Hvor skal man starte hatha yoga klasser: grundlæggende tips og komplekser

Som regel er hatha yoga anbefalet for begyndere, da det på den ene side omfatter et fuldt arbejde på hele kroppen og på den anden side ikke kræver uddybning af det religiøse aspekt. Hatha Yoga klasser forandrer primært den indre verden af ​​en person: en dybere kropsoplevelse giver dig mulighed for bedre at kontrollere dine tanker.

Hilsen Solen (Surya-Namaskara)

Hatha Yoga klasser kan indeholde elementer i forskellige retninger – afhængigt af instruktøren. En god række asanas til en start kan være en klassiker “Hilsen Solen“.

Dette kompleks forbereder kroppen perfekt til andre asanas, så ofte begynder klasser med det. Men hvis du er begrænset i tide, kan du udføre det separat, for eksempel om morgenen som en afgift. Selvfølgelig er 15 minutter ikke nok til en fuldgyldig praksis selv for begyndere. Men noget er bedre end ingenting.

Komplekser til begyndere omfatter som regel asanas, der påvirker hele kroppen. De forbliver i hver position i kort tid (mindre end et minut). Over tid, hvis du føler behov for dybere praksis, vil det være meningsfuldt at øge forsinkelsen i individuelle asanas. Men dette er mere til den statiske yoga af Iyengar.

Flere video tutorials til at studere hjemme

15 minutter til munterhed

Grundlæggende kompleks for begyndere, herunder opvarmning, “Hilsen solen”, strækker sig

Afslappende kompleks til en sund rygsøjle

Sentry, men ikke kompleks

Tips til at udføre asanas

  • Forsigtig ikke opvarmningen: Opvarmning af kroppen fremmer sikker og samtidig dybere praksis.
  • Undgå pludselige bevægelser. Det eneste der kræver spænding i yoga er opmærksomhedskontrol.
  • Tillad ikke smerte!
  • Selv den mest enkle asana er gjort bevidst og undgår automatisme.
  • Indånd dybt og roligt: ​​Ved indånding, stræk ryggen, slapp af med udånding og uddyb Asana.
  • Vær særlig opmærksom på ryggen: Den bør ikke brydes i et forsøg, for eksempel at nå fødderne. Hvis strækningen ikke tillader det, skal du ikke stræbe efter at opnå en ideel position med det samme: regelmæssig praksis hjælper med at uddybe asana med tiden.

Der er selvfølgelig kontraindikationer for hatha yoga klasser. Den eneste måde at ikke skade dig selv er at lytte omhyggeligt til dine egne følelser. I hvert fald sætter yoga ikke et mål at vride hvert brev med “zu”. Kig ikke på andre, koncentrere dig om dine følelser og nyd øvelsen.