Кратък ход на шорти за мъже: как и с какво да носите къси панталони

Много мъже се колебаят да носят шорти на улицата, дори и в жегата. И други не са срамежливи, но изглеждат … добре, не много. Нека да поговорим за шорти в мъжкия гардероб, как да ги носим, ​​какво да носите и какво може да се случи, ако изборът е направен неправилно. Тя ще бъде за шорти, точно като елемент на улични дрехи, а не спорт, плаж или дом.


@photo


Защо шортите причиняват толкова съмнение? В края на краищата няма нищо неприлично за тях. Те са удобни, практични, освен от топлината. Отговорът се връща към древните времена, когато шортите са момчешка униформа. Всяко момче спеше и видял деня, в който най-накрая купувал нормални дълги панталони и по този начин бил признат за възрастен. Оттогава са минали много десетилетия, но все пак някъде в задния двор на мъжкото съзнание, мисълта е сънлива, че в шорти ще изглежда като момче в къси панталони, което не е мъжествено. И никакви аргументи за войниците от Втората световна война, за големите спортисти и картини по този начин няма да ви убедят докрай:


@photo

Към това се добавят съвременните стереотипи за бляскавите момчета със съмнителна ориентация в къси къси панталони, както и с тях и хипстерите, които са толкова силно омразни.


@photo

Но шорти не са толкова хитър, както изглеждат. Ако следвате обикновените правила, те не само ще навредят на вашата мъжественост, но и ще го укрепят, ще добавите към вашия образ на чар и стил.

Никога не носете шорти, ако планирате работни контакти

Представяне пред колеги / клиенти в къси панталони може да се предложи в случай, че сте много голям шеф и вашето доверие е непоклатимо. Или ако събитието е толкова неформално, което означава тази форма на дрехи (например Улкамп, за която наскоро пишехме). Е, или ако “в нашия офис всичко е възможно и всички отиват, както искат, дори и в плувни куфари”. Във всички останали случаи е по-добре да се въздържат от шорти по време на работа. Някъде в отвъдморските страни, например в Бермудските острови, шорти са свободни да се носят навсякъде и да се третират неутрално, но в реалностите ни е малко по-различно.

Никога не носете шорти с чорапи

Официално това не е забранено от никого, а не в един закон е писано. Но това е така. Обувките могат да бъдат много различни: сандали, мокасини, обувки или топки. Но без чорапи. В крайни случаи можете да използвате къси чорапи или токчета, които не се виждат в обувките. Наскоро обаче се появи модерна тенденция съзнателно да се наруши това правило. Но нарушителите не просто поставят чорапи и за тях има къси панталони. Те внимателно подбират всеки детайл, ядат кучето в модния свят. Ако не сте хипстър, а не стилист, и умението ви за стил не е надстроено до ниво 80 – просто не го правете. Просто не носете шорти с чорапи, това е всичко. Изключение: маратонки + къси бели спортни чорапи (видима малка лента на глезена) + спортен стил. Сравнете тези снимки и усетете разликата:


@photo


@photo


@photo

Правилна дължина

Класическата дължина на шортите е точно над коляното. Не по-нисък и не по-висок. Коляното трябва леко да се покрие, а не до края. Модните къси панталони се предлагат в различни дължини и форми и има избор за вас. Ако не сте носели шорти преди, разгледайте по-отблизо моделите с обикновена класическа ножица. И дори ако фигурата ви е перфектна и краката ви са изключително тънки, не купувайте прекалено къси шорти. Ако, разбира се, вашият стил не означава такива неща:


@photo

Е, всичко, което е значително по-ниско от коляното, не е шорти, а панталони или къси панталони.

Вземете предвид характеристиките на вашата фигура

Шорсовете визуално увеличават обема на горната част на краката ви. Особено широки шорти от свободно рязане. Ако имате тънки телета, ако краката Ви са с наднормено тегло – бъдете много внимателни при избора. В този случай е по-добре да купувате класически къси къси панталони със спокоен цвят без шарки: например, хаки, бежово, маслини. По принцип е по-добре да не експериментирате отново с цвят, ако не сте сигурни в чувството си за стил, дори ако продавачът ви увери, че този цвят вече е на мода.


@photo

С какво да носите къси панталони

Най-популярните и неутрални опции: ризи, поло, лека фланелка и тениски. Една риза (разбира се, без вратовръзка) е за предпочитане с къса или лакътна обвивка на ръкава. По-стилна и рискова опция – къси панталони с яке или блейзър.


@photo


@photo

И накрая, не забравяйте за аксесоарите: часовник, стилен калъф за телефон, модерна притурка, торба за мъже. Всичко това ще ви помогне да се чувствате в къси панталони удобни и представящи се.

Основен източник: