Hvad forårsager mangel på søvn

Hvor mange timers søvn behøver en gennemsnitlig person virkelig at hvile? Antallet af timer varierer fra 6 til 8 om dagen – denne gang skal være tilstrækkelig til, at en person kan arbejde videre uden at skade menneskers helbred. Men hvis du er konstant nedosypaete, er den fyldt med alvorlige konsekvenser, der spænder fra mild neurose og risikoen for ekstra inches i taljen og slutter med mere alvorlige problemer – hjertesygdom og øget risiko for diabetes.

Ubehagelige symptomer kan optræde efter den første nat med manglende søvn. Hvad truer endnu en dårlig drøm? Huffington Post besluttede at forstå dette mere detaljeret.

Nogle geni-folk havde virkelig ikke brug for en drøm, og de led ikke uden hans fravær. For eksempel havde Leonardo da Vinci kun 1,5-2 søvn om dagen, Nicolet Tesla – 2-3 timer sov Napoleon Bonaparte med intervaller på ca. 4 timer. Du vilkårligt kan identificere sig selv som geni og antager, at hvis du sover 4 timer om dagen, vil have tid til at gøre meget mere, men din krop kan ikke enig med dig, og efter flere dages smerte vil begynde at sabotere dit arbejde, du ønsker det, eller ej.

infografik

alt

Hvad sker der med kroppen efter en dag med søvnløshed

Du begynder at overspise. Så hvis du har sovet lidt eller dårligt mindst en nat, føler du dig mere sulten end efter en standard søvn. Undersøgelser har vist, at mangel på søvn fremkalder en appetit, samt et valg af mere kalorier, med forøget kulhydratindhold og ikke helt sunde fødevarer.

Forværret opmærksomhed. På grund af døsighed forværres din opmærksomhed og reaktion, hvilket igen kan føre til nødsituationer på vej eller på arbejdspladsen (hvis du arbejder med dine hænder eller er læge eller chauffør værre). Hvis du sover 6 eller mindre timer, stiger risikoen for ulykker på vej med din deltagelse tredobbelt.

Udseende forværres. Bruises under øjnene efter en dårlig drøm – ikke den bedste dekoration. Søvn er nyttig ikke kun for din hjerne, men også for dit udseende. En lille undersøgelse i tidsskriftet SLEEP, der blev offentliggjort sidste år, viste, at de, der sover mindre, synes mindre attraktive for mennesker. Og studier i Sverige viste også en sammenhæng mellem hudens hurtige aldring og manglen på normal søvn.

Øget risiko for at få forkølelse. En fuldgyldig søvn er en af ​​byggestenene i immunsystemet. En undersøgelse ved University of Carnegie Mellon viste, at sove mindre end 7 timer om dagen øger risikoen for at falde tre gange. Desuden forklarer specialisterne fra Mayo Clinic, at der i løbet af søvnen i kroppen produceres specielle proteiner – cytokiner. Nogle af dem hjælper med at opretholde en god søvn, og niveauet af nogle bør øges for at beskytte kroppen, når du har en infektion eller betændelse, eller når du har stress. Som følge af manglende søvn falder produktionen af ​​disse beskyttende cytokiner, og du lever længere.

Du risikerer at få mikrohjerneskader. En nylig lille undersøgelse, udført med femten mænd og offentliggjort alle i samme journal SLEEP, viste, at selv efter en nat med manglende søvn, mister hjernen noget af sit væv. Dette kan detekteres ved at måle niveauet af to molekyler i blodet, hvis stigning normalt indikerer at hjernen er blevet beskadiget.

Selvfølgelig er dette bare en lille undersøgelse, der udføres med femten mænd – ikke så stor prøve. Men hvordan kan du være sikker på, at du ikke vil blive påvirket?

Du bliver mere følelsesladet. Og ikke til det bedre. Ifølge studier foretaget i 2007 i Harvard og Berkeley medicinske skoler, hvis du sover lidt, bliver de følelsesmæssige zoner i hjernen reaktive med mere end 60%, det vil sige, du bliver mere følelsesmæssig, irritabel og eksplosiv. Faktum er, at vores hjerne uden tilstrækkelig søvn skifter til mere primitive aktivitetsformer og ikke er i stand til at kontrollere følelser normalt.

Du kan opleve problemer med hukommelse og koncentration. Problemer med omhu tilsættes problemer med hukommelse og koncentration. Det bliver svært for dig at koncentrere dig om de opgaver, der udføres, og hukommelsen forværres, da søvn deltager i processen med hukommelseskonsolidering. Så, hvis du sover lidt, bliver det mere og mere vanskeligt at huske nyt materiale (afhængigt af forsømmelsen af ​​din situation).

