REVISION: “Kinesisk forskning. Resultaterne af den største undersøgelse af ernæring og sundhed “Colin Campbell og Thomas Campbell

Hvilken bog vil du mest tro på – den, hvor alt er smukt og pænt fortalt og lovet “fantastiske resultater på kort tid”, eller hvor alle dataene ville være baseret på bestemte undersøgelser og bekræftet af tal? Nu en stor mængde bøger om forskellige kostvaner og hvordan man kan leve længe og sundt, og i nogle kan man finde direkte modsatte råd. Jeg kan godt huske, hvordan læger med skum på munden hævdede, at smør er død, og så efter et stykke tid var der nye undersøgelser, der viste, at det i små mængder var nyttigt.

Uden særlig uddannelse er det næsten umuligt at forstå alt dette, og det er fortsat for os at omhyggeligt kontrollere alt dette på os selv. Desværre er disse eksperimenter ikke altid sikre. Bogen “kinesisk forskning. Resultater af en storstilet undersøgelse af forholdet mellem ernæring og sundhed, “Colin Campbell og Thomas Campbell adskiller sig fra denne litteratur, at alle konklusioner blev foretaget på grundlag af langtidsundersøgelser (20 år) og bakkes op af en enorm mængde af statistiske data med en meget detaljerede forklaringer.

Her finder du ikke kun vigtige oplysninger om forholdet mellem vores ernæring og mange sygdomme (kræft, diabetes, hjerte og autoimmune sygdomme), men lærer også meget om lobbyen inden for mælke- og kødproduktion. Er du sikker på at komælk er nyttig, og kun det kan give vores krop den nødvendige mængde calcium og D-vitamin?

Hvad handler denne bog om?

Bogen blev udgivet i 2005, men først for nylig fik vi det oversat. Dens forfatter, Colin Campbell, verdens største biokemi specialist, taler om hans forskning og konklusioner om forholdet mellem ernæring og mange sygdomme.

Det berører alle smertefulde emner i øjeblikket – kræft, autoimmune sygdomme, diabetes og hjertesygdomme. Og alle disse forfattere er forbundet med vores kost.

Vi er vant til hysteriske om genetisk modificerede fødevarer, forgiftet vand eller en hel tabel af Mendeleev i mad. Ja, de er utvivlsomt skadelige. Ja, de undgås bedst, men i de fleste artikler finder du ikke mere detaljerede oplysninger om, hvordan de virker på kroppen, og det er udløseren til at udløse reaktionen.

Colin Campbell er afhængig af de data, der er opnået under den kinesiske undersøgelse og de ledsagende mindre værker, og giver et eksempel på statistisk signifikante data. Det betyder, at sandsynligheden for at komme ind i æblet er mellem 70 og 99,9%.

Denne undersøgelse begyndte med initiativ fra premierministeren i Kina, Zhou Enlai, der var ved at dø af kræft og ledte efter frelse ved at inkludere de bedste specialister til at studere dette problem. Resultatet af undersøgelsen af ​​statistiske data om dødelighed i 65 distrikter i Kina resulterede i en bog, der ændrede mange menneskers liv. Foruden undersøgelser udført i Kina blev de samme data tilsat for at studere leverkræft blandt fattige i Filippinerne. Og det var med dette, at alt begyndte, og til den “kinesiske forskning” deltog Campbell efter det.

Så hvad kan tjene som et signal for at aktivere væksten af ​​kræftceller? Campbell antyder, at animalsk protein er ansvarlig for alt, især lactose, et protein, der findes i komælk. Også forfatteren anser ham ansvarlig for den øgede forekomst af diabetes, både den anden og den første type blandt småbørn.

Baseret på denne bog er den ideelle diæt udelukkende vegetabilsk mad med fuldstændig undtagelse fra animalske proteiner. Men forfatteren på ingen måde opmuntrer læsere til straks at gå over til vegetarernes side. Han ringer ikke nogen til noget. Han redegør simpelthen udprøvede fakta, støttet af tal og egen erfaring. Og hans erfaring er ganske rig, siden Colin Campbell voksede op på en gård, hvor han drak omkring to liter fuldmælk om dagen, og morgenmad uden æg og bacon blev ikke betragtet som den mest nærende og korrekte. Enig, at det er svært at flytte fra en sådan livsstil til en usædvanlig vegetarisk kost.

Hvorfor taler vi hele tiden om fordelene ved mælk, rig på calcium og D-vitamin? Især for dette har bogen et særskilt afsnit om lobbyister. Dette gælder både mejeriprodukter og kødprodukter. Alt er malet efter punkterne. Særligt morede fans af forskellige konspirationsteorier.

Hvorfor skal du læse det?

Fordi denne bog får dig til at tænke. Du forsøger ikke at sælge en ny fashionabel diæt. Du er ikke kaldet til at gå over til side af gode ord med højt ord. Du viser bare et årsagssammenhænge forhold på eksemplet på en undersøgelse, der blev gennemført i 20 år. Du er vist tal og giver meget forståelige kommentarer til dem, som en person, der er meget langt fra biologi og medicin, vil forstå.

Du er simpelthen præsenteret med fakta, og der er allerede et valg kun for dig – at prøve, handle eller ignorere de angivne data.

Personligt lavede bogen et stort indtryk på mig. Jeg kan ikke rigtig godt lide fashionable kostvaner og bøger, og opfordrer til at ændre noget hurtigt, fordi jo mere jeg skriger, jo mere skeptisk handler jeg om at skrive. Men i denne bog fik jeg virkelig tænkt på konsekvenserne af hvad jeg spiser og hvad jeg spiser min familie.

“En kinesisk undersøgelse. Resultaterne af den største undersøgelse af ernæring og sundhedskommunikation, “Colin Campbell og Thomas Campbell

Køb på liters.ru Køb på Amazon