PDF Reader X: jednostavan za korištenje PDF-a na Macu

RPDReaderX

PDF – jedan od glavnih formata elektroničkih dokumenata – trenutno je vrlo popularan način razmjene informacija u glavnom grafičkom obliku. Dokumenti su izrađeni u PDF formatu, tako da ne možete dodati ništa na svoj izvorni materijal – može poslužiti kao neka vrsta zaštite podataka. Za prikaz ove vrste datoteka koristite besplatan program iz programa Adobe Acrobat Reader. No, čak i među takvim softverom postoje konkurenti, na primjer, “junak” naše recenzije – PDF Creator X.Što je dobro o proizvodu koji razmatramo u usporedbi sa standardnim Acrobat Readerom? Da, svi! Ako ste upoznati s službenom prijavom tvrtke Adobe za Mac, vjerojatno ste primijetili da ima očiglednih problema s izvedbom. I, iskreno, sučelje programa također ostavlja mnogo želja. Bez obzira koliko sam pokušao, nisam se mogao pomiriti sa stalnim “kočnicama” u sučelju.

Gledajući u trgovini Mac App Store, kako bih pronašla bilo kakvu alternativu, bila sam iznenađena: postoji mnogo različitih softvera, cijena je drugačija i nema toliko procjena da možete odabrati pravi program koji se temelji na njima. Unatoč tome, moje se mišljenje prešlo na jednostavan naziv PDF Reader X s cijenom “Besplatno” i dobrom procjenom (čak i ako se temelji na mišljenjima samo pet ljudi). Naravno, u početku sam sumnjao da je to upravo ono što tražim. Uostalom, sudeći prema imenu, ovo bi moglo biti još jedan neuspješni zanat iz programera koji se nalazi negdje u središtu Indije. Ali “besplatno je i ocat slatko”, pa sam odlučio pokušati. I nije izgubljeno.

Snimak zaslona od 2013-11-06 u 13.58.43

Radi dobar posao suočavanja sa svojim funkcijama. Ali, kao što znate, sve je poznato u usporedbi, a ako usporedite PDF Reader X s proizvodom Adobe, onda je aplikacija stvarno super. Iako samo radi svoj posao.

Među zanimljivim značajkama može se primijetiti, primjerice, rad na cijelom zaslonu (pozdrav, Adobe!) I raditi s tekstom: može se istaknuti, podcrtati ili dodati vlastiti. Osim toga, izravno u dokumentu možete dodati bilješke i grafičke elemente (strelice, pravokutnike). Osim toga, postoje standardne funkcije, kao što su rad s oznakama, način prezentacije ili automatsko spremanje promjena u dokumentu. I što je najvažnije – nemoj usporiti!

Snimak zaslona od 2013-11-06 u 14.55.16

S druge strane, postoji razumno pitanje: “Zašto bih to učinio, ako isto može izvesti standardnu ​​aplikaciju za gledanje?”. Čuo sam da standardna aplikacija nema dovoljno posla s PDF karticama koje su dostupne u programu PDF Reader X, kao i podrška za verziju dokumenta, koji nažalost nije uskraćen sa standardnim uslužnim programom.
Preuzmite PDF Reader X dostupan u trgovini Mac App Store (besplatno)