Как да измислите парола, която да е лесна за запомняне

Само на пръв поглед непроницаеми пароли не съдържат логическа структура и изглеждат като абкрадабра. Комплексните пароли са такива, само за тези, които не знаят рецептата за тяхното създаване. Не е нужно да запомните регистрите на букви, цифри, специални знаци и реда на тяхното следване. Достатъчно е да изберете запомняща се база и да следвате прости съвети за създаване на силни пароли.

Бебешки броячи

За основата на паролата вземаме всякакви рими от деца или брой. Желателно е това да е само във вашите територии и не е било общоизвестно. И по-добре от собствената си работа! Въпреки че ритмите на деца ще направят, основното нещо е да запазите линията здраво в главата си от най-ранна възраст.

Barto

Паролата ще се състои от първите букви на всяка дума. И писмото ще бъде написано с главни букви, ако това е първото в изречението. Заменяме някои букви с подобни цифри (например “h” до “4”, “о” до “0”, “з” до “3”). Ако не искате да се обърквате с промяната на буквите до номерата, потърсете линия за преброяване, който вече съдържа номерата. Не забравяйте пунктуационните знаци, които отделят думи и изречения – те ще бъдат полезни.

например:

Върху опашката на костенурката

И тя се затича след заека.

Беше напред,

Кой не вярва – излезте!

Заменяме буквите “h”, “z” и “o” с подобни цифри. Втората, третата и четвъртата линия започват с главни букви и затова са написани с главни букви. Включваме четири пунктуационни знака. Разбира се, пишем на руски букви, но на английската клавиатурна подредба.

4 [gB33g.0d, Ryd-d!

17-знакова парола е готова! Може би не е перфектен, защото съдържа дублирани знаци, последователни малки букви и цифри. Но за да се нарече проста със сигурност не е езикът се превръща.

Любими думи

Схемата е подобна на детската стая. Само на базата си вземаш любимите и много запомнени фрази на мислители, известни личности или филмови герои. Можете да усложнявате живота си, като замените буква “h” не с “4”, а с “5” например. Заблуждаващи маневри не се случват много!

Brat-2

например:

Разбрах, че аз

Има огромно семейство:

Река, поле и гора,

На полето – всеки скок …

Заменяме буквата “h” с “8”, не забравяйте за главни букви и препинателни знаци.

Ze, 8evTjc ^ H, g, bk, Dg-rr …

Слонг и терминология

Това предполага използването на професионален жаргон, разбираем за изключително малък брой хора. Тези думи са далеч от обикновения човек, а не криминални думи, широко разпространявани на телевизионния екран и по улиците на всеки град.

Например, можете да използвате екстракт от болницата или привлекателна медицинска дефиниция.

например:

Циклопентанперхидрофенантренът е термин, състоящ се от 28 букви. Оказва се, че много, затова ви предлагам да изхвърлите гласни и да разредите останалите съгласни с горния регистър.

WrkgynyghulhayynhY

Запомнящи дати

Разбира се, вашият рожден ден или денят на започване на семеен живот не е най-успешната основа за парола. Събитието трябва да бъде от изключителна важност и само вие трябва да знаете за него. Например, може да е денят, в който за първи път дъвче дъвка, избягал от урока или разбил петата. Тъй като основата на паролата ще бъде номера, не е на място, че ги виждате да се смесват с букви.

например:

10/22/1983 и 06/16/2011

Заменете точките, разделящи деня, месеца и годината с всяка буква, например малък английски език л, който е много подобен на доста често използвания сепаратор “/”. Между датите поставете символа на долния подпис “_”. Номерата се заменят с буквите “o”.

22l1ol1983_16lo6l2o11

Visual Key

Използвайте техниката за отключване на вашия смартфон и на клавиатурата си. Помислете за всяка форма и “плъзнете” пръста по контурите му.

клавиатура

Не забравяйте да преминете през фигурите, да промените хоризонталната и вертикалната посока на движение. И покажете, за разлика от мен, фантазия!

заключение

Предложените начини за създаване на запомнящо се, но в същото време доста сложно за възприемане на паролата могат да бъдат променени и комбинирани по Ваша преценка. Достатъчно е веднъж да посрещнете суперпарала и можете да го използвате без страх в присъствието на външен човек.

И как избирате собствената си парола?