Hvad sker der med kroppen, hvis du sover lidt i det lange løb

Antag at du har en eksamen eller et presserende projekt, og du skal bare reducere mængden af ​​din søvn til et minimum for at få det til at ske alt. Dette er tilladt i korte mellemrum, prøv bare ikke at komme bag rattet og advare alle på forhånd om at du er meget træt og kan reagere lidt utilstrækkeligt, følelsesmæssigt. Efter bestået eksamen eller slutningen af ​​projektet vil du hvile, få nok søvn og genvinde igen den gamle formular.

Men hvis dit arbejde gør det, at den normale tid for din søvn fra 7-8 timer faldt til 4-5, skal du alvorligt tænke på at ændre enten tilgang til arbejde eller selve arbejdet, da konsekvenserne af konstant mangel på søvn er meget mere trist, end simpel nervøsitet eller blå mærker under øjnene. Jo længere du opretholder et sådant usundt regime, desto højere pris vil din krop betale for det.

Risikoen for at få et slagtilfælde øges. Undersøgelser offentliggjort i tidsskriftet SLEEP i 2012 viste, at manglende søvn (mindre end 6 timers søvn) for ældre mennesker øger risikoen for slagtilfælde med 4 gange.

Øget risiko for fedme. Enkel overspisning på grund af manglende søvn i en eller to dage er bare blomster i forhold til hvad der kan ske for dig, hvis konstant mangel på søvn bliver din standard. Som allerede nævnt i det foregående afsnit frembringer mangel på søvn en stigning i appetitten og fører selvfølgelig til konstant nattilbagehold. Alt dette sammen omdannes til ekstra pund.

Sandsynligheden for forekomsten af ​​visse former for kræft øges. Selvfølgelig ser det ikke ud, bare fordi du ikke sover meget. Men en dårlig drøm kan udløse forekomsten af ​​precancerøse formationer. Så, som et resultat af en undersøgelse foretaget blandt 1240 deltagere (koloskopi blev gennemført), de, der sov mindre end 6 timer om dagen på 50% øget risiko for kolorektale adenomer, der kan blive til en ondartet svulst over tid.

Sandsynligheden for at udvikle diabetes er stigende. En undersøgelse foretaget i 2013 af Center for Disease Control and Prevention viste, at for lidt (og for meget!) Søvn er forbundet med en øget risiko for mange kroniske sygdomme, herunder diabetes. Dette skyldes det faktum, at manglende søvn på den ene side fører til risiko for fedme, og på den anden side mindsker følsomheden over for insulin.

Øget risiko for hjertesygdomme. Harvard Health Publications rapporterer, at kronisk mangel på søvn er forbundet med højt blodtryk, aterosklerose, hjertesvigt og hjerteanfald. Undersøgelser udført i 2011 på Medical School of Warwick har fundet, at hvis du sover mindre end 6 timer om dagen og søvn passerer med overtrædelser, får du en “bonus” i form af forøget med 48% sandsynlighed for at dø af hjertesygdomme og 15% – fra slagtilfælde. Siddende sent eller til morgenen i lang tid er en tidsbombe!

Antallet af spermatozoer falder. Dette punkt gælder for dem, der stadig ønsker at kende faderens lykke, men hidtil udskyder, så travlt med ophobningen af ​​arv. I 2013 blev den danske undersøgelse foretaget blandt 953 unge mænd, som fandt, at hos mænd med søvnforstyrrelser koncentration af sædceller med 29% mindre end dem, der sover fredeligt standard 7-8 timer om dagen.

Risikoen for for tidlig død øges. Undersøgelser, hvor i 10-14 år, anslået 1741 mænd og kvinder, viste, at mænd, der sov mindre end 6 timer om dagen, øger deres chancer for at dø for tidligt.

Alt dette var de data, der blev opnået under undersøgelsen. Men som vi ved, i vores modstridende verden kan forskningsdata være helt modsatte. I dag kan vi læse, at nye magiske tabletter vil redde os fra alle sygdomme, og i morgen kan vi få en artikel, som andre undersøgelser har vist helt modsatte resultater.

Du kan tro eller ikke at tro på de langsigtede perspektiver for konstant mangel på søvn, men du kan ikke benægte det faktum, at hvis du sover lidt, du bliver irritabel og uopmærksom, dårligt huske oplysninger, og du selv bange for at kigge i spejlet. Lad os derfor spare os og sove mindst 6 timer om dagen for os selv, vores elskede, i det mindste på kort sigt.

Loading...