Što je proxy i zašto bi to trebao biti normalan korisnik

Što je proxy poslužitelj?

Jeste li čuli o zabavnoj glazbi Spotify? Milijuni pjesama, vrlo pametan sustav preporuka i tako dalje. Želio bih ga početi koristiti? Zatim pokušajte posjetiti web mjesto Spotify. Uh! Usluga nije dostupna u vašoj zemlji, a on nije sam. Mnogo europskih i američkih usluga i online trgovina s visokokvalitetnom robom po povoljnim cijenama ne rade u Rusiji.

Gdje web stranice znaju u kojoj zemlji? Jednostavno. Ako se obratite bilo kojem resursu, neizbježno vam šaljete puno informacija o sebi, uključujući podatke o lokaciji. Ako vaša zemlja nije među podržanim, onda vas pristojno šalju. To vam Spotify pokazuje.

Sada zamislite da u nekoj drugoj zemlji u kojoj Spotify radi, postoji poseban proxy poslužitelj na koji se možete povezati i pristupiti web stranicama kroz njega. U tom slučaju, Spotify će pretpostaviti da ga ne pokušavate pristupiti iz Rusije, već onog poslužitelja iz zemlje u kojoj djeluje te će otvoriti pristup. Ovaj proxy poslužitelj zove se proxy poslužitelj. Deseci tisuća proxy poslužitelja rade u gotovo svim zemljama svijeta.

Zašto koristiti proxy

Prvi razlog

Proxy poslužitelj vam omogućuje promjenu lokacije i zaobilaženje ograničenja pristupa web stranicama i uslugama.

Drugi razlog

Promjenom lokacije proxy poslužitelj skriva vašu pravu lokaciju. Web-lokacije ne mogu otkriti gdje proxy šalje informacije. Prema tome, vaši ostali podaci, uključujući IP adresu, ostaju poznati samo proxy poslužitelju.

Da biste saznali tko je upotrijebio proxy, morate se obratiti administratoru poslužitelja. Administrator će prenositi podatke samo po odluci mjesnog suda. Ako je poslužitelj u nekoj drugoj zemlji, da biste dobili informacije, bit će potrebno započeti složeni međudržavni birokratski postupak. Sada zamislite da je postojalo nekoliko proxy poslužitelja, sve u različitim zemljama, a veza se odvijala sekvencijalno kroz svaku od njih. Da bi vas ozbiljno tražili, morate prekršiti zakon. To ni u kojem slučaju nije nemoguće, ali je uporaba proxyja koji dopušta računalnim kriminalcima da ostanu anonimni.

Ni na koji način ne tražimo provođenje nezakonitih radnji na internetu, već jednostavno objasnimo načelo djelovanja punomoćnika. Izraz “za sedam proxy” nije se pojavio samo tako i podrazumijeva najvišu razinu sigurnosti, samo se govor u ovom slučaju ne odnosi na materijalne vrijednosti, već o vama.

Proxy poslužitelj vam omogućuje pristup Internetu anonimno.

Treći razlog

Mnoge tvrtke praksu ograničavaju pristup zaposlenika na određene web stranice. Najčešće uključuju društvene mreže i zabavne resurse. U takvim slučajevima, proxy također pomaže. Blokiranje se događa na adresi web mjesta, ali uz pomoć proxy-a nećete ići izravno na web mjesto. Prema tome, za alat za ograničavanje pristupa koji koristi administrator, nećete ga posjetiti web-lokacija “VKontakte”, već jednostavno resurs koji se, naravno, dopušta pristupiti.

Proxy poslužitelj vam omogućuje da zaobiđete ograničenja koja je stvorio mrežni administrator.

Nećemo govoriti o specifičnijim zadacima koja se rješavaju uz pomoć proxy poslužitelja. Stručnjaci i tako svi znaju za proxy, a prosječni korisnik vjerojatno muči drugo pitanje: “Gdje mogu dobiti proxy poslužitelj?”.

Gdje da dobijete proxy poslužitelj

Ovdje počinju argumenti. Mogli bismo reći da je potrebno tražiti javne besplatnih proxy na internetu, ali mi neće, jer to nije dobra ideja.

Besplatni zastupnik, naravno, slobodan je. Moguće je bez rublje sastaviti vaš popis poslužitelja za sve prigode, uključujući anonimne i prilično brz, ali je sretan.

Međutim, ionako ćete potrošiti vrijeme, a ne jednom, jer besplatni proxy stanovati malo. Ako je poslužitelj dobar i tražen, onda će biti plaćen i morat ćete potražiti zamjenu. Dugogodišnji igrači obično su loši u pogledu kvalitete i brzine, ali se prije ili kasnije zatvaraju.

Zašto bi netko platio poslužitelj i zadržao besplatni proxy za druge? Ne vjerujemo u karmu i altruizam. Ideja proxyja temelji se na činjenici da bezuvjetno vjerujete vlasniku poslužitelja. Vjerujete li u ljubavni strica koju čak ni ne znate, ali tko zbog nekog razloga daje proxy za freebie?

Općenito, ako su besplatni proxy bili zaista svi prihvatljivi, onda bi plaćeni kolege ostali neotkriveni i zatvoreni. No, oni se ne zatvaraju, ali naprotiv, otvaraju se novi i novi pružatelji usluga.

Plaćeni proxy je vrlo jeftin čak iu usporedbi s jeftinim VPN-om, no korisnicima nude sve prednosti koje su tipične za model “Plačem vama, pa radite kako treba”.

Plaćate novac davatelja usluga i imate pravo tražiti odgovarajuću kvalitetu, pomoć i podršku, što je vrlo važno za početnike. Dobavljač je, zauzvrat, zainteresiran za pružanje najboljih u pogledu cijene i kvalitete usluge, inače ćete prestati plaćati.

Sada ćemo nekako reklamirati proxy tvrtke Fineproxy, jer smo već nekoliko godina koristili svoje usluge i nismo imali nikakvih problema. Odaberite dobavljača po vašem izboru, samo ga pažljivo.

U plus Fineproxy postoje tri vrlo važne stvari za koje, u stvari, vrijedi platiti:

  • Tarife za sve potrebe i proračune (uključujući elitne i jeftine proxije), hrpa podržanih zemalja, kao i novčani povrat – jamstvo za novac, ako nije zadovoljan kvalitetom.
  • Vrlo pametna i pametna podrška. Sada možete odmah otići na svoje web mjesto i provjeriti ga sami. U kutu se pojavljuje chat. Zapiši nešto tamo, i odgovorit će vas za oko minutu. Barem je naš zahtjev za testiranjem obrađen još brže. Ako nešto nije jasno, potiču. Ako nešto nije u redu s uslugom, odlučit će pitanje. Odabir tarife također će vam pomoći.
  • Stabilna kvaliteta. Poslužitelji su uvijek dostupni, brzina se ne smanjuje. Internet funkcionira isto kao i kod normalne veze, razlika nije primjetljiva. Za prosječnog korisnika to je najvažnije.

Kako početi koristiti proxy

Prednost korištenja proxyja prije istog VPN-a je da ne morate instalirati dodatne programe na računalu. Sve što trebate je već u vašem sustavu. Samo idite na vezu koja odgovara vašem pregledniku ili sustavu i učinite sve prema uputama:

  • IE,
  • Chrome,
  • krijesnica,
  • Opera,
  • Safari (MacOS),
  • Android
  • iOS.

Lakše je nego što mislite. Samo nekoliko minuta, a vi više ne morate brinuti o zabranama, ograničenjima i nadzoru.

Proxy tvrtke Fineproxy