Kako koristiti više računa u službenim aplikacijama Instagram

Napokon se to dogodilo! Beta testiranje Instagrama s više računa započeo je u jesen prošle godine, ali za većinu korisnika postao je dostupan samo danas. I to se ne može radovati onima koji imaju zasebnu stranicu za kućnog ljubimca ili radnog računa, a stručnjaci SMM-a sada bi trebali uživati ​​u životu i zaboraviti na sve perverzne načine. Korištenje više računa postalo je vrlo jednostavno. Pogledajmo kako to funkcionira.

Da biste se u aplikaciji povezali s tekućim računom, trebate učiniti sljedeće:

  1. Idite na postavke programa klikom na tri točke u gornjem desnom kutu.
  2. Na samom dnu morate pronaći stavku “Dodaj račun” i idite na stranicu za prijavu zaporke za prijavu.

Kako koristiti više računa u službenim aplikacijama Instagram Kako koristiti više računa u službenim aplikacijama Instagram

Nakon izvršenih manipulacija korisnik automatski ulazi na stranicu dodatnog računa. Prebacivanje između računa vrši se u gornjem lijevom kutu tako da dodirnete naziv stranice na Instagramu. Na padajućem popisu koji se prikaže možete odabrati bilo koji povezani račun (aktivno označen).

Kako koristiti više računa u službenim aplikacijama Instagram Kako koristiti više računa u službenim aplikacijama Instagram

Upozorenja i ažuriranja trake specifični su za svaki od vaših Instagram računa. Postavke za obavijesti i privatnost također su pojedinačne za svaku stranicu u programu. Ako je potrebno, u bilo kojem trenutku možete isključiti dodatne profile. Da biste to učinili, potrebno je aktivirati potrebnu registraciju, a zatim se vratite na postavke u kojima se prikazuje redak “End session” pored stavke “Dodaj račun”. Nakon što potvrdite zahtjev za tragove, Instagram sama neće ostati.

Skrećemo pozornost na činjenicu da u ovom trenutku nije sasvim jasno kako je nova funkcija pokrenula služba. Prva vijest da je podrška nekoliko računa zaradila, pojavila se ujutro, ali nijedan od pametnih telefona u uredu te činjenice nije potvrđen. U večernjim satima funkcija je aktivirana, ali uopće nije. Nije vidljiv određeni uzorak u izgledu ažuriranja. Vjerojatno, sve ovisi o postavljanju određenog računa na strani poslužitelja. Možda ćete se morati ponovo prijaviti ili ponovno pokrenuti smartphone. Možete pokušati preuzeti ažuriranje (iako, primjerice, nisam upravo ažurirala nekoliko dana). Ako i dalje niste zaradili, ne brinite: nakon nekog vremena, uopće bi se trebala pojaviti mogućnost korištenja više računa.