Как да възстановите дишането си по време на интензивна тренировка

Гледането на себе си, докато правите упражненията, е задължително, тъй като ефективността и липсата на наранявания зависят от това. Но се оказва, че е също толкова важно да наблюдаваме как почиваме. Колкото по-качествено е останалото в тези 30-60 секунди, толкова по-силни, по-бързи и по-трайни ще бъдем на следващия етап на тренировка.

В едно проучване, проведено в Университета на Западна Вашингтон, беше установено, че за бързо възстановяване по време на почивка между упражненията да диша, изправяне и положи ръце зад главата си или ръцете uporshis на коленете си.

Резултатът: дишането в това положение (наклон леко напред с акцент върху коленете) намалява честотата на сърдечната честота с повече от 22 удара в минута в сравнение с почивката в изправено положение.

Лори Brilla (Лори Brilla), автор на изследването, казва, че способността да се намали сърдечната честота и дишането по време на кратките периоди на почивка дава начален старт – ще бъде по-бърз и по-силен от конкурентите си в бъдеще, след като празниците подход, обучението или конкурс.

Ако изпълнявате тренировъчно обучение или тренировка с висока степен на интензивност, привеждането на индикаторите на тялото в основните ви дава необходимата почивка и сила за нов пробив. Тоест, с правилното останалата имате възможност да работите повече и да го направим по-ефикасно, отколкото, когато сте с езикът на рамото му и се стараем да краката на финалния подход valyas.

Съгласно същите изследвания, дишането с лек наклон напред е идеално за бързо възстановяване по няколко причини. Първо, дишането в тази позиция помага за движението на диафрагмата, което в резултат ви позволява да улавяте повече въздух в белите дробове с всеки дъх.

На второ място, тази позиция позволява на мускулите на коремната преса всеки път да изтласкат повече от въглеродния диоксид от белите дробове заедно с издишването. И това е много важно, тъй като CO2 е страничен продукт на обучението. За да се отървете от това, сърцето ви трябва да работи по-усърдно, изпомпвайки по-кислородна кръв в белите дробове и изваждайки колкото е възможно повече въглероден диоксид. Във всеки случай, колкото повече газ прекарвате през белите дробове по време на дишането, толкова по-бързо сърдечната честота се връща към нормалното, тъй като сърцето не трябва да прави никакви допълнителни усилия.

И последното нещо: позицията с наклон напред изпраща мозъка си сигнал, че е време да се отпуснем. Това изключва симпатиковата нервна система, която е само отговорен за активния пулс и адреналин вълна, и започва парасимпатиковата нервна система, което забавя дишането и помага на тялото да се отпуснете.

Loading...