10 спортни съоръжения за фитнес за дома

Неблагодарна, велоергометър и шведска стена – е и спортна екипировка, но обикновено те заемат твърде много място и не се използват изцяло за други цели, но по-скоро като закачалка за дрехи. Оборудването, описано по-долу, заема малко място.

TRX

TRX
coretrainingtips.com

TRX е много удобен симулатор за функционално обучение. В допълнение, тя може да бъде взета с вас по време на бизнес пътувания или дори празници, тъй като е лесно, заема малко място и за практикуване е достатъчно, за да намерите силен крак, който ще издържи на тежестта ви. )

По-подробно:

  • 5 упражнения с TRX за бегачи →
  • Ръководство за упражнения с цикли TRX →

Medbol

Medbol
barabashovo.ua

Медбол е доста евтин симулатор, който не заема много място, така че може да бъде съхраняван безопасно дори в малка стая. Стандартното тегло на медузата е от 1 до 11 кг, но има опции и по-тежки: 50, 60 и дори 75 кг. Повърхността обикновено се изработва от гъста груба гума, която не позволява на медболата да се плъзне. “Пълнеж”, като правило, се състои от дървени стърготини, пясък или специален гел.

По-подробно:

  • Медбол – евтин и компактен треньор →
  • ВИДЕО: 33 упражнения с медицинска топка от Мъжко здраве →

Гимнастично колело (колело за фитнес, ролер за пресата)

Гимнастично колело (колело за фитнес, ролер за пресата)
sportmaster.ru

Гимнастичното колело се смята за един от най-добрите инструменти за работа в пресата. Също така, с изключение на пресата, мускулите на гърба, гърдите, ръцете и краката са включени в работата.

В допълнение към стандартната версия с едно колело, има и други модификации: с две и четири колела, с механизъм за връщане и център на тежест.

Видео 1

Видео 2

претегляне

претегляне
nicebike.ru

Обикновено тегловните агенти се използват за допълнително натоварване по време на тренировка. Това тегло може да бъде за крака (0.5-10 кг), тегло на ръцете (0,5-2 кг), претегляне на талията (3-21 кг), жилетки претегляне (4-64 кг) и дори с ръкавици (използва се предимно за остър и силен удар).

При по-евтини версии теглото не се регулира, пълнежът е специален пясък. По-скъпата и качествена опция е теглото на теглото, чието тегло може да се коригира чрез добавяне на специални плочи (теглото на една плоча е 50-400 g).

С тежести агенти изпълняват стандартни упражнения, които дотогава са били извършвани без допълнително тегло, бягайте и дори плувайте. В този случай движенията трябва да са гладки.

Препоръчително е да започнете с малко тегло и постепенно да увеличите товара. Теглото може да бъде добавено или извадено. Намаляването на теглото увеличава натоварването с броя на предприетите подходи или с разстоянието (ако се изпълнява) и помага да се избегне пристрастяващия ефект.

Видео 1. Тежест за краката

Видео 2. Тежест за краката

Видео 3. Тежести за ръцете

Видео 4. Тежест на вените

Масажни ролки

Масажни ролки
blackroll.com.ru

С масажни ролки не вземат теста, но те – спасението на уморените мускули след тренировка и гърба си след дълъг работен ден, прекарано пред компютъра, така че ние просто не може да се пропускат. Те идват с различни диаметри, с различна твърдост, с гладка или релефна повърхност.

Видео 1. Работа с цялото тяло

Видео 2. Работа с гръбначния стълб

Видео 3. Отърви се от болката в долната част на гърба

гири

гири
shop.interatletika.com

Класическите гири са твърди, т.е. теглото им не се променя. Ето защо, за да настроите тежестта, е по-добре да купите комплект с различни тегловни категории. По-икономичен вариант както по отношение на парите, така и по отношение на пространството – сгъваеми дъмбели, които ви позволяват да регулирате теглото, като добавите или премахнете подвижни дискове.

По-подробно:

  • ВИДЕО: 38 варианта на упражнения с гири от мъжкото здраве →

Скачане на въже

Скачане на въже
championnet.ru

Разбира се, въжето е по-добре да скочи на улицата. Но ако сте сигурни в мекотата на вашите скокове или живеете на приземния етаж или в частна къща, то може би ще стане вашият домашен симулатор. )

По-подробно:

  • VIDEO: 50 различни упражнения с въже →
  • Упражнения с въже за начинаещи и професионалисти →
  • VIDEO: Как да скачам правилно въжето + ZWOW # 70 →

Пилатес пръстена

Пилатес пръстена
yogistar.com

Изотоничният пръстен за пилатес е универсално спортно устройство и изучава перфектно цялото тяло. Тя може да бъде с два диаметъра: женски вариант от 35 см и опция, която е по-подходяща за мъжете, с 38 см.

Видео 1

Видео 2

Видео 3

Пясък (пясък)

Sendbeg
itf-shop.ru

Sandbag е друг спортен снаряд, който идеално се вписва в концепцията за домашна фитнес зала. Теглото му варира от 10 до 100 кг и можете да го промените сами, като купите специален пълнеж или просто отидете до най-близкия плаж след пясъка. Главната особеност на този снаряд е, че пясъка е в постоянно движение вътре в организма и стабилизиране на положението, което трябва да бъде свързан към работят всички мускули на тялото, дори и тези, за съществуването на които по-рано не можеше да сте наясно. )

Видео 1. 26-минутна тренировка за цялото тяло

Видео 2. 15 упражнения с пясък

Видео 3. Женска кардиоверзия с пясък

разширител

Лента-разширител
gripboard.ru

Разширителят е спортен снаряд, който помага да се работи чрез мускулите поради компресията и разтягането му. Има огромен брой разширители (карпалния, рамо, тръбни снопове, “пеперуда”, експандери скиор, плувец, боксери и многофункционални), но ние решихме да спре на един от най-простите и универсално – окабеляване и лента-разширител. Турникетът е по-добре да изработи мускулите на ръцете, а лентата е идеална за работа на краката.

Видео 2. 10-минутно обучение с разширител

Видео 2. Упражнения за цялото тяло

Видео 3. Упражнения за долната част на тялото

4. Упражнения за горната част на тялото