PREGLED: Polar V800 GPS sat za trčanje i triatlon

U svijetu sportskih GPS satova uvijek postoji zaseban svijet – svijet Polara, sa svojim standardima i svojim pristašama. No, nedavno se Polar počeo kretati u pravom smjeru – stranu na kojoj satovi rade s dodatnim priborom drugih proizvođača, sa strane Bluetootha. Jedan od prvih koraka u tom smjeru bio je sat Polar V800, koji je najavljen u CES 2014, a prodan je ovog proljeća.

Ovaj će pregled biti malo neobično, jer mnogo toga što je napisano može biti nevažno za nekoliko mjeseci. Polar obećava stalno dodavanje novih i novih značajki V800.

Za početak, predlažem da se prilagodi pregledu promatrajući reklamu o Polar V800 uz sudjelovanje Fredman Van Leeerde iz Ironman 2013.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7QnRQaCBzcg]

Jeste li inspirirani? Naprijed.

Satovi se isporučuju u maloj kutiji s skromnim potpisom “Odabranim prvakima” pod imenom.

Polar V800 Unboxing

Kit također uključuje punjenje-krokodil i kardijalni monitor (ako ste odabrali model s potonjem, ne vidim razloga da učinim drugačije).

Polar V800 Unboxing

Ono što odmah privlači oči i osjeća se kao ruka je kvaliteta sklopa i materijala, kao i pozornost na detalje. Postoji skupo stvar koju ne želite dati. To je isti osjećaj kada sjedite u skupom automobilu ili u ruke iPhone. Sat je izrađen od metala i stakla, sve se savršeno prilagođava, bez praznina i praskava.

V800 ima Bluetooth, kroz koje se povezati s raznim senzorima (otkucaje srca, ritam, brzinu, snagu) iz oba polarna i nekih drugih proizvođača, kao što su wahoo, također se može koristiti za sinkronizaciju sata sa mobilnih aplikacija Polar protoka Mobile. Ako to želite, to možete učiniti na starom modelu putem kabela i računala. Kao što ste vjerojatno već nagađali, Polar V800 ne podržava ANT +, samo Bluetooth – samo hardcore.

trčanje

Polar V800 u potpunosti me zadovoljava kao sat koji trči, još ću reći, jer danas je to najbolji sat koji sam koristio. Gotovo idealno. Sjedili su udobno, ne pritišće nigdje, praktički se ne osjećaju na ruci, zaslon je jasan i dobro čitljiv u svim uvjetima.

Polar V800

Počnimo s postavkama. U Polar V800, kao iu većini drugih modernih GPS satova, možete konfigurirati i broj prikazanih polja i prikazani podaci na njima. Nažalost, to je učinjeno, kao i mnoge druge postavke sata, isključivo na web stranici Polar Flow, a zatim prenesene na sat sa sljedećom sinkronizacijom. Zbog toga idemo na Polar Flow, kliknite na vašu fotografiju i odaberite Sport Profili.

Postavljanje Polar Flow V800

Zatim kliknite na Uredi pod traženim profilom.

Postavljanje Polar Flow V800

Da biste promijenili prikazana polja, otvorite stavku Prikazi treninga, gdje možete urediti postojeće zaslone i dodati nove.

Postavljanje Polar Flow V800

Također u opcijama profila možete konfigurirati:

 • Razni alarmi tijekom treninga, kao što su glasnoća zvučnog signala ili prisutnost vibra, kao i poruke nakon određenog vremena / udaljenosti / broja kalorija.
 • Automatske oznake krugova (može se podesiti prema udaljenosti, vremenu ili mjestu početka ako se pokrećete u krugovima).
 • Zračnu frekvencijsku zonu u kojoj vježbate. Ako ga postavite, sat će signalizirati svaki put kad ga ostavite.
 • Gestama. Ako dodirnete sat, možete napraviti oznaku kruga ili promijeniti zaslon ili uključiti pozadinsko osvjetljenje (odabrao sam drugu opciju). Čak i kod V800 možete podesiti jedno od sljedećeg: pozadinsko osvjetljenje, prikaz posljednjega krila ili vremena, kada dovodite sat na prsa gdje se nalazi kardijalni monitor. Ugodna sitnica.
 • GPS mogućnosti. Učestalost ažuriranja podataka o lokaciji (uobičajeno ili uštedu energije, u potonjem slučaju, V800 može raditi do 50 sati bez preuzimanja) i omogućiti / onemogućiti snimanje podataka o visini.

