Áttekintés: Amazfit – kifinomult Mi Band a gyengébb szexért

Legutóbb áttekintettük a Xiaomi országos fitness tracker frissített verzióját. De ez nem az egyetlen ilyen jellegű eszköz a kínai óriás választékában. Ne feledje, tavaly az Amazfitről írtunk? Meglepően szép eszköz végül beleesett a kezünkbe, és ma többet fogunk róla mondani.

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

A többi, Xiaomi által bejelentett eszközzel ellentétben ez a modul nem kapott márkájú csomagolást és Mi. Valószínűleg azért, mert valamivel eltérő helyzetben van: az Amazfit prémium termék. Ezért minden, a ma látható készülékhez kapcsolódó eszköz viseli a nevét, és nem a gyártó nevét. És ez nem meglepő. Az oroszországi Huami-ról néhányat hallottak. Habár fejlesztette a legnépszerűbb fitness trackereket és mérleget a Xiaomi, a Li-Ning cipőgyártó mikrochip lépésszámlálóját (amely szintén szerepel a Mi-gyűjteményben) és még sok más intelligens tartozék, az orosz piac még nem jelent meg.

A csomag tartalma és megjelenése

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

Az Amazfit nagyon különbözik a többi Xiaomi terméktől. Ez már látható a tracker csomagolásán – egy fényes fekete eset, amely arra utal, hogy prémium eszközünk van. A belsejében egy kényelmes tálca egy cirkónium-oxidból készült trekker-bagel. Vezeték nélküli töltő van rejtve.

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

A kerámia tok (igen, cirkóniumoxid – kerámia, amelyet a fogsorok és a belső fúvókák és űrstruktúrák belső felületének kialakítására használnak) vizuálisan és érintés nélkül, bár valójában előgyártmány. Nincsenek csatlakozók, mert a töltés indukciós töltőt és szinkronizációt használ – a Bluetooth.

Két Amazfit színséma létezik: Holdfény (gyakran Moon Frost), tejfehér tokkal, aranycsattal és fekete Equatornal. A karkötő két változata is létezik: egy rendszeres heveder bézs műbőrből és egy poliuretán egyenáramból, amely a gyűrű átmérője mellett elektronikával működik. Az első lehetőség kizárólag nőknek alkalmas, de a második – unisex.

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

A fő részen lévő rögzítőelem két gyűrűből áll, amelyeket egy retesz zár. A design hasonlít egy ékszer karkötő csat. A járás közben történő véletlenszerű nyitást kizárták, de bizonyos tárgyakkal való sikertelen érintkezéssel minden lehetséges.

Könnyű használat

És a tracker külön-külön, és az egész rendszer a szíjjal nagyon könnyű: mindegyik súlya mindössze 15 gramm. Emiatt az eszköz nem zavarja és gyakorlatilag nem érezte a kezét. A bőrcsere meglepően jól viselhető. Az Amazfit esetében az IP68 szabvány szerint készült, így kezet kímélhet, és akár zuhanyozhat is a karkötőben. Igaz, az utóbbi nagyon gyorsan eltávolítja a bőrpántot, az Egyenlítőt fogja.

Az eszköz önállósága nem hasonlítható össze a Mi Band autonómiájával, de a napi töltés szükségessége nem áll rendelkezésre. A tokban egy 15 mAh kapacitású akkumulátort találunk, ami elegendő egy teljes munkaidőt biztosító hétre (az útlevél alatt – legfeljebb 10 napig). Teljes töltés a teljes töltőből egy kicsit több mint egy órát vesz igénybe.

alkalmassága

Ebben a tekintetben az Amazfit hasonló az első verzió Mi-zenekarához. Az itt található funkciók alapvetőek minden fitness tracker számára:

  1. Tevékenységellenőrzés: lépések, kalóriák, megtett távolság, külön futási mód és útvonal követése az okostelefon GPS érzékelőjével való interakció során.
  2. Alvás figyelés.
  3. Okos ébresztőóra.
  4. Értesítések a bejövő hívásokról.

Emellett bejelentették a háztartási készülékek speciális protokoll használatát. Sajnálatos módon, mivel nem volt olyan eszköz, amely támogatta a speciális ellenőrzési módszereket, ezt az állítást nem lehetett ellenőrizni.

Szinkronizálás és alkalmazás

Az Amazfit működéséhez okostelefonra van szükség az Android operációs rendszerrel (4.2 felett). A leírás azt állítja, hogy lehetséges az iOS-nál dolgozni (7 felett), de a megfelelő alkalmazás nem volt megtalálható. Előfeltétel a Bluetooth 4.0.

A karkötő által gyűjtött adatok szinkronizálódnak a saját tulajdonú Amazfit alkalmazással, amelyet az utasításból a QR kód segítségével lehet telepíteni. (A Google áruház alkalmazásai teljesen alkalmatlannak bizonyultak.) A hivatkozás egy kínai webhelyet eredményez, ahol az APK-fájlt letöltheti.

Az alkalmazás csak kínai vagy angol nyelven érhető el. Az interfész azonban intuitív, és az eszköz kis számú funkciója nem teszi lehetővé, hogy zavaros legyen a piktogramokban. Ezenkívül az alkalmazás alapértelmezés szerint angol nyelven jelenik meg.

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

A munka logikája hasonló a Mi Fithez, így még az alkalmazás korábbi verziójával is kínai beállítást lehet elérni (angolul manuálisan kell beállítani). Az alkalmazás legújabb verziója azonnal aktiválja az angol menüt, ajánlatot jelent a Facebookon keresztül, és megadja a biometrikus adatokat: magasság, súly, nem, életkor. Egyébként azonnal beállíthatja az Apple Health szinkronizálását (ha természetesen engedélyezi a készüléket).

ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért ÁTTEKINTÉS: Az Amazfit egy kifinomult MiBand a gyengébb szexért

A fő képernyő mutatja a napi eredményeket és az aktivitást. Egy pár tapas segítségével láthatja a célok elérésének statisztikáját (hány egymást követő napot adott meg, amire szüksége van), az átlagos napi lépések száma és a teljes alvási idő. Ébresztőóra is beállítható. A képzéshez futási mód van. Összeállítja az átkelt útvonalat, figyelembe véve az időt és a távolságot.

Riasztási értesítések: alapértelmezés szerint csak egy opció áll rendelkezésre – rezgésjelzések. Csak a bejövő hívások esetén működik.

megállapítások

Természetesen az Amazfit nagyon szép. A készülék látványosnak, érdekesnek tűnik, és ellentétben a versenytársakkal, divatkellékként működhet további funkciók segítségével. Sajnos ez a fő hátránya: a tervezés növeli az eszköz költségét és megjeleníti az Amazfit egy másik árkategóriában. A közzététel idején a Moon Beam legolcsóbb verziója – anélkül, hogy a Taobao-val bajlódna – 60 dollárba kerül. Egy sportosabb Equator eladott 80 dollárért.

Ha a legalacsonyabb áron szüksége van a funkcionalitásra, válasszon egy megfizethetőbb Mi Band-et és annak társait. De ajándékként talán érdemes megfontolni az Amazfitot: biztosan szeretni fogja a lányokat.

Loading...