PREGLED: Amazfit – profinjeni Mi Band za slabiji seks

Nedavno smo pregledali ažuriranu verziju nacionalnog fitness trackera tvrtke Xiaomi. Ali ovo nije jedini gadget takve vrste u asortimanu kineskog diva. Sjećaš se, prošle godine smo pisali o Amazfitu? Iznenađujuće lijep uređaj napokon je pao u naše ruke, a danas ćemo više pričati o tome.

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Za razliku od mnogih drugih uređaja koje je Xiaomi objavio, ovaj gadget nije primio paketu s markom i Mi. Vjerojatno zbog nešto drugačijeg pozicioniranja: Amazfit je vrhunski proizvod. Stoga, sve što se odnosi na uređaj koji se pregledava danas nosi njegovo ime, a ne naziv proizvođača. I ne čudi. O Huami u Rusiji čuo je nekoliko. Iako je razvila popularne fitness trackere i vage Xiaomi, mikročip pedometar za tenisice tvrtke Li-Ning (također uključena u Mi-kolekciju) i mnoge druge pametne pribor, rusko tržište još nije pojavio.

Sadržaj i izgled paketa

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Amazfit je vrlo različit od ostalih Xiaomi proizvoda. To se može vidjeti već na ambalaži tragača – svijetlo crno kućište koje upućuje na činjenicu da imamo vrhunski uređaj. Unutra je zgodna ladica s trekker-bagel od cirkonij oksida. Tu je i bežični punjač skriven.

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Keramički kućište (da, cirkonijev oksid – keramika, koja se koristi za izradu proteza i unutarnjih površina mlaznica i svemirskih raketa) vizualno i na dodir bešavne, iako je zapravo montažirana. Nema priključaka, jer punjenje koristi indukcijski punjač i za sinkronizaciju – Bluetooth.

Postoje dvije Amazfitove sheme boja: Mjesečeva zraka (često Mjesečeva mraza) s mliječno-bijelim kućištem i zlatnim kopčom i crnim ekvatorom. Postoje i dvije inačice narukvice: redoviti remen od bež kože i poliuretanski ekvator koji prolazi duž promjera prstena s elektronikom. Prva opcija prikladna je isključivo ženama, ali druga – uniseks.

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Prilog koji drži glavni dio sastoji se od dva prstena koji su zatvoreni zasunom. Dizajn nalikuje kopči nakitih narukvica. Isključeno je slučajno otvaranje tijekom hodanja, ali s neuspješnim kontaktom s nekim objektima sve je moguće.

Jednostavnost korištenja

I tragač zasebno, a cijeli sustav s trakom je vrlo lagan: svi zajedno teži samo 15 grama. Zbog toga uređaj ne ometa i praktički se ne osjeća na ruci. Zamjena kože iznenađujuće je dobro istrošena. Slučaj Amazfit je napravljen prema IP68 standardu, tako da možete oprati ruke, pa čak i tuširati u narukvicu. Istina, potonji vrlo brzo uklanja kožni remen, to će odvesti Equator.

Autonomija uređaja nije usporediva s autonomijom Mi benda, ali potreba za svakodnevnim punjenjem nije dostupna. Unutar kućišta je baterija s kapacitetom od 15 mAh, što je dovoljno za tjedan punog radnog vremena (ispod putovnice – do 10 dana). Puno napunjenost od punog punjača traje nešto više od sat vremena.

funkcionalnost

U tom smislu, Amazfit je sličan Mi bendu prve verzije. Funkcije ovdje su osnovne za sve fitness trackere:

  1. Praćenje aktivnosti: koraci, kalorije, putovanje na udaljenost, zaseban način rada i praćenje rute u interakciji s GPS senzorom smartphonea.
  2. Praćenje mirovanja.
  3. Pametan alarm.
  4. Obavijesti dolaznih poziva.

Također se najavljuje mogućnost kontrole kućanskih aparata pomoću posebnog protokola. Nažalost, zbog nedostatka uređaja s podrškom za određene metode kontrole, ta se tvrdnja nije mogla potvrditi.

Sinkronizacija i aplikacija

Da biste radili Amazfit, trebate pametni telefon s operacijskim sustavom Android (iznad 4.2). Opis tvrdi da je moguće raditi s iOS-om (iznad 7), ali nije bilo moguće pronaći odgovarajuću aplikaciju. Preduvjet je Bluetooth 4.0.

Podaci prikupljeni narukvicama sinkroniziraju se s vlasničkom aplikacijom Amazfit, koja se može instalirati pomoću QR koda iz instrukcije. (Primjena iz Googleove trgovine pokazala se potpuno neprikladnom.) Veza će dovesti do kineske web lokacije na kojoj možete preuzeti APK datoteku.

Aplikacija je dostupna samo na kineskom ili na engleskom jeziku. Međutim, sučelje je intuitivno, a mali broj funkcija uređaja neće dopustiti da se zbunjuju u piktogramima. Osim toga, prema zadanim postavkama aplikacija je pokrenuta na engleskom jeziku.

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Logika je slična Mi Fit, tako da čak i sa ranoj verziji aplikacije na kineskom jeziku sasvim je moguće upravljati (engleski treba postaviti ručno). Najnovija verzija aplikacije odmah aktivira engleski izbornik, nudi prijavu putem Facebooka i specificira biometrijske podatke: visinu, težinu, spol, dob. Usput, odmah možete postaviti sinkronizaciju s Apple Health (ako, naravno, uređaj dopušta).

PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks PREGLED: Amazfit je sofisticirani MiBand za slabiji seks

Glavni zaslon prikazuje postignuća dana i traku aktivnosti. Uz tapov parovi mogu vidjeti statistika ciljeva (koliko dana zaredom radite ono što želite), prosječan broj koraka dnevno i ukupno vrijeme spavanja. Također možete podesiti alarmne satove. Za trening postoji način rada. Sastavlja prolazni put uzimajući u obzir vrijeme i udaljenost.

Alarmne obavijesti: prema zadanim postavkama dostupna je samo jedna opcija – vibracije upozorenja. Radi samo za dolazne pozive.

nalazi

Naravno, Amazfit je vrlo lijep. Uređaj izgleda privlačan, zanimljiv i, za razliku od konkurenata, može poslužiti kao modni dodatak s dodatnim skupom funkcija. Nažalost, to je njegov glavni nedostatak: dizajn povećava troškove uređaja i prikazuje Amazfit u drugoj kategoriji cijena. U vrijeme objavljivanja, najjeftiniji verzija Mjesečeve zrake – bez straha s Taobao – košta 60 dolara. Sportski Equator prodan je za 80 dolara.

Ako vam je potrebna funkcionalnost po najnižoj cijeni, odaberite više pristupačne Mi Band i njegove kolege. No, kao dar, možda je vrijedno razmotriti posebno Amazfit: svakako će se svidjeti djevojkama.