Podesili su sat, sinkronizirani, moguće i pokrenuti. Da biste započeli s treniranjem, kliknite gumb Start, odaberite Pokreni i pričekajte dok GPS ne bude u redu. Signalni GPS Polar V800 ulazi vrlo brzo, čak i prije nego što letne nekoliko tisuća kilometara. Za tjedan dana sam vodio s njima u Kijevu, Istanbulu, Washingtonu i Bostonu, prvi put nakon leta, trebali su do minute uhvatiti satelite, a zatim doslovce nekoliko sekundi. Kada se pronađu svi sateliti, ponovo kliknite Start i pokrenite.

Polar V800 trčanje

Da biste promijenili zaslone, upotrijebite gumbe Gore / Dolje s desne strane. Da biste stvorili krug, ponovno pritisnite gumb Start i za pauzu – Natrag. Ovdje, kako mi se čini, sve nije sasvim očito, jer obično stanka na istom gumbu kao početak, a novi gumb mogao bi se stvoriti gumbom Natrag, što je također uobičajeno. Želio sam nekoliko puta stanovati, a umjesto toga stvorio je novi krug. Pauzu možete ukloniti pritiskom na Start, a vježba će se prekinuti i spremiti tako da zadržite Natrag.

A sada je moj omiljeni dio trening intervala. Vrlo često je ovo slab dio nekih satova, primjerice Suunto Ambit2, ali za Polar V800 sve je u redu, gotovo ovdje. Možete stvoriti i jednostavne i složene intervale, ali to možete učiniti isključivo na web stranici Polar Flow, na žalost, takva funkcionalnost ne postoji izravno na sat. Za početak idemo u kalendar (Dnevnik) i kliknite Dodaj – Trening cilj.

Dodavanje intervala vježbanja na Polar V800

Da biste stvorili interval treninga, odaberite Trčanje, naziv, datum kada se pokrećemo, vrijeme, i malo niži – kartica Fased.

Dodavanje intervala vježbanja na Polar V800

Intervali (faze) mogu se stvoriti na temelju vremena ili udaljenosti, imat ćemo vremena – složeni fartlek 5 minuta + 3 minute + 1 minuta u minuti, tri ponavljanja, dakle trajanje. Za svaku fazu možete odabrati željenu zonu otkucaja srca (Polar sve se vrti oko impulsa) ili Slobodno, ako ste iznad svega toga. Nažalost, sve dok se cilj ne može podesiti tempo, samo puls. Sljedeći korak započinje automatski ili pritiskom na Start, ali tek nakon što je dovršeno vrijeme / udaljenost dodijeljena.

Dodavanje intervala vježbanja na Polar V800

Naravno, tu je Warm-up i Cool-down, za koji možete odabrati vrijeme, udaljenost i zonu otkucaja srca. Nakon što napravite sve korake, odaberite broj ponavljanja, u našem slučaju tri.

Stvaranje intervala vježbanja na Polar V800

Čak može izraditi na primjer ugniježđeni ponavljanje 3x (3 x 15 ” / 1 ‘+ 5 × 1’ / 2 „), tako da se takav fartlek, koja se ne može pokrenuti s Polar V800. Evo treninga u intervalima.

Stvaranje intervala vježbanja na Polar V800

Kliknite Spremi i pojavit će se u kalendaru, a sljedeći put kada ga sinkronizirate – u satima. Za početak treninga idite na kalendar, ali već u V800.

Interval vježba Polar V800

U blizini datuma kada smo postavili našu fartlek, pojavit će se prazan kvadrat, odabrati ga i vidjeti trening (trening) koji su zakazani za ovaj dan.

Interval vježba Polar V800

Interval vježba Polar V800

Kliknite Start i počnite prikazivati, kao i obično, tek sada ćete imati još jedan zaslon koji prikazuje vrijeme do kraja tekuće faze, impulsa i zone brzine otkucaja srca. Ako prijeđete od ciljane zone, sat počinje vibrirati i cviliti poput cvrčaka, uzrokujući vam da se vratite na okvir.

