Što učiniti ako je ruska pošta izgubila paketu

Prijedlog da se nešto slati poštom u Rusiju treba promatrati kao prijetnju i dovesti ga pred lice pravde. internets

Danas, Lifehacker opet podiže temu online kupovine u inozemstvu. Međutim, ovaj put će otići na tužnu, odnosno o Post Rusije. Nećemo razgovarati o strahotama da svatko tko odluči koristiti usluge ove organizacije riskira suočiti se, već znate sve. Bolje je govoriti o tome kako se ponašati u slučaju da je sljedeća izgubljena parcela po volji sudbine pokazala da je vaša.

Unaprijed razmislite o svemu i napustite ludu pothvat

Za početak, želim reći da ako postoji izbor između dostave pošiljki i kurirske službe, uvijek je poželjnije odabrati potonje. Na naše sreće, sada je dostupna na pojedinim uslugama brojnih posrednika, koji su ne samo dovezut robu iz SAD-a, Europe i Azije do ruskih običaja, ali i brinuti o uspješnoj isporuci robe preko teritorije Rusije direktno u ruke kupca. Slična usluga pojavljuje se na domaćim mrežnim trgovinama, što se ne može radovati.

Općenito, ako posrednik ili trgovina posjeduju vlastitu kurirsku uslugu “u apartman”, onda ga stavimo “+” i odaberemo ovu opciju. Bit će skuplje, ali brzo, pouzdano i bez živaca. Zapravo, s takvim isporukom, čestica će uvijek biti u rukama jedne usluge, bez uključivanja neovlaštenih osoba i riješiti probleme (ako ih ima), bit ćete samo s njima. Ovdje na vašoj strani posao, konkurencija i ugled su stvari nepoznate na Post Rusije, a privatni posrednik / kurir zainteresirani za osiguranje da ste zadovoljni.

Uvjereni smo da je to kriva Ruska pošta

Ako se odlučite za isporuku “jeftin i ljut”, najprije morate osigurati da je paket zaplovio u Rusiju. Za to, praćenje paketa mora biti uključeno u uvjete isporuke, odnosno praćenje trenutne lokacije tereta s jedinstvenim identifikacijskim brojem. Bez nje nećete moći saznati je li ta komad napustio zemlju odlaska i stigao u Rusku Federaciju.

Sljedeća prepreka može se pojaviti u fazi kada vaša kupnja pada u ruke običaja. Ovdje ima mnogo suptilnosti i posvetit ćemo jedan od sljedećih članaka ovom pitanju.

Sada govorimo posebno o slučaju kad je parcela prošao carine i padao u ruke Ruske pošte. Ovo će vam reći status “Lijeva MMPO” u usluzi praćenja ruske pošte.

Parcela ne mora nužno uvijek izgubiti. Ponekad, pod utjecajem nepoznatih sila, jednostavno se odmori negdje na putu. Nije baš ugodno i čini vas nervoznim, ali ovdje možete učiniti nešto.

Što učiniti ako je paket odgođen

Ovdje se primjenjuju regulatorni dokumenti koji određuju vrijeme isporuke parcele ovisno o vrsti isporuke (zraka ili kopna) i mjestu primatelja na području Rusije:

1

Želim skrenuti pozornost na činjenicu da je kašnjenje isporuke još uvijek bolje od gubitka parcele, ali čak i ako je odgođeno, osoba ima pravo na naknadu. Pravila za pružanje poštanskih usluga sadrže podatke o iznosu plaćanja u slučaju pojave plićaka iz poštanske usluge:

U slučaju kršenja kontrole tiče poštanskih pošiljaka i poštanskih transfera novca za osobne, obiteljske, kućanstva i druge potrebe koje nisu povezane s poslovnim aktivnostima građana, operatori poštanskih usluga platiti kaznu jednak 3 posto naknada za poštanske usluge dostave za svaku dan odgode, ali ne više od iznosa plaćenog za takvu uslugu i zbog kršenja rokova za slanje pošte zrakoplovom – razlika između naknade za veza iznad zračnog i kopnenog prometa.

Ispada da ako je paketa odgođena za više od 33 dana, primatelj se nadoknađuje za sve troškove prosljeđivanja.

Naravno, samo zato što nitko neće vratiti novac. Nakon primitka zakašnjene pošiljke, morate sastaviti zahtjev za naknadu štete. Odmah treba napomenuti: oni se smatraju za dugo vremena, i povećati vjerojatnost da će dobiti novac vrlo je poželjno da su parcele za pakiranje s etiketom i oznakama + pobrinite se da imate kopiju pošiljatelja na računu.

Što učiniti ako paketa ne dođe

Prvo ćemo biti uvjereni da je paket stvarno nestao. Za to morate napisati zahtjev za pretragom naše pošte:

Primjena pojedinaca i pravnih osoba za pretragu poštanskih pošiljaka i poštanskog prijenosa novca prihvaća se u svakom OPS-u.

Ne zaboravite na dokumente:

Izjave o traženju poštanskih pošiljaka i zahtjeva za naknadu štete u vezi s gubicima i nestašica (kvarenje) forward privitaka ili neisplate novca poštanskom doznakom iz pošiljatelja ili primatelja, kao i njihovi predstavnici (po punomoći), na temelju dokumenta, Identitet (prema popisu, u informativnom materijalu objavljenom u pošti).

I više:

Prilikom prijave fizičkih osoba mora biti priložena potvrda (ili jasna fotokopija).

Nakon izjave, potrebno je čekati. Dugo čekati. Po zakonu, ruska pošta može tražiti izgubljenu parcelu do 2 mjeseca.

VAŽNO!

Ako je situacija uspješna, potvrđuje se činjenica gubitka parcele, a primatelj će dobiti naknadu jednaku deklariranoj vrijednosti paketa + troškova dostave. Navedite stvarnu vrijednost parcele. Pa ipak: nemojte se previše truditi podnošenjem zahtjeva. Ako je prošlo više od 6 mjeseci od slanja čestice, “sve je nestalo”.

Kad se ništa ne može učiniti

Međutim, imovina spasiti „na krivom mjestu” iz nekog razloga, ne prolazi, a to je sljedeća osoba nalozi nešto iz inozemstva, bez praćenja i bez deklarirane vrijednosti paketa, ne gnjavi i da se računa od strane prodavatelja. Pa, čestitam, zapravo si izgubio novac.

U ime dobra

U pravičnosti, ruska pošta može se dodatno kažnjavati. Ovo je snažan Roskomnadzor. Web stranica savezne službe ima oblik liječenja, čije će ispunjavanje i slanje s pristojnom vjerojatnosti dovesti do novčane kazne iz Post Rusije zbog prekršaja. Ljepota je da cijeli daljnji proces provodi izravno Roskomnadzor, bez sudjelovanja podnositelja zahtjeva.

Ako ruska pošta ne želi surađivati

Ako su izjave zanemarene i ako ste iskreno odbijene, možete se ili poučavati za sebe i postići rezultat ili ići dalje – na sud. Razumijete da je to potpuno drugačija priča, koja će, premda s nekim vjerojatnošću, dobiti sretan završetak, ali tužbe će potrajati puno vremena, a čak i više živaca.

Pobrinite se za sebe, ako je moguće, koristiti alternativne načine dobivanja kupljene robe. Znate da su se svi ti posrednici i kurirske usluge pojavili i uspješno preživjeli jer rade i rade kako bi trebali.