SoundCloud – glazba s vama

SoundCloud

Gotovo svi vlasnici pametnih telefona i još više igrača iPod Touch vole slušati glazbu na svojim uređajima. Moderna IT industrija napredovala je prilično ozbiljno u tehnologijama “oblak”; i sada smo manje povezani s vašim uređajem za preuzimanje glazbe na njega. Mnogo je jednostavnije upotrebljavati reprodukciju strujanja uz iTunes Match, Yandex.Music ili uslugu SoundCloud, o kojoj ću pričati.

im

Kratko idemo preko prva dva. iTunes Match omogućit će vam da sinkronizirate svoju glazbu s Appleovim “oblakom” i 799 rubalja godišnje kako biste slušali svoje omiljene pjesme gdje god postoji pristup internetu.

Yandex.Music će pružiti priliku slušati cijelu biblioteku pjesama bez ograničenja za 199 rubalja mjesečno.

U obje usluge postoji radio (nažalost, iTunes Radio još ne radi za rusku regiju), što vam omogućuje slušanje glazbe prema žanru ili umjetničkoj bazi. Ali ako u prvom slučaju ne morate platiti za radio (postoji oglašavanje između pjesama, neće biti pretplate na njega), tada se u drugom redu nameće određena ograničenja. Na primjer, pojedinačni albumi i zapisi postaju nedostupni, a premotavanje pjesme daje se samo pet puta dnevno. Međutim, pomoću programa Yandex.Disk možete strujati glazbu izravno odande.

jam

Usluga SoundCloud radi na sličan način. Ovo je vrsta društvene mreže koja vam omogućuje komunikaciju s glazbenicima s obožavateljima, preuzimanje glazbe i prodaja. No, nećemo razgovarati o samoj usluzi, već o njezinoj aplikaciji za iOS. Sve što trebamo je besplatna registracija u samoj usluzi.

Aplikacija nam se susreće s lijepim slajdovima, koji ukratko govore o mogućnostima usluge. Idemo pod račun. Sad smo spremni pretraživati ​​i slušati pjesme.

IMG_00211

Prva kartica pokazuje nam glazbene zapise koje ste preuzeli. Bez filtara i kategorija. Možete tokati sve u redu. Dok ih nemamo, to ćemo učiniti malo kasnije.

IMG_0030

Druga kartica pokazuje vaš profil, broj pjesama, stvorene popise za reprodukciju i broj osoba koje se pretplate na vas.

IMG_0022

Središnja je kartica pretraživanje. Ovdje možete pronaći pjesme, izvođače, popise za reprodukciju ili osobe povezane s vašim upitom za pretraživanje. Ako nemate ništa za slušanje, onda je to najpotrebnija kartica. Uvijek postoji mnogo umjetnika i pjesama za svaki ukus, dodani od strane drugih korisnika na njihove popise za reprodukciju.

IMG_0023

Pa, predznačna kartica prije postavki – s “sviđaju”, koja prikazuje one ljude koji vole pjesme koje ste dodali ili novi pretplatnici koji prate ažuriranja na vašoj stranici.

IMG_0024

Sve je zanimljivo i korisno, ali mislim da je najljepša funkcija SoundClouda koja točno prenosi glazbu koju ste preuzeli. Nažalost, to nije tako zgodno kao u istom iTunes Matchu ili Yandex.Disku. Aplikacija vam ne dopušta sinkronizaciju glazbe s vaše knjižnice na vašem i-uređaju, morat ćete sve raditi ručno.
Idemo na web mjesto ispod profila i kliknite gumb “Prijenos”. Od nas će se tražiti da odaberete zapis s tvrdog diska ili napravite novu snimku (to može biti korisno ako na primjer napišete podcaste). Odaberite datoteku i započnite s preuzimanjem. Iako je pjesma obrađuje, možete mu dati odgovarajuće ime (ako oznake napisane na pogrešan način), odaberite poklopac i staviti oznake koje drugi korisnici mogu pronaći preuzetu pjesmu za njega.

Snimak zaslona od 2013-09-28 na 17.09.27

U nastavku su postavke privatnosti, gdje možete dopustiti ili zabraniti preuzimanje pjesme drugim korisnicima. Odmah je moguće odmah dijeliti preuzetu pjesmu putem Facebooka, Twittera ili Tumblra.
U dodatnim postavkama možete odrediti vezu za kupnju pjesme (ako ga prodajete, naravno) i odrediti vrstu licence za distribuciju ovog sadržaja. Sada je sve uređeno i idemo izravno na stazu. Ovdje možemo ga slušati, staviti ga “kao”, dodati na popis za reprodukciju ili grupu, podijeliti ga s društvom. mreža, uređivanje ili brisanje.

Snimak zaslona od 2013-09-28 u 18.00.40

Nažalost, kao i druge slične usluge, SoundCloud nije potpuno besplatan. U tom slučaju nećete kupiti dodatne gigabajte, već minute. U početku nam dostupni 100 minuta, a nakon što su potrošili, možete se prebaciti na dvije dostupne zbivati: PRO-tarifa će preuzeti dodatne 4:00 audio, PRO ograničenja Neograničeno dizanja u potpunosti (ali ne više od 30 sati tjedno, a jedan datoteka ne smije biti veća od 2 GB).

Zašto koristiti takvu uslugu? Ako ste glazbenik, onda je to još jedna kvalitativna platforma za distribuciju vaše glazbe (uz iTunes). Za obične korisnike to je dobra prilika da naučite nešto novo glazbeno. Nažalost, glazba u službi uglavnom je strana, ali sada postoje izvođači ruskog govornog područja.

Snimak zaslona od 2013-09-28 na 18.08.08

Također možete koristiti ovu uslugu poput mene. Stotinu minuta je, naravno, dobro, ali nije dovoljno. Svaki put kad skinete nekoliko albuma, a zatim izbrišite s nedostatkom prostora – ne tako zgodan. Dakle, tu obično postavljam jedan album, koji je odgođen “za kasnije”, a bacam omiljene pjesme u zasebni popis za reprodukciju. Na taj način, preuzeti album će se slušati kada je igrač već iscrpljen i želi nešto novo, a ja ću uključiti odabrane pjesme u bilo koje vrijeme, kada želim ponovno slušati. Osim toga, prikladna rassharivaniya značajka na Facebooku pružit će vam priliku da podijelite pjesmu (ili čitav popis za reprodukciju) sa svojim prijateljima. Da biste to učinili, oni čak ne moraju ići na web mjesto usluge. U Zuckerberg je društvena mreža će se graditi mali igrač sa staze ili popis pjesama koje možete slušati izravno na Facebook.

Snimak zaslona od 2013-09-28 na 19.04.37

Definitivno preporučujemo, barem za upoznavanje. Osim toga, ne morate platiti za to.
Možete preuzeti SoundCloud za iOS u iTunes Storeu za iPhone i iPad verzije