Как да проверите състоянието на ключа за активиране iCloud на iPhone или iPad

Настоящите цени на Apple оборудване накараха много хора да гледат към страната на вторичния пазар с покупката на iPhone или IPAD. Там можете да си купите желаната притурка на по-ниска цена, но тя трябва да упражнява изключителна предпазливост, за да не попаднат в ръцете на измамниците, които могат да продават наивни купувачи “тухла”.

За блокиране на активирането

Вероятно знаете за Activation Lock, който се появи в iOS 7 (ако не, тогава по-добре знаете за него сега, а не след закупуването на заключено устройство с iOS). Същността му се крие във факта, че когато включите функцията “Намерете iPhone / iPad”, устройството е свързано с идентификационния номер на собственика. В случай на загуба или кражба на притурката, за да започнете да го използвате, ще трябва да въведете паролата от идентификационния номер на Apple.

Тук започва най-интересното. Случаите, при които продавачите с нечестна продажба продават блокирани iPhones и iPad са много често. Купувате смартфон или таблет под прикритието на работник и когато го включите, откривате заключващ екран и заявка за въвеждане на паролата за идентификация на Apple, която, разбира се, нито вие, нито продавачът знаете. Това е задънена улица. Не можете да заобиколите ключалката iCloud. Няма начин. Като цяло.

Как да проверите

Screenshot на 2015-09-07 в 16.58.03

За щастие, за да се предпазите, когато купувате iPhone или iPad с ръцете си. И за това не е нужно да сте гений на челото.

  1. Помолете продавача IMEI или серийния номер на устройството с iOS (отказът трябва да стане за вас, за да размислите върху неговата прилика).
  2. Отидете на уеб сайта на Apple и отидете на страницата за проверка на активирането.
  3. Въведете captcha и кликнете върху бутона “Continue”.

Screenshot от 2015-09-07 на 17.02.46

След това услугата ще даде отговор, и ако се окаже, че устройството е все още прикрепен към всяко Apple ID, в никакъв случай не го купя, докато продавачът не премахва блок активация. Как да потвърдите това, вече знаете.