Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ulkoisen kiintolevyn määrittämisestä OS X: ssä

Tällä hetkellä pilvitallennusteknologioita käytetään melkein kaikkialla. Pilvi on nopea, kätevä ja tärkein, aina käsillä. Kuitenkin ilman fyysistä tallennustilaa emme voi vieläkään tehdä. Kiintolevyjä ja SSD-levyjä käytetään järjestelmälevyinä, ja tavalliset flash-asemat ovat vielä kesken. Jotkut asemat ovat valmiita työskentelemään välittömästi ulos laatikosta, muut on muotoiltava; Lisäksi nipussa on omat apuohjelmat, joita valmistaja suosittelee käyttämään. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten ulkoiseen asemaan valmistellaan asianmukaisesti OS X: ssä.

* * *

Kun liität ensin ulkoisen aseman Maciin, se asennetaan automaattisesti ja se on käyttövalmis. Ennen kuin luotat siihen, kannattaa tarkistaa muutamia tärkeitä asioita.

huomautus. Minulla ei ole kiekkoa, jonka päälle pilkkaavat, joten näytän kaiken käyttämällä vanhaa USB-muistitikkua, mutta älä huoli, kiintolevyn tapauksessa asennusprosessi on samanlainen.

Screenshot of 2013-12-02 klo 21.52.23

Ensimmäinen asia on, että todennäköisesti uusi levysi alustetaan FAT32: ssa, eikä tavallisin laajennettu ja ntfs (Mac ja Windows vastaavasti). FAT32 on hyvä, koska se tukee sekä lukemia että kirjoituksia molemmissa käyttöjärjestelmissä. Tämä on helpoin tapa, jos tarvitset yleisen levyn, vaikka sillä on joitain rajoituksia.

Ensinnäkin FAT32 ei tue kirjautumista, mikä estäisi tietojen korruptiota. Toiseksi se ei tue tiedostojärjestelmän käyttöoikeuksien myöntämistä. Lisäksi FAT32-levyillä on yleensä MBR-osiointijärjestelmä, joka ei toimi Apple CoreStorage -ohjelmiston kanssa, ja siksi se ei salli tietojen salauksen käyttöä levylle. Kolmanneksi FAT32-rajoitus tiedostokoko on 4GB, mikä on hyvin, erittäin huono nykyaikaisilla standardeilla.

  Novytstsy

Joskus levyaseman pakettiin sisältyy erityinen ohjelmisto, jonka avulla voit tehdä levyasettelun ja luoda varmuuskopioita. Se voi olla kätevä, mutta en silti suosittelisi sitä, koska OS X: llä on kaikki tarvittavat työkalut. Kolmannen osapuolen levynhallintatyökalut voivat aiheuttaa yhteensopivuusongelmia, jotka johtavat tietojen menettämiseen.

Jos aiot käyttää ulkoista asemaa vain omilla tai muilla Mac-tietokoneilla, on parasta formatoida se oletuksena laajennetussa muodossa, jota käytetään OS X: ssä. Jos tarvitset yhteyden Windows-koneisiin, käytä sitten FAT32: tä.

Levyn asettelu

Kaikkien käyttölaitteiden manipuloinnissa OS X käyttää Levytyökalu, joka on kansiossa Ohjelmat – apuohjelmia. Suorita se ja jatka merkitsemään ulkoista asemaa.

Vaihe 1. Valitse levy ja osioiden määrä

  Kuvakaappaus 2013-12-02 22.03.2017

Valitse levy vasemmalla olevasta sivupalkista ja määritä osiotaulukko. Jos tarvitset useita määriä, määritä niiden määrä avattavassa valikossa Jakosuunnitelma tai painikkeella +, jos levylle on kohdistamaton alue.

auttaa. Jos valitset levyn sivupalkista, Levytyökalu näyttää kaikki sen osiot. Ensisijaisen aseman kohdalla ne ovat harmaita, koska et voi muodostaa tai muuttaa käynnistyslevyn osion taulukkoa. Kaikkien muiden liitettyjen laitteiden kohdalla nämä vaihtoehdot ovat käytettävissä.

Vaihe 2. Määritämme osioiden järjestelmä

  Kuvakaappaus 2013-12-02 06/22/34

Oletusarvo on yleensä GUID-osiointi, mutta on parasta avata parametrit ja tarkista, että tämä on todella niin. Joka tapauksessa, kaikki levyllä toimivat sanat “Seitsemän kertaa mittaus – kerran leikattu” on tärkeämpää kuin koskaan ennen, varsinkin jos levylle on jo tietoja.

Vaihe 3. Tarkista ja vahvista kaikki muutokset

Snimok_ekrana_2013-12-03_v_0.02.14

Kun olet tarkistanut kaikki asetukset, viimeinen asia on käyttää niitä. Napsauta sitä oikein ja odota, kunnes levyn rikkomisen prosessi loppuu.

Heti kun muutokset tulevat voimaan, levy poistetaan ja asennetaan uudelleen Mac-tiedostojärjestelmään. Nyt hän on täysin valmis työskentelemään.

Jotain muuta

Jos haluat mennä pidemmälle, voit testata asemaa varmistaaksesi, että virheellisiä sektoreita ja muita virheitä ei ole. Voit tehdä tämän käyttämällä kolmannen osapuolen sovelluksia, kuten Drive Genius tai Tech Tool Pro, koska Levytyökalu ei ole tätä toimintoa. Mutta silti on yksi temppu, joka auttaa tarkistamaan levyn virheitä sen kanssa. Tämä menetelmä perustuu Levyn turvallinen poistaminen. Kuten luultavasti tiedätte, tämä poistaminen tehdään kirjoittamalla jokaiselle sektorille nollat, jolloin kerrotaan meille, onko virheellisiä sektoreita, jos toiminta epäonnistuu.

Snimok_ekrana_2ts01uu3-12-03_v_0.12.18

On syytä huomata, että turvallisen pyyhkimismenetelmän ja muiden vastaavien kiintolevytoimintojen, jotka tarkistavat kunkin levyn sektorin, kestävät kauan (useita tunteja).

* * *

Toivotan kaikille levyillesi ongelmattoman työn, anna heidän työskennellä nopeasti ja rakastan sinua, rakkaat lukijat. Jos sinulla on kysyttävää ulkoisen kiintolevyn asettamisesta Mac-tietokoneelle – kysy ne kommentit.

Loading...