Interval vježba Polar V800

Zanimljivo je da je, za razliku od ostalih satova, Polar V800 tijekom intervala vježba zadržati dvije vrste automatskih krug: prilagođene intervalima i uobičajeni raspon unaprijed automatski (na primjer, svaki 1 km). U početku je malo zbunjujuće, jer ja ne znam što gledati vibrira, ali u stvari vibracije različitog trajanja i intenziteta, tako da s vremenom ćete se naviknuti na i razlikovati različite signale.

Nakon završetka vježbanja, pjesma se može sinkronizirati putem pametnog telefona putem Bluetootha ili putem računala putem kabela. I pregledajte rezultate u Polar Flow računalu.

Polar Flow Workout

Ili u Polar Flow Mobile na mobitelu.

Volio sam da se vježba može dijeliti na segmente od 1, 2, 5 km izravno u Polar Flow, čak i ako niste postavili automatske krugove u postavkama. Zašto to nitko prije nije razmišljao?

Polar Flow Workout

Vježbe se mogu izvesti u GPX i TCX formatu, a datoteke se mogu prenijeti na Garmin Connect, Strava, Peaks za vježbu – gdje god želite. Nažalost, Garmin Connect ne razumije Polar TCX (s GPX-om sve je u redu). Tko je kriv, neću ga uzeti, ali činjenica da su Strava i Training Peaks savršeno probavljaju, kao što je bilo, savjeti. I onda želim reći o jednom od značajnijih nedostataka Polara – nedostatku mogućnosti automatskog izvoza u druge usluge, samo ručno putem datoteka, ali nadam se da je to tek sada.

V800 može mjeriti ritam pomoću vanjskog senzora iz Polara, koji je pričvršćen na čipke tenisice. Čudno je da sat ne zna kako ga mjeri s ugrađenim akcelerometrom. Koraci se razmatraju u praćenju aktivnosti i ne mogu podijeliti svoj broj na neko vrijeme. Nadam se da je ovo i privremena pogreška, koja će biti fiksirana u jednom od sljedećih nadogradnji firmvera.

Funny features V800 je naprednija prognoza oporavka nakon treninga. Prvo, sat ne samo da kaže koliko sati će biti potrebno odmoriti, već izvući raspored za prognozu oporavka, ukazujući kada ćete biti u stanju u narednim danima.

Polar V800 oporavak

Također uzima u obzir ne samo sportske aktivnosti, ali i dnevno, kao što su šetnje (označene plavom bojom).

To je sve o trčanju. Kao što sam rekla, gotovo savršeno vrijeme rada.

bicikl

Kao i uvijek, o biciklu možete reći gotovo istu stvar kao i trčanje. Zapravo, to je ista aktivnost, ali umjesto tempo, prikazuje se zadana brzina i senzori kojima je priključen sat mijenjaju se.

Polar V800 bicikl

Velopisi na polarnom toku praktički se ne razlikuju od cross-country, samo je prilagodba zona vlasti za pavermeter dodao.

Postavljanje mjerača snage Polar V800

Govoreći o pavermetrah: Podsjećam vas da je u polarnim V800 ne podržava ANT +, danas de facto standard za većinu sportskih senzora, uključujući senzore i moći, ali u svijetu Bluetooth dok je jedan, dva i obchelsya. No, 30. rujna Polarni dodano u prilog prvoj V800 pavermetra, naime Polarni Look Keo elektroenergetskog sustava.

Osim snage, V800, naravno, senzori za podršku i brzinu / ritam – i upareni i odvojeno. Možete koristiti skup od Polara, kao i ja.

Polar V800 brzina / kadenca

A možete i alternative od drugih proizvođača, ista Wahoo, na primjer. Glavna stvar je da oni podržavaju Bluetooth Smart. U svakom slučaju, bez senzora brzine / ritma, na stroju nema hladnih zimskih večeri.

