kurset kan du kun tage 2 kort af biler, eller et lokomotiv. Hvis du tager kort fra en ikke-frigivet bunke, kan du blive fanget af to lokomotiver.

Foto 16.10.14, 10 15 52

Hvis du allerede har det rigtige antal vognkort, kan du sætte dem på banen. Hvis vejsegmentet er vist i gråt, kan du sætte biler af samme farve på den. For eksempel, hvis det grå segment består af 2 biler, kan du sætte 2 sorte, 2 grønne eller 2 røde kort på den. Hvis stien af ​​stien er gul, kan kun gule vogne anbringes på den. To byer kan forbindes med et eller to parallelle segmenter. Og det er stadig ukendt, hvem af spillerne vil have tid til at besætte dette enkelt segment, fordi det ikke er klart, hvilken rute din modstander har valgt.

Endelig kan du vælge flere flere jobkort. I begyndelsen tog du allerede sådanne kort, hvis det pludselig syntes dig lidt, så i løbet af spillet kan du få mere og mere … og derefter bygge ruter, der forbinder byerne. Stakken af ​​opgaver ligger over bilens åbnede kort. Denne gang kan du kun beholde et kort, hvis de andre ikke passer dig. Men hvis du beslutter dig for at tage yderligere opgaver, kan du ikke annullere din beslutning og skal holde mindst ét ​​kort i dine hænder.

16.10.14, 10 17 02

Ved at gøre disse eller disse bevægelser, forsøger du at score de fleste point. De kan opnås på tre måder:

 • sæt kortene på bilerne på banen
 • fuldføre jobkort
 • bygg den længste vej

For hvert segment af vejen du bygger, får du point:

 • segment af 1 bil – 1 point
 • segment af 2 biler – 2 point
 • segment af 3 biler – 4 point
 • Segment på 4 biler – 7 point
 • Segment på 5 biler – 10 point
 • Segment på 6 biler – 15 point

Når du udfører opgaven, får du de punkter, der er angivet på kortet. Hvis du ikke gør det, trækkes de fra det beløb du har indsamlet. Og der er en anden bonus: kortet er “længste vej”, for det får du 10 point.

Foto 16.10.14, 10 29 02

Over tid vil du have din egen strategi, og du vil føle, hvordan du bedst kan handle i denne eller den pågældende situation. Desuden vil det være meget nemt at forstå egenskaberne ved andre kort (Europa eller Schweiz). Jeg vil kun fortælle dig, at i europæiske kort er der også tunneler og segmenter af vejen, i byggeriet som du sikkert vil bruge et lokomotiv. Jeg kan forsikre Dem om, at du ved at begynde at spille Ticket to Ride ikke vil kunne rive dig væk fra det i flere timer. Personligt tilbragte jeg meget tid bag denne sag. Yderligere kort på iPad er:

 • Europa – 169 rubler
 • Schweiz – 129 rubler
 • Asien -129 rubler
 • Udvidelser til det amerikanske kort – 33 rubler

Prisen er ikke lille, og salget til dette spil er meget sjældent. Du kan have et amerikansk kort, men jeg forsøgte alle mulige muligheder. Tro mig, dette spil er værd at pengene!