10 besplatnih online izdavača s podrškom za Markdown

Urednici teksta su potrebni svima, a među svim aplikacijama za rad ih češće koristimo od drugih. Postoje mnogi dobri urednici, ali ljudi često žele više, tako da programeri stvaraju nove i nove aplikacije. Štoviše, osim izvornika, postoje i online urednici dostupni u pregledniku na bilo kojoj platformi. Ja ću vam reći o njima danas.

1. StackEdit

Snimak zaslona od 2014-12-02 u 18.44.49

StackEdit je besplatan alat za redanje koji nudi mnoge korisne funkcije. Ona ima ploču vizualnog oblikovanja (podebljano, kurziv, popisi itd.), Može se sinkronizirati s oblakima (Dropbox, Google disk), uvesti datoteke po URL-u ili s lokalnog diska. Vrhunac StackEdit-a je sposobnost pretvorbe HTML-a u zanemarivanje.

2. Dillinger

Snimak zaslona od 2014-12-02 u 18.46.00

U Dillingeru je vrlo minimalistički sučelje koje pomaže usredotočiti se na vaš tekst. Ovaj urednik ne podržava samo uslugu za oblak Dropbox, Google disk, jedan pogon, već čak i GitHub. Vaši gotovi tekstovi mogu se izvesti u HTML, Markdown i PDF. U Dillingeru se nalazi način fokusiranja, u kojem je sve skriveno sa zaslona, ​​osim tipkana teksta.

3. Označljivo

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 18.47.28

Jednostavan uređivač Markdown s čistim sučeljem. Sve što on može učiniti (ako ne stvorite račun za uslugu za pristup naprednim funkcijama), treba raditi s tekstom i prikazati pregled fragmentiranog Markdown fragmenta. Možete spremiti svoj posao tako da preuzmete tekstualnu datoteku u HTML ili Markdown (.md) pomoću priložene veze.

4. Online Markdown Editor

Snimak zaslona od 2014-12-02 u 18.48.19

Hardcore, internetski urednik za askera bez problema. Ima ploču za pregledavanje Markdown-koda i mogućnost pretvaranja u HTML.

5. Markdown Journal

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 18.50.18

Još jedan prilično jednostavan izdavač Markdown koji sinkronizira s Dropboxom. Da biste ga koristili, morat ćete osigurati časopis “Markdown Journal” pristup mapi s dokumentima u vašem Dropboxu.

6. Dingus

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 18.52.05

Dingus je relativno star i vrlo jednostavan Mardown urednik, dostupan u bilo kojem pregledniku. Valja napomenuti da je stvorio John Gruber, otac Markdowna.

7. Markdown-Editor

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 18.53.56

Kao što možete vidjeti, programeri Markdown-Editora zapravo nisu zainteresirani za to ime. Ovaj urednik podržava izgled GitHub aromatizirane oznake (GFM) i radi zajedno s Google diskom.

8. (GitHub-Aromatizirani) Markdown Editor

Snimak zaslona od 2014-12-02 u 19.00.44

Još jedna opcija ako vam je potreban urednik koji podržava GitHub Aromatizirano mjerenje. Ne radi s pohranjivanjem u oblaku, ali ima oknu za pregled koji prikazuje formatirani broj za podrezivanje.

9. Pisaljka

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 19.01.38

Writebox je besplatni urednik teksta s načinom izoštravanja i podrškom za podrezivanje. Kada počnete pisati, skriva sve osim samog teksta. Izvrsna djela Dropbox i Google Drive imaju podršku za hotkey i omogućuju vam da preuzmete tekst u html ili txt formatu.

10. wri.pe

Snimak zaslona od 2014-12-02 na 19.04.59

Prilično jednostavna online bilježnica koja razumije oznaku Markdown. Ako je potrebno, možete spremiti svoje tekstove u Dropbox ili Evernote.

zaključak

Kao što vidite, nedostatak besplatnih mrežnih urednika s podrškom za Markdown uopće se ne osjeća. Između svega, izdvojiti ću StackEdit i Dillinger, Obje imaju dovoljan broj funkcija za svakodnevni rad, koji se razlikuje od ostalih.

Međutim, ako radite na GitHub projektima, trebali biste procijeniti koristi Smanjenje-Urednik i (GitHub-aromatizirani) Markdown Editor.

Resursi za obrazovanje u vrijednosti

Markdown – izvrsno za pisanje tekstova namijenjenih publikaciji na webu. Jednostavno, intuitivno, nije tako komplicirano kao HTML, i dizajnirano je posebno za izradu teksta.

Ako ste zainteresirani za Markdown, evo nekoliko resursa koji će vam pomoći:

  • interaktivni udžbenik o zanemarivanju
  • službena sintaksna dokumentacija
  • članak o ovladavanju mjerenjem