Polar V800 brzina / kadenca

Jedina primjedba koja se odnosi velochasti će dizajnirati remen Polarni V800: to je preuzak, zbog onoga što je sat je vrlo teško ukloniti brzo s rukama i zatvara u veloderzhatele, ili obratno, a za one koji vjeruju u drugom triatlon, to je kritična.

plivanje

Polar V800 – jedan od rijetkih sportskih satova koji mogu mjeriti puls dok plivaju (koristeći Polar H7 srčani monitor). To, u načelu, i sve što oni mjere u vodi. Ali što je s triatlonom, multisportom i drugim velikim riječima napisanim na kutiji? I ovdje je.

Polar V800 Nema plivanja
Shutterstock / Natthawat Wongrat

Trenutačno V800 ne zna kako mjeriti udarce u bazenu, niti uhvatiti GPS dok plivaju u otvorenoj vodi. S ovim potonjem možete se djelomično boriti, prisilno uključiti GPS za aktivnost u Polar Flow, ali staza će biti daleko od idealnog. GPS signal je izgubio trajno kada ruka sa satom za vodu, i izgraditi ispravnu stazu i Suunto Garmin, na primjer, pomoću posebnih algoritama koji Polar V800 još.

Uz dugo očekivani mjere puls pod vodom previše, nije sve tako glatko, jer morate plivati ​​s bežičnim puls remenje, koja stalno nastoji iseliti se, pogotovo kad su gurali se od rubnih uz bazen.

A sada o dobru. Sve što sam gore napisao (dobro, osim srčanog transduktora koji dolazi iz prsa), uskoro će biti moguće izbrisati i zaboraviti. Polar obećanja sredinom studenog dodati V800 podršku za kupanje u bazenu, i početkom iduće godine – i na otvorenoj vodi.

U ovom trenutku, Polar V800 savršeno mjeri udarce u bazenu iu otvorenoj vodi. Gotovo s 100% vjerojatnosti će odrediti stil plivanja. Rezultati plivanja u bazenu izgledaju ovako:

Lijepa stvar za mene bila je izračun SWOLF parametra. Ova brojka, koja se dobiva od dodavanja duljine bazena u metrima i broja udaraca za prevladavanje udaljenosti. Što je niža ova vrijednost za vas, to je ekonomičnije putovanje. Triatlonisti će shvatiti o čemu govorimo;)

Triatlon

Polarni V800 zamišljen kao triatlon sat, ali to je još uvijek ih koristiti kao takav je problematično s obzirom na činjenicu da oni ne mjeri plivanje, ili bolje rečeno, ona se mjeri samo puls, ako ne povuku srčani monitor u tom procesu. Ali inače prilično standardna implementacija: birati između aktivnosti triatlon, plivanje, pritisne tipku donji lijevi (Natrag) na početku tranzitnoj zoni i početi na kraju, kada počnete voziti. Isto vrijedi i za prijelaz između bicikla i vožnje.

Kada Polar dodati punopravnu podršku za kupanje u otvorenoj vodi, V800 će postati pravi triatlonski sat, također odličan.

Dnevna upotreba i praćenje aktivnosti

Polar V800 nije samo sportski, već i stilski svakodnevni satovi s ugrađenim trackerom aktivnosti. Ranije u GPS sat nije posebno obraćao pažnju na svakodnevnu upotrebu, neki kao funkcija nije bila ni, ali sada proizvođači su shvatili da možete to učiniti tako da se njihov proizvod nosi se 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu (osim u vrijeme za punjenje). Polar nije iznimka. Sat ima četiri opcije za prikaz glavnog zaslona, ​​iako nam je svrha zaslona sa mome imenom i prezimenom ostala tajna. Da ne zaboravim svoje ime nakon maratona?

Također u satu se nalazi i budilica (da, valja napomenuti odvojeno, jer neki ga nemaju), što čak može biti postavljeno za ponavljanje, uključujući samo radnim danima.

A ipak Polar V800 je dobar tracker aktivnost, računajući korake, udaljenost, potrošene kalorije, pa čak i spavati, ali, unatoč činjenici da je Polar V800 razmotriti korake koje iz nekog razloga ne pokazuju broj direktno na sat. Ovdje možete vidjeti samo status trake napretka i napretka u aktivnosti bez ikakvih vrijednosti. Da biste saznali koliko ste danas hodali, morate sinkronizirati sat s pametnim telefonom ili računalom i pogledati Polar Flow ili Polar Flow Mobile.

