Kako kupiti robu iz Europe je mnogo jeftinije

Raging nabave opreme su prošle, a ljudi počeli postupno prodavati televizore koji su stekli u panici. Međutim, cijene strojeva i ostalih stranih dobara neće pasti, kupujući ih sve skuplje.

Trgovačke mreže i veleprodajni dobavljači koji uvoze robu iz Europe u Rusiju podižu cijene stranih dobara u skladu s cijenama eura i dolara, te ćete ih morati kupiti po takvoj cijeni ili biti zadovoljni domaćim i azijskim dobrima. Ili ne?

Da, uz tečaj, a time i cijene stranih dobavljača, ne možete ništa učiniti, ali s konačnom cijenom koju plaćate za robu, to je u redu. A ova je metoda pogodna i za online trgovine koje žele proširiti svoj raspon i platiti manje za to, a za pojedince koji jednostavno žele europsku kvalitetu i plaćaju manje.

Bez obzira što želite kupiti u Europi – jedan cool video projektor ili serija od 50 motocikla, – metoda je pogodna za bilo koji proizvod i bilo koju količinu.

Kako kupiti bilo koju količinu robe jeftinije

Vjerojatno je svatko već naučio ovo pravilo: u online trgovinama roba je jeftinija, jer nema potrebe platiti prodavačima i prodavačima, nema potrebe za novcem za iznajmljivanje poslovnog prostora i ostalih obveznih troškova. Za razliku od redovnih trgovina i maloprodajnih lanaca, koji su svi ti troškovi uključeni u cijenu robe.

Ali trgovinska mreža nije posljednja veza u lancu. Uz svoje margine na zakup maloprodajnog prostora, plaće prodavača i menadžera te ostali troškovi, trgovac plaća robu veleprodajnom dobavljaču.

Dobavljač, pak, nije i posljednja veza u lancu jer ne proizvodi robu, on jednostavno djeluje kao posrednik između trgovinske mreže u Rusiji i tvornice u Europi.

I on prodaje robu ne po cijeni proizvođača, već sa svojim vrlo čvrste mark-up, koji su potrebni za plaćanje vozača, logistika, menadžera, oglašavanja tvrtke i drugih troškova.

Dakle, između vas i proizvođača je veleprodajni dobavljač i trgovinska mreža u kojoj ste naručili europski proizvod. Pa, ako ste vlasnik internetske trgovine, između vas postoji samo veleprodajni dobavljač i dobitna cijena.

Što više veza odvaja od proizvođača, to je veća cijena – dodatni troškovi rastu eksponencijalno, a značajno prekoračite robu.

Kako ukloniti dodatne veze u ovom lancu? Kontaktirajte logističku tvrtku koja obrađuje isporuku objedinjenog tereta iz Europe. Predlažem razmatranje tvrtke “RHYTHM”, koja koristi usluge logističkih skladišta u Europi i carina u Smolensku.

Tvrtka se bavi isporukom robe iz Europe u Rusiju na razdoblje od oko tjedan dana, obavlja carinjenje i isporuku narudžbe na određenoj adresi. To jest, primjenom na sličnu logističku tvrtku, plaćate samo trošak robe po cijeni proizvođača i usluge same tvrtke, bez dobavljača veleprodaje i drugih trgovaca.

I sada malo više o tome kako se isporuka isporuke robe iz Europe odvija.

Kako vam čestica dolazi

Recimo da ste vlasnik online modne trgovine, a shvaćate da su korisnici dovoljno hranjeni kineskim stvarima, oni žele talijanske modne zbirke. No, veleprodajni dobavljač ne nudi veliku zbirku talijanske odjeće, a ono što se nudi je preskupo i strašno izgleda.

U frustraciji, odlučite provjeriti stranu web stranicu i pronaći dobavljača iz Italije, proizvođača odjeće s šikim zbirkama. Zatim se obratite logističkoj tvrtki kako biste saznali koliko troškova dostave u Rusiju.

U logističkoj tvrtki počinju izračuni: koji transport možete pokupiti za svoje haljine i jakne, koliko će koštati brod, carinjenje i isporuku u rusko skladište. Recimo da ste zadovoljni svime i logistička tvrtka započinje robu. Razmislimo o tome kako se to događa, na primjer već spomenute tvrtke “RHYTHM”.

Vaša se isporuka isporučuje iz skladišta proizvođača u logističko skladište u Gelsenkirchenu ili u Varšavi. Tamo je vaša parcela formirana s drugim pošiljkama u jednu zajedničku parcelu, a sljedećeg petka ostavlja Smolenska za običaj.

Skladišta tvrtke
Skladišta tvrtke “RHYTHM” na karti

Štoviše, dok je roba kroz običaje, svoju tvrtku (osim, naravno, imate tvrtku) to ne sudjeluje, jer je tvrtka primanja robe – „Ritam” doo, a vi samo zaključiti s njim ugovor o prodaji, i dobiti svoju kolekciju Talijanska odjeća zimi – jesen na navedenoj adresi.

Na kraju, ovo je lanac akcija:

Naručivanje robe od europskog proizvođača → otpremanje robe iz skladišta proizvođača → isporuka u logističko skladište u Njemačkoj ili u Poljskoj → isporuka u carinsku tvrtku u Smolensku → isporuka na adresu kupca.

I sudjelujete samo u prvoj i posljednjoj točki lanca. Vi odaberete robu, platite za njegovu kupnju, kao i troškove isporuke i carinjenja, koju izračunava logistička tvrtka.

Nakon toga, ne podnosite nikakve financijske i pravne rizike. To je, ako se tečaj naglo mijenja, nećete biti zatraženo dodatno platiti za dostavu, a ako je roba iz nekog razloga nije moguće uvesti u Rusiji, svi problemi su riješeni od strane logistička tvrtka.

Dakle, nakon plaćanja za vas nema problema s teretom – samo je isporuka europskih dobara koju želite vidjeti kod kuće, u garaži ili na stranicama internetske trgovine.

Usput, u budućnosti, tvrtka “RITM” će imati priliku isporučiti ne samo iz Europe, nego i iz drugih dijelova svijeta. Na primjer, iz SAD-a roba će biti isporučena zračnim lukom u zračnu luku Düsseldorf, a odande će stići u skladište u Gelsenkirchenu, a potom i nakon poznate sheme.

Korist za bilo kojeg klijenta

Uz isporuku grupne robe izravno iz tvornice, europska roba sve više postaje dostupna. Ako želite nešto kupiti za sebe – namještaj, kvalitetnu opremu, odjeću i motocikl – nabavite ih mnogo jeftinije nego naručeno putem ruskih maloprodajnih lanaca.

Ako ste vlasnik internetske trgovine, njezin raspon više neće ovisiti o ukusu dobavljača veleprodaje. Vi izravno kupite ekskluzivne proizvode koji ne možete pronaći u bilo kojoj trgovini vaših konkurenata.

Usluge logističkih tvrtki bit će korisne za tvrtke iz uslužnog sektora. Moći ćete kupiti novu europsku opremu koja još nije prodana u našoj zemlji i učiniti ga oznakom vaše usluge.

Ispada da s logističkom tvrtkom koja preuzima robu iz Europe, sva roba postaje mnogo pristupačnija unatoč padu valute. Ostaje samo pronaći europske dobavljače i saznati cijenu za vašu narudžbu.

Saznajte cijenu isporuke europske robe