Kako izbrisati povijest i kolačiće u pregledniku Safari na sustavu iOS 7

Naši iOS uređaji dugo su zamijenili stacionarna računala i prijenosna računala za mnoge ljude. Sve više koristimo mobilne naprave za svakodnevne poslove i zabavu: fotografije, video i surfanje na internetu. A ako se s prve dvije točke problema obično ne javljaju, a pitanje uklanjanja nepotrebnih informacija nije tako relevantno, a zatim šetnjom mrežom – nije sve tako očito.

Ako često upotrebljavate Safari za surfanje webom, u kratkom razdoblju prikupljate mnogo nepotrebnih informacija, naime povijest posjećenih web stranica i kolačića. U ovom ćete postu pokazati kako ih brzo ukloniti iz iOS 7.

Brisanje web povijesti u Safariju na iOS 7

197

Trebamo samo tri jednostavna koraka:

  1. Otvorite aplikaciju Postavke
  2. Pomicanje dolje na popisu stavke izbornika Safari i otvaranje njegove postavke
  3. Pomaknite se još uvijek lagano prema dolje i odaberite stavku “Izbriši povijest”

198

Gotovo! Cijela će povijest biti izbrisana s uređaja.

Brisanje kolačića u pregledniku Safari na iOS 7

Ovdje je princip apsolutno isti:

  1. Otvaramo postavke
  2. Idite dolje i otvorite postavke safari
  3. Pomaknite se malo više, i odmah ispod “Izbriši povijest“Kliknite na liniju”Izbriši kolačiće i podatke”.

200

Jednostavno. Sada se vaša povijest pretraživanja i podaci potpuno uklanjaju s mobilnog preglednika. Ako ne želite da netko drugi zna koje web stranice koje ste posjetili i ono što ste unijeli u upite za tražilice, ponovite taj postupak svaki put kad završite s upotrebom Safarija.

196
No, ako ne želite istodobno raditi iste akcije (čak i jednostavne), imajte na umu da u Safaru postoji odlična funkcija “Privatni pristup“Omogućivanjem ovog preglednika preglednik neće spremiti nikakve zahtjeve ili povijest. Omogućite je vrlo jednostavno: u otvorenom pregledniku kliknite gumb za navigaciju između kartica i na lijevom dnu kliknite “Privatni pristup”. Klikom na njega, Safari će prestati sjećati zahtjeve i podatke, a pozadina će se promijeniti od bijele do tamno sive, što znači da je omogućena opcija privatnog pristupa.

Koristite li tu značajku preglednika? Dijelite u komentarima!