10 sportska oprema za kućnu teretanu

Traka za trčanje, vježbački bicikl i švedski zid također su sportske opreme, ali obično zauzimaju previše prostora i koriste se ne za njihovu namjenu, već više kao vješalica za odjeću. Dolje navedena oprema zauzima malo prostora.

TRX

TRX
coretrainingtips.com

TRX je vrlo prikladan simulator za funkcionalnu obuku. Osim toga, može se uzeti s vama na poslovnim putovanjima ili čak blagdanom, jer je lako, zauzima malo prostora i za praksu je dovoljno pronaći jaku stražu koja će izdržati vašu težinu. )

Detaljnije:

  • 5 vježbi s TRX za trkače →
  • Vodič za vježbe s petljama TRX →

Medbol

Medbol
barabashovo.ua

Medbol je prilično jeftin simulator koji ne zauzima puno prostora pa se može sigurno pohraniti čak iu maloj sobi. Standardna težina medbole je od 1 do 11 kg, ali postoje opcije i teže: 50, 60 i čak 75 kg. Površina je obično izrađena od guste grube gume, koja ne dopušta da se medbola sklizne. “Punjenje”, u pravilu, sastoji se od piljevine, pijeska ili posebnog gela.

Detaljnije:

  • Medbol – jeftin i kompaktan trener →
  • VIDEO: 33 vježbe s medicinskom loptom iz muškog zdravstva →

Gimnastički kotač (kotač za fitness, valjak za tisak)

Gimnastički kotač (kotač za fitness, valjak za tisak)
sportmaster.ru

Kotač za gimnastiku smatra se jednim od najboljih alata za rad na tisku. Osim toga, osim tiska, u rad su uključeni mišići na leđima, prsima, rukama i nogama.

Uz standardnu ​​verziju s jednim kotačem, postoje i druge izmjene: s dva i četiri kotača s povratnim mehanizmom i raspršenim težištem.

Videozapis 1

Video 2

ponderiranja

ponderiranja
nicebike.ru

Obično se sredstva za vaganje koriste za dodatno učitavanje tijekom vježbanja. To može biti težina za noge (0,5-10 kg), težinu za ruke (0,5-2 kg), vaganje na struku (3-21 kg), težine (4-64 kg), pa čak i rukavice s (uglavnom se koristi za izradu oštrog i jakog udarca).

U jeftinijim inačicama težina nije regulirana, punilo je poseban pijesak. Skupe i kvalitativnije opcije su utezi za ponderiranje ploče, čija se težina može podesiti dodavanjem specijalnih ploča (težina jedne ploče je 50-400 g).

S ponderima obavljaju se standardne vježbe koje su do tada bile izvedene bez dodatne težine, trčanja i plivanja. U tom slučaju, pokreti moraju biti glatki.

Preporučljivo je početi s malom težinom i postupno povećavati opterećenje. Masa se može dodati ili oduzeti. Smanjenje tjelesne težine povećava opterećenje brojem približnih ili udaljenih pristupa (ako vam se pokrene) i pomaže izbjeći zarazni učinak.

Video 1. Ponderiranje nogu

Video 2. Ponderiranje nogu

Video 3. Težine za ruke

Video 4. Ponderiranje vena

Masažni valjci

Masažni valjci
blackroll.com.ru

Kod masažnih valjaka vježbe se ne izvode, ali oni su spašavanje umornih mišića nakon treninga i leđa nakon dugog radnog dana na računalu, tako da jednostavno nismo mogli proći. Oni dolaze u različitim promjerima, različite čvrstoće, s glatkom ili reljefnom površinom.

Video 1. Rad s cijelim tijelom

Video 2. Rad s kralježnicom

Video 3. Riješite se boli u donjem dijelu leđa

tegovi za vežbanje

tegovi za vežbanje
shop.interatletika.com

Klasične dumbe su čvrste, tj. Njihova se težina ne mijenja. Stoga, za prilagodbu tereta, bolje je kupiti set s različitim težinskim kategorijama. To je ekonomičnija opcija kako u pogledu novca, tako iu pogledu prostornih sklopivih tegovi za vežbanje, koje vam omogućuju prilagodbu težine dodavanjem ili uklanjanjem uklonjivih diskova.

Detaljnije:

  • VIDEO: 38 varijanti vježbi s manevrima iz muškaraca zdravlje →

Skoči konopac

Skoči konopac
championnet.ru

Naravno, uže je bolje skočiti na ulicu. Ali ako ste sigurni u mekoću vaših skokova ili žive u prizemlju ili u privatnoj kući, onda bi to moglo postati vaš simulator kuće. )

Detaljnije:

  • VIDEO: 50 različitih vježbi s konopom →
  • Vježbe s konopom za početnike i pro →
  • VIDEO: Kako ispravno skakati konopac + ZWOW # 70 →

Pilatesov prsten

Pilatesov prsten
yogistar.com

Izotonični prsten za pilates je univerzalni sportski uređaj i savršeno proučava cijelo tijelo. Može biti od dva promjera: ženskom verzijom od 35 cm i opcijom koja je pogodna za muškarce, za 38 cm.

Videozapis 1

Video 2

Video 3

Pijeska (vreća za pijesak)

Sendbeg
itf-shop.ru

Sandbag je još jedan sportski projektil koji se savršeno uklapa u koncept domaće teretane. Njegova težina kreće se od 10 do 100 kg, a možete ga sami mijenjati kupnjom posebnog punila ili jednostavno odlaska na najbližu plažu nakon pijeska. Glavna značajka ovog projektila je da se pijesak neprestano kreće i stabilizira položaj tijela kojeg se morate povezati kako biste radili sve mišiće tijela, čak i onih o kojima ste ranije možda bili sumnjivi. )

Video 1. 26-minutni trening za cijelo tijelo

Video 2. 15 vježbi s vrećicom pijeska

Video 3. Ženska kardioversija s vrećicom pijeska

Expander

Traka-Expander
gripboard.ru

Expander – sportska oprema koja pomaže rad mišića zbog njegove kompresije i istezanje. Postoji veliki broj ekspandera (karpalni, ramena, cijevni snopovi, „leptir”, ekspandera skijaš, plivač, boxer i multi-funkcionalni), ali smo odlučili da se zaustavi na jednom od najviše jednostavan i univerzalan – ožičenje i magnetofon ekspanziju. Upregnite bolji rad mišića u rukama, a traka je pogodno za rad na noge.

Video 2. 10-minutna obuka s ekspanderom

Video 2. Vježbe za cijelo tijelo

Video 3. Vježbe za donji dio tijela

4. Vježbe za gornji dio tijela