Da biste sinkronizirali s pametnim telefonom, trebate držati gumb Natrag i otvoriti aplikaciju Flow Mobile na svom telefonu. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete šareni krug koji vizualizira vašu aktivnost danas ili za bilo koji drugi odabrani dan (ne, nisam spavao navečer i nisam trčao noću, to je sve razlike u vremenskim zonama). Odmah možete vidjeti sažetak podataka za taj dan prema broju koraka, udaljenosti (ako dotaknete korake), kalorije, vrijeme aktivnosti i spavanje. Ako kliknete na san, možete vidjeti više pojedinosti koliko je to bilo dobro, 91% – nije loše. Postoje i statistike za tjedan i za mjesec.

Na radnoj površini Polar Flow alat za praćenje aktivnosti ima mali prozor na leđima, pa čak i na drugoj kartici. Ovo je stvarno mobilnija značajka, malo ljudi detaljno proučava broj koraka u večernjim satima nakon šalice kave, gledajući ekran računala.

Polar V800 tracker aktivnosti

U principu, Polar V800 zadovoljava gotovo sve potrebe u praćenju aktivnosti, osim ako nema dovoljno snage, ali je već za posebne fanove da računaju sve. U najbližem firmware-u, Polar obećava da će sat biti informativniji u tom pogledu, tako da se za broj koraka svaki put ne smije penjati u mobitel.

Rad baterije

Prema proizvođaču, Polar V800 radi u GPS načinu rada od 13 do 50 sati, ovisno o učestalosti ažuriranja lokacije: rjeđe, dulje, prirodno. U načinu svakodnevnih sati + V800 tracker aktivnosti može trajati cijeli mjesec. Uz dovoljno aktivnu upotrebu (do 10 sati treninga tjedno), naplaćuvala sam ih svakih sedam8 dana.

Punjenje za V800 izrađeno je u obliku “krokodila” i pričvršćeno na vrh sata.

Punjenje Polar V800

Nikada ga nisam uspio pričvrstiti od prvog puta, možda je potrebno vremena za prilagodbu.

miscelanea

 • Polar V800 ima mnogo lijepih sitnica. Na primjer, sat će reći ako ste se počeli prikazivati, ali niste pritisnuli Start, a ako krenete u potrazi za GPS signalom, naprotiv, savjetujemo vam da prestanete uhvatiti satelite brže.
 • Postoji način rada u zrakoplovu, čija svrha ostaje misterij za mene. Jedina stvar koju ovaj način ne dopušta vam je da započnete novu vježbu ili sinkronizirate sat s telefonom putem Bluetootha.
  Polar V800 način rada u zrakoplovu
 • Polar V800 ima funkciju Back to start koja će vas odvesti do polazišta ako ste izgubljeni tijekom treninga. Uključen je u postavke sportskih profila u obliku zasebnog zaslona.
  Polar V800 Povratak na početak

kontra

 • Nedostatak mjerenja svega što se tiče plivanja, osim impulsa (još).
 • Ne postoji način automatskog izvoza aktivnosti na druge usluge, samo ručno putem GPX i TCX datoteka.
 • Ne postoji automatska promjena vremenske zone i ispravak vremena putem GPS-a.
 • Zbog dizajna remena, sat je teško brzo ukloniti i staviti, a brzina je kritična ako se odmorite na biciklu i natrag na ruku tijekom triatlona.

zaključak

Polar V800 – to je samo dva sata. S jedne strane – one koje imamo danas, as druge – one koje će biti kada Polar pomiče sve obećane obnove (plivanje, poboljšani praćenje aktivnosti, možda kadenca bez podloge itd.). Danas su to izvrsni radni sati, neki od najboljih, kao i za mene, i vrlo dobar sat za biciklizam, ali ih se ne može nazvati triatlon zbog nedostatka potpunog mjerenja plovidbe. Također, V800 može biti koristan van sport, mjerenje dnevne aktivnosti i spavanja. A u budućnosti će postati bolji, dobivati ​​nove i nove funkcije.

Loading...